Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: prekid porodiljnog dopusta i novo zaposlenje

pedana

Početno prekid porodiljnog dopusta i novo zaposlenje

Molim pomoc!
    Naime, trenutacno sam na porodiljnom dopustu koji je vazeci do 01.08.2008. ali sam u potrazi za novim zaposlenjem.Zanima me, ukoliko dobijem priliku za novi posao i probni rad, dali mogu prekinuti porodiljni dopust te dali ova preostala 3 mjeseca moze ici moj suprug na porodiljni iako je na ugovoru na odredjeno ali s mog.produzenja?
    Takodjer me zanima dali sam poslodavcu kod kojeg sam prijavljena na porodiljnom duzna odraditi otkazni rok?
    mOLIM vas pomoc, sutra imam razgovor za novi posao
    Hvala svima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam pravnik ali sam imala slicnu situaciju.Dva mjeseca prije isteka porodiljnog sam dobila ponudu za novi posao koji sam i prihvatila.Na starom radnom mjestu sam predala zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa gdje sam napravila sljedece;otkaz je bio s datumom 01.02. a prekid radnog odnosa s 28.2.
    Tih mjesec dana je bio kao otkazni rok koji naravno nisam dolazila na posao niti su me to trazili, a trebala sam ga odraditi jer sam tamo u kontinuitetu radila par godina.Isto tako novi posao i ugovor miu je bio s 01.03. pa nisam htjela da me bivsi poslodavac ucjenjuje s otkaznim rokom.
    inace porodiljni mi je isticao s 31.3.tako da i samkod novog poslodavca pocela raditi prije isteka porodiljnog. trebala sam na hzzo donijeti potvrdu novog poslodavca ili ugovor o radu na kojem se vidi datum pocetka rada kod novog poslodavca tako d ahzzo prestane isplacivati naknadu za porodiljni.
    sto se tice koristenja porodiljnog od stane oca tu ti stvarno ne znam ali mislim da ako ima ugovor na odredjeno da moze koristiti samo do datuma trajanja ugovora a ne kasnije ako mu se automatski ne produzi.probaj to jos provjeriti.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedana, prije ovog topica, već sam ti odgovorila na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •