Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: trudnoća, posao, komp, zračenja itd...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno trudnoća, posao, komp, zračenja itd...

trudna sam, sad ušla u 7. mjesec, osjećam se solidno i još uvijek radim
    nije mi problem ni sjedenje, ni koncentracija ni ništa mi nije problem
    jedino imam problem sa računalima koja me okružuju
    brine me koliko me zrače i kako to utječe na bebu?

počela sam toliko misliti o tome da me lagano počinje opterećivati
    što mislite u kojoj mjeri su takva zračenja potencijalno opasna?
    baš sam zabrinuta i hvata me nemir

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma sve danas zrači, zrači te i nečiji mobitel u tramvaju a da to i neznaš. Zrači mikrovalna, tv, svi bežični telefoni. Mislim da nema mjesta strahu. Ja sam jedno vrijeme radila i na radiologiji trudna. Zrači nas i Sunce.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kad sam bila trudna i ja sam otvorila istu temu, ali mi se baš malo jako njih javilo, bit će da ih to i ne opterečuje...mene jest, ali sam odmah otišla na čuvanje trudnoće a da nisam, pukla bi ko kokica. samo sam htjela reć da te razumijem a odgovor ti ne znam.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo samo da ti kažem neke činjenice što se tiće zračenja kompa.
    Prvenstveno zavisi o kojoj vrsti se radi uglavnom preblizu smještena radna mjesta jedna uz drugo s monitorima, kako su monitori okrenuti, ali puno više zrače skeneri. Ekran monitora prema naprijed zrači ali to zračenje se gubi skoro na minimum otprilike na 50 cm od njega. Stari monitori koji imaju one "velike guzice" zrače i nazad zato je važno smještaj radnih mjesta. Kutije zrače isto straga.

Ali kao što su cure rekle i sama Zemlja zrači - elektromagnetska zračenja, i ona su svugdje oko nas.

Važna je udaljenost od izvora zračenja.
    Eto nadam se da sam te uspjela umiriti ili uznemiriti, sve ovisi kako ti je radno mjesto uređeno.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ovo je jako mali prostor s dva monitora i dva printera, to je sve od uređaja
    monitori su novija proizvodnja i u odnosu na mene jedan je ispred a drugi bočno 1 m od mene
    ma znam da smo izloženi zračenjima raznoraznim ali nekako me to ne tješi puno
    dosta sam vremena direktno ispred ekrana...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    mene jest, ali sam odmah otišla na čuvanje trudnoće a da nisam, pukla bi ko kokica. samo sam htjela reć da te razumijem a odgovor ti ne znam.
    ovako sam i ja samo sto sam ja tada radila na pisti i bilo me strah zbog zvucnih frekvencija (ja nosim slusalice, a moje dijete ne mogu zastititi u trbuhu) i zagađenja iz zraka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je jako mali prostor s dva monitora i dva printera, to je sve od uređaja
    monitori su novija proizvodnja i u odnosu na mene jedan je ispred a drugi bočno 1 m od mene
    ma znam da smo izloženi zračenjima raznoraznim ali nekako me to ne tješi puno
    dosta sam vremena direktno ispred ekrana...
    Prema propisima treba doći na svaku zaposlenu osobu 2,5 m2 slobodne površine poda i 10m3 zraka.
    Što se tiće toga da si direktno ispred ekrana kao što sam već napisala zračenje se gubi već na 30 cm a na 50 cm (kolika je prosječna udaljenost od ekrana) već je na nebitnim razinama. Ono što je bitno ako radiš više od 4 sata dnevno za računalom da svakih sat vremena napraviš aktivnu pauzu u obliku vježbi za istezanje vrata, ruku i kralježnice (jednostavne vježbe koje se u trudnoći također mogu raditi), a da kada osjetiš peckanje ili zamor očiju skreneš pogled (preporučeno što češće) i gledaš neke stvari u daljini (pogled kroz prozor, slika na zidu i sl).
    Inače time se bavim pa ako ima još pitanja, tu sam

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala na pojašnjenju!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

flopice, i ja sam to bila pitala u prvoj trudnoći, jako sam se brinula, ne sjećam se što su mi rekli, ali znam da mi je laptop često bio u krilu, jer mi je tako bilo najzgodnije (ne za rad, za "forumisanje"!). na kraju je sve ok. ovaj put ne mozgam o tome.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo i ja sama dok sam prošlu trudnoću ležala u bolnici (mjesec dana) barem sat vremena sam imala laptop na nogama-a miša na trbuhu

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

i memi je zanimljivi pitanje s laptopom u krilu s obzirom da mi je situacija poznata!! stavim laptop u krilo pa me "opere" grižnja savjest, pa ga prebacim na stolić a ja se sva pokocim...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Traveller prvotno napisa Vidi poruku
    i memi je zanimljivi pitanje s laptopom u krilu s obzirom da mi je situacija poznata!! stavim laptop u krilo pa me "opere" grižnja savjest, pa ga prebacim na stolić a ja se sva pokocim...
    to je to, zato sam ga ja držala u krilu da se ne ukočim, a i nisam se od trbuha mogla nagnuti više, pred kraj.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ove moje teme stare 4 godine, pa možeš pogledati što su tada ljudi komentirali:
    http://forum.roda.hr/threads/28222-l...ilu?highlight=

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

thnx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •