i ja sam pred neko vrijeme cula kako da bi netko postao psihoterapeut i sam mora proci psihoterapiju, tj. biti na cisto sam sa sobom kako bi mogao pomagati drugima. pa sam kad sam zatrudnila pomislila da bi i meni to "dobro doslo", s obzirom na odgovornost koju osjecam za svoje dijete. nemam neki velikih problema i kriza, al s vremena na vrijeme zabrijem na neke gluposti, pa bez veze trosim vrijeme, energiju ili novac. iako, u stvari neznam kako izgledaju takve "seanse", radionice ili sto vec. znam da je prilicno skupo, pogotovo ako se radi individualno, iako je to vjerojatno investicija koja se "isplati". ideja nekakvih grupa mi je malo strana, mislim to sam vidla samo u americkim filmovima, pa imam predrasude. a i neznam ima li toga kod nas. ali logicno je da kao sto ljudi idu na razne sportove i rade na svom tijelu, mogu raditi uz strucno vodstvo, i na svojoj osobi. ako netko zna vise, bilo bi mi drago cuti iskustva ili preporuke-moze i preporuka za literaturu, linkove...
sto se tice joge, ja je vjezbam nekoliko godina, i za mene je to idealna tjelovjezba, a pomaze i kod sitnih dnevnih stresova. u svakom slucaju, meni se energija i vrijeme koje trosim na jogu vraca visestruko.