Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: hodanje

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno hodanje

opet ja skacem pred rudo . naime, nemam jos djecu u pubertetu, ali gledajuci zajednicu u kojoj zivimo, skolu u koju mi djeca idu i drustvo opcenito, bojim se tih nadolazecih godina sve vise.

konkretno, bojim se za svoje djevojcice kad pocne "izlazenje", "hodanje", "decki"... bas sam nesto gledala na forumu svog kvarta, roditelji jako puno raspravljaju o tome koliko slobode dati svojim mladim teenagerima (radi se o skupini od 13 do 15 godina). dosta ih spominje da je oralni seks postao novo "ljubljenje", u smislu "pa to i nije seks, znaci ok je" :shock: . toliko mlade djevojke da je to prestrasno.

sjecate li se vi kad ste poceli izlaziti? moji su tu bili vrlo strogi, prije 16 nisam smjela imati decka, a dok god sam zivila s njima (mamom i bakom tj, tate nije bilo u blizini), morala sam se nakon izlaska do odredenog vremena vratiti kuci. prespavati kod decka nije dolazilo u obzir, pa ni sa 21 godinom. sad vidim da je to stvarno bilo za moje dobro i svi moji decki bili su kavaliri koji su me vracali kuci na vrijeme, vozili me ili pratili do samog ulaza i nikad im nije bio problem.

ja mislim da ce i sa mojom klincima biti slicno. ono od cega ih sada zastitim kasnije ce (ako bas moraju) lako nadoknaditi. ali u ovim godinama i u drustvu u kojem smo, jednostavno se ne usudim pustiti ih pa "sto bude".

kako je bilo kod vas? a kako kanite sa vlastitom djecom?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam dečake

Ne razmišljam toliko daleko. Više brinem za deverovu malecku koja puni 11 u julu. Već neko vreme je opsednuta chatom, počela je da se doteruje, pušta nokte, ima 5 simpatija a ne jednu...

Ja sam počela da izlazim kad sam završila 8., dakle sa 14 godina. Tata me je čekao u 21:30 i vraća kući. U srednoj sam izlazila do 23h/24h i vraćala se sa društvom jer sam živela u selu na 2km od grada (bicikl i te fore). U četvrtoj srednje sam imala tipa godinu starijeg koji je imao auto i on me je vraćao kući (opet ograničen izlazak, moji budni dok se ne zapljunem na vratima njihove sobe). Izlazila sma samo petkom i subotom, eventualno za raspust svake večeri (ako mi keva ne sevne neku kaznu)

Moji su znali sve moje tipove. Imala sam uvek 'ozbiljne' veze tj sa tipom bih bila zajedno barem godinu dana. O seksu sam se informisala sama ali mi pre kraja srednje nije padao na pamet (valjda sma čekala tipa sa autom ). Nisam nikad bila koketa, oblačila sam se neupadljivo (farmerice, košulje, patike), nisam lepotica niti plavuša (pošto su plavuše iz moje generacije uvek prve 'padale'), nisam se šminkala niti bilo kako isticala i skretala pažnju na sebe.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam dečka imala sa 16 g.,a vani sam smijela biti do određenog vremena,a prespavati kod dečka nisam smijela skoro do kraja srednje.
    moja nećakinja ima 15,5 god i već 10 mj.je sa dečkom,ali ja nebi rekla da je to sada tako, u mojoj široj obitelji većina ih je već sa 15,16 imala dečka i to su sve bile veze koje traju još uvijek nakon duuuuuugo god.

kako ću se ja ponašati kad noa dođe u te god.stvarno neznam,nebi joj htjela ništa braniti,ali da mi neće bilti lako,neće.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

fascinantno da se raspravlja o curama, a momci valjda nisu problem. zar oni ne upražnjavaju oralni seks ?!

oralni seks postao novo "ljubljenje", u smislu "pa to i nije seks, znaci ok je"
    eh, ta divna, slatka licemjernost.

elem, mislim da nije bit u zabranama, nego u tome odgojiti dijete koje će znati i kao tinejdžer, da, da... i kao tinejdžer gdje su granice. po meni svi tinejdžerski "poroci" su dio tinejdžerskog staža i svi ih manje-više i u različitim oblicima i intenzitetu prožive (osim marie ) ... i često znam reći da ih je bolje u tim godinama proživjeti, nego kad te lupi "kasni pubertet". sve je to za ljude. i napiti se i izbljuvati, nesretno se zaljubiti, pa čak... eto... i leći sa nekim u krevet koji to nije vrijedan. al ne čuvati se tom prilikom i zaraditi koju boleščugu, il voziti u pijanom stanju to je granica koja se ne treba preći.

znati granice, to se itekako može znati i kao tinejdžer. i mislim da svaki roditelj želi zaštiti svoje dijete, pa čak i onaj koji sve dopusti. iz iskustva znam da su one cure koje su imale najviše zabrana postale il neke čudakinje (u kasnijim godinama) il su bile one koje su te zabrane najviše kršile. kad sam bila tinejdžer znala sam kad moram doći kući, al sam mogla zakasniti i kojih 10-15 min. i nitko ne bi pravio problem (rijetko sam to činila, al bitno mi je bilo da nemam taj pritisak na meni da moram jurcati glavom bez obzira kući), dok je moja tadašnja najbolja prijateljica morala točno u 22h biti doma ni minutu kasnije.... što je do tada radila, bolje da ne nabrajam. a kad se sjetim tek onih divnih cura (i momaka) koji su cijelu školsku godinu bili divni djaci, kad bi dobili priliku da protulumare daleko od roditelja - mi smo znali reći: k'o pušteni sa lanca.

prespavati kod decka nije dolazilo u obzir
    moja mama mi je uvijek znala reći da on prespava kod nas. tj. da sve što namjeravam raditi radim pod našim krovom (ako treba, ona će izaći), nego da to činim po nekim sumnjivim parkovima, skrivećki i na hladnim mjestima. kod nas bosanaca je još uvijek fascinacija bolesnih bubrega i jajnika jača od fascinacije nevinosti bolje me ne pitajte sa koliko godina sam počela njen savjet primjenjivati

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

p.s. to ne znači da kao roditelj neću strepiti i umirati od straha gdje je i što radi... :/ bože, divim se mojima kako su me mogli pustiti, al s druge strane... stvarno su mogli... to sam im jednom i rekla. da i ne znaju koliko mogu imati povjerenja u mene...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem MC.
    čak je i ovako identično govorila moja mama (a nije bosanka ):
    da on prespava kod nas. tj. da sve što namjeravam raditi radim pod našim krovom (ako treba, ona će izaći), nego da to činim po nekim sumnjivim parkovima, skrivećki i na hladnim mjestima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, neka njega..

ali od koliko (kćerinih) godina bi dozvolile takvu praksu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    da, neka njega..

pred udaju

u mom selu, a šta ću.. nije dobro dovoditi svakog dečka doma, samo onaj koji je "kandidat" za muža

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ni u mom ali ja sam ih uredno dovodila do ispred vrata. Neki je imao sreće i da pređe prag i popije sok sa mojim roditeljima.

Ipak, moji su uredno, sa svih 'strana sveta' dobijali tačne izveštaje kad sam stigla kući, kojim autom i koliko sam se dugo opraštala - izveštaji su se poklapali u minut

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja ih ne bi zvala doma. Ako se tad malo ne 'provesele' po parkovima, autima, mracnim kutevima, plazama, pa kad ce (Pa da zavrse u topicu na roditeljskom forumu, he, he)

Inace, doma sam mogla dovesti samo ozbiljne momke i ne preko noci. Daddy's orders. Mislim da bi njega (koji me dobio s 19, hm, dakle, upucen u problematiku) srce strefilo da zna da sam pod istim krovom u krevetu s momkom.

Ozbiljno, i ja sam zbog nekih primjera bila zabrinuta odgojem djece u osjetljivoj teenagerskoj dobi jos dok nisam ni trudna bila, kao, kako cu ja to moci, danasnja djeca, okolnosti i slicno... Onda sam shvatila da dijete ne dobijes sa njegovih 13, vec mu od starta pokusavas usaditi pozitivne vrijednosti, odgovornost, samosvijest, samopouzdanje. Ako si to do tada uspio, pokoji roditeljski savjet, uvijek raspolozivost za njihove potrebe/pitanja i ukljucenost u djetetov zivot (ne mislim represivno i zbog kontrole, vec sa zanimanjem i potporom), mislim (nadam se, ustvari) da bi trebali biti dostatni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, neka njega..

meni je mama prvi put to rekla kad sam imala nekih 15 ili 16 godina. mislim da sam prvi put dovela dečka doma da prespava sa 17 ili 18. što uopće ne znači da je bilo i seksa. bilo kakvog.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    potpisujem MC.
    čak je i ovako identično govorila moja mama (a nije bosanka ):
    da on prespava kod nas. tj. da sve što namjeravam raditi radim pod našim krovom (ako treba, ona će izaći), nego da to činim po nekim sumnjivim parkovima, skrivećki i na hladnim mjestima.
    To je rekla i moja.Vjerojatno je imala traume iz svoje mladosti kad je dečko nije smio dopratiti ni do vrata.
    Kad sam se zaposlila i počela sudjelovati u kućnom buđetu dobila sam i službeno odobrenje da mi dečko može prespavati noć kod moje kuće.
    Zaposlila sam se sa 19 godina,prvi je prespavao godinu dana kasnije...
    (nakon par godina taj isti mi je postao službeni suprug )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, neka njega..

meni je mama prvi put to rekla kad sam imala nekih 15 ili 16 godina. mislim da sam prvi put dovela dečka doma da prespava sa 17 ili 18. što uopće ne znači da je bilo i seksa. bilo kakvog.
    Kad smo već kod toga ...
    Prvog kojeg sam ja dovela bilo je sa 15 g.,nije mi bio dečko,nego prijatelj koji se posvađao sa roditeljima i otišao od kuće.Ali ga je mama stavila da spava u drugu sobu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to je ono što je MC pokušavala reći.
    meni je to mama rekla s 15. a ja sam još dugo duuuuuuuugo nakon toga bila djevica.
    frendica je imala zabranu imanja dečkiju, zabranu dovođenja dečkiju, sex je bio tabu tema... a seksala se po parkovima i autima, s poznatim i nepoznatim tipovima, od svoje 16-te.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh kod albanaca je malo drugačije nego u bosanaca očito pred kraj fakulteta ozbiljan kandidat prvi koji je prešao prag i nije izašao s druge strane veselo društvo s akademije cure i dečki, čitave kazališne družine bez problema, ali dovesti dečka doma ravno osvajanju mount everesta. Sad mi je užasno drago, da se na vrh probio samo jedan, ali vrijedan. Isto vrijedi i za mog brata i njegove cure. Zapravo to nisu nikad bile zabrane, nego se kuća smatra nečim užasno bitnim i uvijek se svi kolektivno pozdravljaju, dočekuju, poslužuju otpraćaju, tako da si nitko osim ozbiljnih kandidata ne bi ni poželio prolazak kroz obiteljski špalir

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

he,he..

pa onda čašu na uho i pred vrata..

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moji su bili sretnici. Ja sam sa svojim m prohodala kad mi je bilo 14,6 god. Taman krenula u prvi srednje. I staaalno smo bili zajedno. I kod njega doma. Mama je to znala i nije se brinula. Jer sam uvijek bila s njim. I mogla sam doći doma kad sam htjela, ali nisam smjela spavati kod njega. U svako doba noći me je otpratio kući. Do vrata. Nekad je znao doći po mene, po mraku. Da ne idem sama Nisam neiživljena, niti smatram da sam nešto propustila u životu. Izašla sam ponekad s curama ali mi nije bio gušt. Nisam se nikad drogirala niti napila u životu, kao što reće Maria

A moja curka, ajme, strah me kad krene taj pubertet. Ne znam kako ćemo. Brijem da će mm biti gori od mene. Preživjet ćemo valjda nekako i te lude godine.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma to je ono što je MC pokušavala reći.
    meni je to mama rekla s 15. a ja sam još dugo duuuuuuuugo nakon toga bila djevica.
    frendica je imala zabranu imanja dečkiju, zabranu dovođenja dečkiju, sex je bio tabu tema... a seksala se po parkovima i autima, s poznatim i nepoznatim tipovima, od svoje 16-te.
    točno tako je bilo kod mene. samo što se moja frendica počela seksati sa nekih 14 godina. najgore mi je bilo kad se sjetim kako smo s nekih naših 16, 17 godina skoro pa svaki mjesec strahovali hoće li ona dobiti menzis ili ne (kod mene nije bilo razloga za strah, muko moja apstinentska ). i onda kad smo molile jednu drugu mamu da odnese urin na pregled u ambulantu da vidi jel je ova moja frendica trudna... i sve takve gluposti. već tad mi je tog njenog neodgovornog ponašanja bilo preko glave. na kraju ju je jedan tip i izmlatio. o svemu tome njeni nisu imali pojma. saznanje da moje dijete prolazi takve stvari, a u strahu da nam se povjeri - mene bi kao roditelja jako zabrinulo.

al se recimo sjećam nečeg drugog... sjećam se da mi je u 3. srednje došla poznanica iz amerike, kojoj se naš "kućni red" nije sviđao i naprasito je odlučila zadnje dane provesti u glavnom hotelu grada. znam da mi je tad mama zabranila da je pratim u sobu. rekla je da se ne smijem penjati gore u hotelske sobe (da me netko ne bi vidio), nego samo je čekati na recepciji.

Onda sam shvatila da dijete ne dobijes sa njegovih 13, vec mu od starta pokusavas usaditi pozitivne vrijednosti, odgovornost, samosvijest, samopouzdanje. Ako si to do tada uspio, pokoji roditeljski savjet, uvijek raspolozivost za njihove potrebe/pitanja i ukljucenost u djetetov zivot (ne mislim represivno i zbog kontrole, vec sa zanimanjem i potporom), mislim (nadam se, ustvari) da bi trebali biti dostatni.
    upravo se ovom i ja nadam.

Daddy's orders
    moj stari je bio 1000 km daleko... njega ionako nitko nije šljivio. al mislim da će ovaj moj progoriti sve zavjese pored prozora kad ova naša krene u izlaske :/ .....

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene identicno kao i kod Lut. 8)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam sa svojim prvim dečkom(!) krenila na DANAŠNJI DAN davne 1993.

Imala sam nepunih 14 godina.

Ali to je bilo držanje za ručicu, prvi poljubac pa puno ljubljena i tako 7 mjeseci.

Prvi ozbiljni dečko sa kojim sam bila 4 godine je bio u prvom srednje.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

imala sam grozan i dugotrajan pubertet.
    I moj muž također.

Grozno sam se odnosila prema majci, uzimala je zdravo za gotovo, nikad nisam lagala, ali bi prešućivala istinu, bježala sam kroz prozor kad bi stari sat tukao ponoć da me nitko ne čuje. Ali mislim da su problemi puno dublji - roditelji rastavljeni, živjela sam sa bakom i djedom, trebala bi nazvati majku kad bi došla kući šta bi uredno i napravila pa onda - crta!!!

Strah me tih godina kod moje djece. Ali također i potpisujem sve one koji su rekli da odgoj pubertetlije ne počinje u pubertetu nego od malih nogu.

Onda imam šanse :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    uh kod albanaca je malo drugačije nego u bosanaca očito pred kraj fakulteta ozbiljan kandidat prvi koji je prešao prag i nije izašao ..........ali dovesti dečka doma ravno osvajanju mount everesta. Sad mi je užasno drago, da se na vrh probio samo jedan, ali vrijedan.
    I kod mene isto ovako samo kaj nismo albanci U srednjoj nisam smjela ni pomisliti da imam dečka, a kamoli ga doma dovoditi. Nisam baš puno ni izlazila jer sam bila 5 km od grada, pa su me starci morali voziti i kad sam išla s frendicama u kino. Jedva sam čekala da napunim 18 god. i da položim vozački pa mogu sama van, i da odem u Zagreb na faks da mi nitko ne visi za vratom.
    Starci su upoznali MM-a nakon 6 mj. hodanja jer smo odlučili otići skupa na more, a i već sam imala 21 god. pa me bolio đon više kaj misle i onda se baka jako zabrinula da kaj ako me poslije ostavi, onda me više nitko neće takvu htjeti.

Uopće nemam pojma kak ću sa svojom djecom, ali mislim da je bolje o svemu razgovarati i kod djeteta razviti samopouzdanje da kasnije ne radi gluposti samo zato kaj rade i drugi

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Starci su upoznali MM-a nakon 6 mj. hodanja jer smo odlučili otići skupa na more, a i već sam imala 21 god. pa me bolio đon više kaj misle i onda se baka jako zabrinula da kaj ako me poslije ostavi, onda me više nitko neće takvu htjeti.
    tako su i moji mislili ali starci jer se nisu usudili reci baki da idem s deckom na more

kod mene je bilo prvi koji je upoznao baku taj je ostao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •