ja sam trenutno u tom filmutruba prvotno napisa
.
ajmo radit na samopouzdanju!
sirena, ti si "puknula" na sam vrh piramide: "bolja OSOBA" !?
zašto misliš da bi trebala biti bolja? ovo što ti radiš (vikanje, svađa..) - to spada u PONAŠANJE. pucanje filma ne znači da si loša osoba. to samo znači da nisi uspostavila dobar odnos (rapport).
svi mi možemo u govoru koristiti iste riječi, ali to ne znači da se razumijemo. zemljopisna karta NIJE krajolik koji prikazuje (da li ste na karti mogli umočiti ruku u vodu, opipati travu, list...???). naše slike svijeta se razlikuju.
ako ja postavim pitanje: možete li zamisliti mačku na tepihu??? - svi ćete odgovoriti da možete. to je bar jednostavno!
da, jednostavno je...
a sad mi recite - kakvu mačku ste vidjeli??? veliku, malu, debelu, mršavu, staru, mladu, mužjaka, ženku, sivu, crnu, bijelu, tigrastu, ....
a kakav je bio tepih??? velik, mali, šareni, crveni, bijeli, plavi, vuneni, debeli, tanki...
vidjet ćete da je svatko od nas zamislio drukčiju mačku, i drukčiji tepih...
NAŠE SLIKE SVIJETA SE RAZLIKUJU!
ako govorimo iste riječi - ne znači da se razumijemo. ja kažem "mačka", drugi kaže "mačka"... ali moja je mala tigrasta - a kakva je njegova???
a evo i jedne priče:
jedna cijela obitelj došla je na terapiju. majka je imala problem s debelim bijelim tepihom, po kojem su se uvijek vidjele stope nekog od njene obitelji. to ju je izluđivalo. ali njeno ponašanje izluđivalo je cijelu obitelj...
terapeut joj je sugerirao da zamisli svoj tepih BEZ stopa, kako je čist, uredan i netaknut...
žena je bila presretna!!!
nakon toga - terapeut joj je rekao: znate li što znači tepih bez stopa??? žena je začuđeno odgovorila: ne!
to znači, da VAŠI NAJMILIJI VIŠE NISU UZ VAS!

.
!
Odgovori s citatom