Nije naslov iz novina, nego stvaran dozivljaj.
Ulazim jucer na stanici u tramvaj. Sva mjesta u tramvaju su popunjena osim jednog pored vrata. Prije mene je usla zena ranih 30-tih godina i zaletila se prema tome mjestu. Rekoh O.K. imam nekih cetri stanice i nije mi neki bad to i prostajati, ali bih radje sjela, ipak sam 6 i 1/2 mjeseci trudna.
Poanta je u tome da zena nije sjela na to mjesto, nego je na njega odlozila svoj ruksak i torbu s laptopom. E, pa sad, tome stolica bas i ne sluzi, te se sam ju lijepo upitala da li ona misli sjesti ili drzati stvari na stolici. Rekla je kako misli drzati stvari jer su joj jako teske. Moja poveci trbuh bas se najbolje ne vidi ispod pernate jakne, ali mi to nije smetalo da joj kazem da sam trudnica i da bih ju zamolila da si sjednem. Davala mi je svoje stvari u ruku da vidim koliko su teske, ali i ja sam nosila neku vrecicu i rekoh da me to ne zanima i sjela sam. Ona je produzila na pocetak tramvaja.
Vratila se na slijedecoj stanici kako bi mi rekla da sam ja jedna trudnica koja "zloupotrebljava svoj polozaj". :shock: Isto mi je rekla kako je u tramvaju jedan mladi decko i kako sam njega mogla zamoliti da mi se digne. Moj odgovor je samo bio da ja nemam polozaj nego najljepse stanje na svijetu koje ona sigurno nije dozivjela kada se tako odnosi prema trudnicama. I kako stolice nisu namjenjene za drzanje stvari, nego za sjedenje. Mislim, kako bi to bilo da okolo dizem ljude po tramvaju, a ona drzi stvari na stolici:shock: Izasla je van iz tramvaja.
Kao i uvijek poslije mi je palo na pamet hrpu stvari koje bih joj rekla, ali...
Zanima me samo kako bi se ponasala da je pored nje stajao invalid ili majka koja drzi dijete na rukama. Da li bi i tada njene stvari bile vaznije od toga.![]()
Da li je ikada procitala da na displayu u tramvaju da mjesto treba ustupiti stvarima ili invalidima, trudnicama i majkama s malom djecom?