Kažu samo jednom.
Sin je nekidan imao dan ipo temperaturu, danas je iz skole dosao osut. Crven u licu je uvijek kad ga pokupim u boravku jer se vani igra. Ja sam trenutno loseg imuniteta I stanja zbog drugih bolesti. E sad vec me 10ak dana boli kicma, ruke, noge I glava. Ja racunam vratna kraljeznica...jel mozze bit da je ovo? Ako da,koliko to traje?
Mene još uvijek "bole" zglobovi. Pod navodnicima bole jer me realno ne bole ali sam sva umorna, kako sam svaki dan na biciklu, sojetim te zglobove i teško mi ide, Ruke su mi još utrnute i kako koji dan bolne, glava me bolucka svaki dan pomalo. Sad je već više od dva tjedna.
mislim pa delaš s ljudima,možda se i nekood klijentele zarazio
I ja sam pokupila od klinaca, ali sam prošla lakše i brže od ane.m.
Prvo osip na unutrašnjoj strani podlaktica, onda umor, sitna temp, glavobolja, bolni i "otečeni" zglobovi pešća i zapešća.
Dopalo me na godišnjem.
O daaaa, mene također dopalo na godišnjem. Nisam takva radila s ljudima, a i das jesam, kakvi oni dolaze, ja bih trebala masku nositi. Osim toga, ionak si zarazan kad ni nemaš nikakve simptome, a i ipak se s njima baš ne ljubim i ne pljujem po njima tak da bih rekla da su sigurni. A i nije baš da brinem oko toga.
Nego, prerano sam se pveselila, izgleda da je i Elica fasovala!
Ma bolje da ih sad ovako kao male to prođe nego ne daj Bože, kad budu odrasle i trudne!![]()
Jao, jao, ja tek sad pročitam ovu temu i vidim da je boleština opasna za trudnice u 2. tromjesečju
Momentalno vadim malog iz vrtića
čini mi se najveći problem što si zarazan kad još nemaš ni simptome, a i inkubacija je duga. ne možeš nikak znat tko je ima, a tko nema.
meni su zari jučer dijagnosticirali petu, iako nema ono crvenilo po obrazima, ali ima nekakv osip, glavobolju, grlobolju ....
demi i margita kašlju bez ikakvih drugih simptoma za sad, ja sam isto s nekim čudnim simptomima, a muža boli grlo.... tko će ga znat.
nećaci su je imali prije neka 3 tjedna, ako smo zaradili, od njih smo dobili
ma znam.. dok ne vidim da li imam antitijela nema za nas ni karatea ni druženja s drugima, do daljnjega
![]()
Starijem je jučer dijagnosticirana peta. Obrazi su mu danima crveni ko da je dobio dva šamara.
Prvo smo mislili da je od sunca, ali se osip počeo širiti pa smo jučer završili kod pedijatrice.
Ide u školu, samo pauzira s treningom i tjelesnim.
Problem je što je teško skužit da ju ti ili dijete imate na vrijeme, pa ti preporučujem da odmah ideš.
Ja sam nalaze za antitjela na Petu cekala 2 tjedna.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Točno ovako kako kaže spajalica. Ja sam vadila antitijela i nalaz je bio gotov za pet dana. Odnosno za tri radna dana.
Mozda su ubrzali od prosle godine. Ja bi npr serum poslala hp ekspresom da im dodje u roku 24 sata. Znaci izgubila bi dan na postu za slanje, a vjerojatno su i oni malo lijeni poslati nalaz nazad cim bude gotov. Vjerojatno je u tome caka. Meni su to bila bas duuuga dva tjedna iscekivanja.
Moja mala je imala prvo mali osim po rukama i nogama, nakon dan-dva po licu, normalno, išla kod dr.
koja joj je potvrdila petu bolest
e sad, ja sam baš taj dan otišla na put, sveki mi nije znala reći koja je to bolest, samo koji je lijek dobila
jer sam i ja dobila osip, ali što je puno gore, i upalu zglobova, koljena, zapešća i članaka na šakama
ajde, to je nekako prošlo, ali unazad 4 dana sam crvena po cijelom licu, moja dr ne zna što je
zna li netko koliko to dugo traje kod odraslih, tj. je li moguće da se u razmaku od 3 tjedna opet pojavi osip???
Opet ja! E ja sad više ne znam jesam ja imala petu kad sam ono prvobitno pisala, ali sad je definitivno imam već tjedan dana.
Prošlu subotu sam pocrvenila u obrazima, do danas su mi obrazi prošli ali sad su mi ruke i noge iščipkane, a od sinoć dlanovi, a pogotovo stopala za ponoriti. Stopala mi gore, natečena. Lice mi je bilo grozno, isflekano, uši zadebljane i vruče, nos, lice i kapci natečeni. Mislim, kaj da vam velim kad su me u ponedjeljak potjerali s posla doma akd su me vidjeli. Tak da sam bila na bolovanju cijeli tjedan.
Na stopalima sad jedva stojim jer me peku. Danas mi se i koljeno uklještilo. I sva ta mjesta koja su mi natečena i bolna i peckava su u flekovima.
I sad je li to kod mene traje već mjesec dana ili koji kuki ja ne znam, ali evo, nadam se da se bliži kraj...
A joooj
Da, moze trajati vise tjedana... cini mi se do 8.
jel ova dužina bolesti samoza starce ili i za klince
Moje cure nisu imale apsolutno nikakve znakove niti simptome prije izbijanja crvenila.
Nakon izbijanja crvenila na licu, sve je prošlo kroz dva tjedna. Evo Eli je danas tjedan i dva dana i ostalo je od crvenila još par točkica po tijelu, na laktovima i koljenima.
Zna se se skroz povuci pa se opet vratiti crvenilo.
Moj slučaj: danima bolile kosti i leđa, misla od kralježnice, pa počele trnuti ruke, noge, pa onda krenuli zglobovi i mala temperatura, ali smrzavanje kao da sam imala 41 temperaturu.
ČItavo me vrijeme neizdrživo svrbe i crveni su tabani.
Danas je već bolje. Osipa nema još ili neće bit uopće.
Prerano sam se poveselila, idem se pogledat u ogledalo i sva crvena, ali ne ko djeca nego čitavo lice?!?
A kaj da vam ja velim! Meni su u ponedjeljak kad sam došla na posao sterali doma. Radim na takvom radnom mjestu gdje je skroz nezgodno da budem takva kakva sam bila. Onda sam ostala doma cijeli tjedan. Jesus, nisam bila na bolovanju zbog djece, a zbog sebe na kraju tjedan dana.
Još mi je doktorica kad mi je pisala doznaku rekla da bolje da nisam išla zarazna na posao. I sad ti znaj. Jesi zarazan kad pocrveniš ili ne. Svatko nekaj drugo priča.
Prijavljujem da moj mlađi (4 godine) ima petu bolest.
pa ne znam, moja školarka je od doktorice dobila ispričnicu iz škole za cijeli tjedan, dakle nije ju poslala u školu
Moja poznanica Zagrepčanka tvrdi da je čula na radiju da svi mogu ići u kolektiv bez ikakvih ograničenja, a s drugih strana čujem da se ipak djecu izdvoji dok su zarazni (a čini mi se da nisu svi složni ni dokad su zarazni).
ana a jel si sad donekle zadovoljna s bojom?
V je danas ostao doma, jer mu lice gori. Izgleda ko da je pao na roštilj. A sutra ću ga poslat.
cure pozdrav!
htjela bih cuti vas iskustva sa petom bolescu u trudnoci.
ja sam trenutno 17 TT, potvrdjena mi je peta bolest, posto sam ju dobila od male najvjerojatnije sam bila izlozena virusu prije cca. 5 tjedana.
idem kod ginekologa na uzv ovaj tjedan i razmisljam samo pozitivno![]()
Kod nas je epidemija bila prosle godine i pedijatri nisu davali roditeljima bolovanje a djecu se slalo u vrtic s osipom.
Kalmoli, zao mi je sto si se i ti zarazila, da li ti je potvrdena iz nalaza krvi? Imam prijateljicu koja se u ranoj trudnoci zarazila (to je bilo prosle godine). Ona doduse zivi u Njemackoj, i tamo je cesto isla na preglede u ginekologa i geneticarke. Pratili su da li je beba dobro. Cak je postojala i varijanta da ako beba u utrobi dobije zarazu, da je moguce napravi transfuziju krvi dok je beba jos u stomku. Medjutim, njena bebica se nije zarazila i sve je proslo u redu, samo je cesce bila pod nadzorom.
Moj ginekolog npr nije ni znao tada sto je peta bolest i samoje mahnuo rukom da se ne sekiram. Tako da vjerujem da ce i kod tebe sve biti u redu, samo otidji kod ginekogloga koji ima odlican ultrazvuk.
zaraza mi je potvrdjena iz krvi, ja sam imala nezamjetne simptome, da nisam citala po net-u simptome kod odraslih vrlo vjerojatno ih nebi ni zapazila.
idem na pregled kod doktora sa odlicnim uzv-om pa vjerujem da ce sve navrijeme vidjeti.
Ja ne radim jer sam na GO, ali idem u srijedu. Nisam ni ja dobila bolovanje ni dana, iako nisam mogla hodat par dana.
Danas me samo jedan kuk boli i izgledam ko da sam uvalila facu u bazen meduza, ostalo je ok
samo mali update za petu bolest u trudnoci.
trenutno je prošlo oko 5 tjedana od kada sam izložena virusu, doktor nije vidion fetalni hidrops niti naznake razvoja anemije i prognoza je dobra.
vjeruje da se nista dalje nece desiti, ali predlozio je UZV za 4 tjedna.
napomenuo mi je da su komplikacije kod infekcije rijetke, ali se desavaju.
takoder je objasnio da opasnost od razvoja anemije i hidropsa traje oko 8 tjedana od infekcije i ako se tijekom tog perioda nista ne razvije dalje se ne ocekuju problemi.
Kolimoli, držimo fige na najjače da ostane ovako!
Moj mali je samnom doma u karanteni sad već skoro 2 tjedna; već smo ludi i čekam napokon u ponedjeljak nalaze na parvo
čitam i stvarno ne kužim ak ne možeš hodat, imaš tzemperaturu i osip a da ne možeš dobiti bolovanje.