Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: posljedice opće anestezije

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno posljedice opće anestezije

Moje je zlato radi hemangioma bilo već dva puta u općoj anesteziji i morat će opet. Ima skoro 6. mjeseci. Zadnji puta sam anesteziologicu u Klaićevoj pitala da li je to opasno, može li ona imati kakve posljedice, rekla je da ne moram brinuti, da ne može. I tako ja jučer dođem pedici koja me ubila u pojam. Joj pa da pričekamo (a hemangiom je narastao u roku 10 dana), jer propadaju neuroni pa može imati problema sa finim osjetima. I sad kome vjerovati, što raditi?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: posljedice opće anestezije

Citiraj twin prvotno napisa
    a hemangiom je narastao u roku 10 dana
    ovo je stvarno brzo i koliko ja znam trebala bi to cim prije rijesit. svaka cast pedijatrici al ona se ne razumi u sve. pretpostavljam da su ti specijalisti rekli da treba operirat (znajuci da je to pod anestezijom) i ja ne bi odugovlacila nakon ovakve cinjenice. tako znam jedan slucaj di je pedijatrica rekla da se to uopce ne mora operirat jer je to kao "zelja" s kojom se dite rodi pa se ditetu prosirilo i sad imaju velikih problema. ako te strah trazi jos par misljenja lijecnika mi smo ovde vecinom laici. nadam se da ce ti se javit i koja lijecnica/lijecnik.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja znam da opća anestizija IMA posljedice, ali ako je operacija nužna, ne treba dvoumiti.
    Mi recimo odgađamo operaciju hidrocele upravo radi opće, ali ta vodena kila njemu ne predstavlja nikakav problem i bez problema se može pričekati neko vrijeme. Ali ne znam može li hemangiom čekati.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kod male djece je "problem" što svaka opća anestezija mora ići inhalacijskim putem,osim ako djetetu nije na odjelu netko postavio venski put,tada se radi intravenska anestezija. do nedavno se inhalacijska anestezija radila isključivo halotanom koji je mogao kod uzastopnih i učestalih anestezija dovesti do tzv.halotanskog hepatitisa,a sada već nekoliko godina je on zamijenjen modernijim plinom sevofluranom koji je idealan upravo kod djece, no to "propadanje neurona" i "utjecaj na finu motoriku" :? ne znam iz koje udžbenika.svaka anestezija i kod djece i kod odraslih ima svoje rizike i moguće komplikacije,no s tim bi te trebao upoznati anesteziolog koji će voditi anesteziju.ako te još nešto konkretno zanima pitaj.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

S jedne strane imas anesteziologa koji je strucnjak za anestezije a sa druge strane pedijatra koji je opci lijecnik.

Ja bih ipak vjerovala onome koji je specijalizirao usko podrucje, pogotovo sto se cini da je i operacija dosta hitna, ja na tvom mjestu ne bih cekala.

I ljubni malo zlato, nadam se da ce sve proci u najboljem redu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

selim na zdravlje a vama saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •