Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: mononukleoza i salmonela

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno mononukleoza i salmonela

T je dobila mononukleozu, salmonelu, upalu crijeva i još sve popratne bolesti koje su uzrokovane time.

Sreća u nesreći ili obrnuto je to što ona nema nikakve simptome pa nam je jaaaaaako teško objasniti joj da je uopće bolesna ili zašto je na dijeti.

Jel zna netko kako ubrzati izlječenje tih svih bolesti?

Nemamo nikakvu terapiju osim mirovanja i dijete, a bolesti ima puno i već je sad treći mjesec da je doma. U šetnju ju uglavnom vodimo u kolicima da se ne umara, ali njoj je toga već preko glave i ona bi trčala i skakala.

Ako znate nešto što bi pripomoglo liječenju bilo koje od tih bolesti puno bi nam značilo.
    Sutra idemo kod gastroenterologa na pregled pa ću pitati dal ona to smije obzirom na crijeva.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam pametni savjet, ali evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~ za bubanog mišeka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za mononukleozu pojma nemam, ali kod salmonele smo mi uzimali probiotike (prolife, po jednu malu bočicu na dan) da se što prije oporavi crijevna flora.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima salmonelu a nema simptoma?? :shock: Ja sam sa salmonelom prošla pakao Uglavnom osim infuzija, samo dijeta, dijeta, dijeta i dugi oporavak jer mozes biti zarazan dugo..
    Za mononukleozu ne znam, ali mislim da je bitno mirovanje...

~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    da što prije bude sve ok!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A i kod mononukleoze je isto. mirovanje, dijeta, dosta povrća i voća, dijeta i čekaj. treba držati i imunitet, sa svim time sigurno je srozan. Tak i D, početak virusne upale pluća, infektivna mononukleoza a on se cereka, ljepo jede, sve 5!
    stvarno vam se nakupilo
    Super da dobro podnosi i da vam nisu potrebni ljekovi. Znam da antibiotik koji se daje kod mononukleoze ako se pojavi koja bakterija, nije nimalo ugodan

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Ima salmonelu a nema simptoma?? :shock: Ja sam sa salmonelom prošla pakao Uglavnom osim infuzija, samo dijeta, dijeta, dijeta i dugi oporavak jer mozes biti zarazan dugo..
    i moja L. je imala salmonelu bez uobičajenih simptoma. pa je i doktoru na higijenskom bilo čudno da ima salmonelu a samo jednu stolicu (ali prestrašno obilnu) dnevno. držala sam je malo na dijeti i relativno brzo smo je se riješili.
    za mononukleozu ti nemam nikakav pametan savjet, ali zato šaljem brdo vibri da čim prije ozdravi
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bili smo kod gastroenterologa danas. Nije joj baš bilo najugodnije, al smo prebrodili i taj pregled.
    Rekla je da joj nikakva terapija ne može pomoći jer se tu samo mogu liječiti simptomi i nuspojave kojih ona nema.
    A za crijeva još čekamo nalaze, iako kaže da vjerojatno nije nikakva autoimuna bolest nego samo iscrpljenost organizma zbog svih tih virusa.
    Savjetovala nam je Ferzym svaki dan kroz dva tjedna, to je jedino što može pomoći crijevima da se vrate u normalu i da ta "dobra" flora prevlada.
    On je najjači od tih probiotika koji su dostupni kod nas pa bi jedini mogao djelovati.
    I dobili smo i novi režim prehrane, na sreću se ne razlikuje puno od ovog dosad.
    Rekla je da je T super prošla s obzirom na to kako je inače ljudima s tim bolestima, al tu su vjerojatno jedna drugu pobijale i zato je bez ikakvih simptoma. I već su se počele smanjivati i jetra i slezena, što znači da oporavak ide brzo .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

malo ću sada OT ali silno me zanima.
    Kako se sada bubana curica smije družiti sa drugim djetetom? U smislu dodira, poljubaca i sl.
    Znamo kako se prenose bolesti koje spominjete, pa zato pitam, ako nije bed?

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ova vrsta mononukleoze koju ona vuče nije zarazna kapljično, tako su nam barem rekli gore u bolnici.
    A od salmonele je zarazna samo stolica, s kojom ona nema kontakta jer to sve mi rješavamo. I naučila je da joj je strogo zabranjeno i da je jako opasno ako gura ruke u gaće ili se ide slučajno sama brisati, tako da s tim još nismo imali incidenata.

Mi njoj za svaki slučaj ne dajemo da se ljubi okolo sa djecom, jer ne bi baš da se netko razboli od nje.
    Niti u parkove joj baš sad ne dajemo ići jer su nam u zavodu rekli da je najvjerojatnije salmonelu pokupila u parku pošto nitko u okolini nije zaražen.
    Svi roditelji s čijom djecom se igra znaju da je bolesna i onda ih posebno pazimo.
    U vrtić ne ide već dva mjeseca, još nismo niti znali da je bila bolesna kad je prestala ići. I sigurno neće ići još neko vrijeme jer je to ipak veliki kolektiv.

Najgore mi je bilo kad su mi rekli da ona te bolesti vuče barem tri mjeseca.
    Mislila sam da su svi zaraženi, a ispalo je da nikome nije bilo ništa, čak niti J koji konstatno iza nje pije i jede i kopa po smeću i po tuti kad vidi da nitko ne gleda.

Sigurno joj ne bi dala da se igra s nekim čiji roditelj to nije odobrio, i ovako mi je grozno uskraćivati joj većinu kontakata s djecom.
    A da ima onu mononukleozu koja se prenosi kapljično mislim da ju ne bi niti vodila iz kuće van, od straha da ne budem kriva ako nekog drugog zarazi. Mislim da je u tom slučaju i zabranjen kontakt sa okolinom, nisam sigurna.

U biti je to najgori dio bolesti. Natjerati nju da miruje i da se ne igra s djecom kao i inače.
    Da je njoj loše, onda bi ležala i ne bi imala niti snage za to. Ovako bi ona divljala, a ne smije ništa.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •