Results 1 to 5 of 5

Thread: Sekeli gulas

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Tresnjevka
    Posts
    147

    Default Sekeli gulas

    Znam.
    Sramim se.
    Ali ja to ne znam napraviti. :?
    Nemam ni najmanju ideju kako to ide. A fino mi je.
    Pa ako netko moze na brzinu napisati recept.
    Sto detaljniji: treba li ispirati kiselo zelje? Koliko vode - da ne ispadne da imam juhu od zelja, i sl.

    hvala
    hvala
    hvala

  2. #2

    Default

    Ja sam oduvijek mislila da sekeli ide s obicnim zeljem, a ne kiselim...pogledat cu u Vuceticku, pa javim kasnije...

  3. #3
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    Simpl.

    Dakle:

    Zdinstaš luka.
    Hitiš gore meso zrezano na kockice.
    Čekaš da omekšaju,
    Dodaš kiselo zelje.
    Podljevaš.
    Staviš omiljene začine.

    Skuhaš žgance il kaj već volite i gotovo.

  4. #4

    Default

    Imas pravo, ipak je kiseli. Dakle, teta Vucetic kaze:
    SEKELI GULAS
    3/4kg svinjetine
    4dkg masti
    15dkg luka
    1/2kg kiselog zelja
    1dl kiselog vrhnja
    sol, papar, crvena paprika
    U masti (prepisujem doslovno iz knjige, izdanje '78.)se isprzi na ploske izrezani luk, doda crvene paprike, stavi se na kocke rezana svinjetina, soli i papri. Kad je meso napol mekano, stavi se na rezance rezano kiselo zelje. Podlijeva se vodom i pirja dok bude mekano. Na kraju se doda kiselog vrhnja.

    Jednostavno, ne?

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Tresnjevka
    Posts
    147

    Default

    Slutila sam i ja da je jednostavno. Problem je u tome sto ja i najjednostavnije stvari uspijem napraviti odvratno. Ali - probat cu.

    Hvala vam curke

    (jos uvijek me muci podlijevanje - redovito su mi stvari koje trebaju biti rijetke - preguste, i obrnuto)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •