Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: molim pomoć, problem sa podrigivanjem i bljuckanjem!

novitata39

Početno molim pomoć, problem sa podrigivanjem i bljuckanjem!

Srečica je rođen sa 2550 g, sa 34 tjedna. Za sada dobro jede ali ima problem sa podrigivanjem. Njegova mama i tata neznaju kako ga podrugnuti pa se naguta zraka, bljucka ...itd..itd. Ni tata ni mama nisu bili u školi kad se učilo kako bebu podrignuti pa ako je netko bio molimo savjet :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pogledajte baby handling na Mame i Bebe portalu

www.mameibebe.net

Osim što je to ispravan način držanja bebe (a obzirom da je beba ranije rođena dobro je da ju ispravno držite), jako je dobar položaj za podrigivanje jer se beba drži visoko pa je trbuščić pritisnut i lakše podrigne. Možete tako nositi bebicu dok ne podrigne. Možete ga i staviti na trbuh, tako će se isto lakše podrignuti.

Imate i na stranicama dr. Searsa o podrigivanju

http://www.askdrsears.com/html/3/t030300.asp

no nažalost na netu nema ilustracija nama je najbolje odgovarao položaj sa podrigivanjem u krilu, tako bi Lea super podrignula.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neke bebe nikad ne podriguju (kao moja zara, a ima nas još na forumu ), možda je i vaša takva?

novitata39

Početno

Hvala, srečica se upravo dere, bljucka na veliko i njegovu mamu i mene je strah staviti ga da spava , što da radimo??

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, da, naravno da bebe ne moraju podrignuti to nije obavezno

Lea bi se grčila i bila je nemirna ako ne bi podrignula, a kad je podrignula spavala je - kao beba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko je srećica zapravo mlad? da se ja bojim, uzela bih sebi bebu na prsa i gledala tv dok ona spava na meni, ili bi legla s njom u krevet i gledala hoće li još bljuckati ali to sve ovisi kako vi želite odgajati svoju bebicu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jako dobra ideja je staviti bebu na prsa, kao što Lutonjica kaže, tako da ona potrbuške leži na vama; to je položaj koji je bebi super ugodan, fizijatri ga preporučuju, a i velika je šansa da će upravo u tom položaju podrignuti.

Lea (koja je isto rođena ranije, i to u 32. tjednu i došla je kući isto sa 2300) je prve tjedne uglavnom i spavala na meni ili na MM-u.

novitata39

Početno

Srečica ima dvadeset dana...Upravo mu mama daje opet jesti na bočicu, iako je malo prije bio na sisi, inače kupan je danas i sve je bilo ok dok nije počeo bljucati, rekli su da mora jesti svakih 3 sata ....inače, nema baka u blizini ...malo nas je frka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto bočica?
    zašto svaka 3 sata?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    neke bebe nikad ne podriguju (kao moja zara, a ima nas još na forumu ), možda je i vaša takva?
    Bebe koje sporo i dugo sisaju obično se ne nagutaju toliko zraka kao one koje jedu halapljivije i onda nemaju ni za podrignuti ili bljucnuti.
    Bebe koje jedu halapljivo i brzo, najčešće i podriguju i bljuckaju, pa je ponekada dobro prekinuti dojenje, napraviti malu pauzu da bebica podrigne, pa ju onda vratiti na prsa da pojede do kraja.

novitata39

Početno

Hvala na savjetu za ležanje potrbuške na mami i tati!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, brunda, točno! zari svaki podoj (pa još i dan danas) traje BAREM 20 minuta, a kad je bila tako mala, trajao je i po 2 sata

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dragi novi tatice, preporučam ti da malo pročitaš tekstove vezane uz dojenje na Rodinom portalu www.roda.hr
    Ima jako dobrih tekstova i savjeta koji će vam dobro doći.
    Tu je i Rodin SOS telefon za dojenje 0800 22 77 22 gdje će vam cure dati savjete za sve što vas muči vezano uz dojenje.
    Samo da još napomenem, da svtko tko vam je rekao da razmak između jela treba biti 3 sata, griješi.
    Beba koja doji treba se stavljati na prsa svaki puta kada to zatraži. Time će i potaknuti proizvodnju mlijeka i bočica vam uopće neće biti potrebna. Isto kao ni razni čajevi i voda.
    Ustvari, majčino mlijeko je sve što vam treba slijedećih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, brunda, točno! zari svaki podoj (pa još i dan danas) traje BAREM 20 minuta, a kad je bila tako mala, trajao je i po 2 sata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta je sa dojenjem, jeste li pokusali?

Moj mali je rodjen isto u 34 sedmici sa 2325 gr prije skoro mjesec dana. I uspjesno dojimo.Danas tezimo 3400. I meni su rekli da ga dojim svaka 3 sata, ali ja ga dojim na zahtjev, svaka dva sata otprilike.

Moj malac najlakse podrigne kad ga nosim na prsima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel to bljuckanje ili povracanje u mlazu kad se bojite djete staviti spavati?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Luna bljucka od kad se rodila i još uvijek to radi istom jačinom, a ima skoro 5 mjeseci. Podrigne se ko velika i onda krene bljuckanje. Na početku isto nije htjela uvijek podrignuti, pa nam je pedijatrica preporučila da ju stavimo na trbuh. To nas je spasilo. Vrlo brzo podrigne. A kad leži budna da ju stavimo na malo povišeno- neće toliko bljuckati.
    Nemojte posustati s dojenjem!!!! Sve, ali baš sve moje prijateljice koje imaju bebače i koje su počele sa bočicom nisu dojile niti mjesec dana nakon toga. Meni dođu suze na oči kad vidim da majka ima super puno mlijeka i da bi beba papala, a ona mučka flašicu, iz totalno glupih i neutemeljenih razloga. Bacite flašice i malu srećicu držite na prsima što češće!!!!!!!!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj novitata39 prvotno napisa
    .... rekli su da mora jesti svakih 3 sata (
    Da pojasnim ovo i zbog drugih cura...

Oni su ovo rekli iz razloga sto tako mala djeca mogu ne-traziti da ih se doji na zahtjev, pa to moze savrsiti lose... Da spavaju saaatima, i ne traze jesti i gube na kilazi - i stvara se jedan zacarani krug.

Znaci vas bebac bi trebao jesti minimum svaka 3 sata, no ako on trazi jesti i prije tih 3 sata, naravno da mu trebate ponuditi dojku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pitanje je koliko ova mama ima mlijeka i koliko je bila razdvojena od bebe. Ovo sa hranjenjem što je napisala anchie je isto točno, Lea apsolutno nikada nije tražila jesti (još uvijek ne traži), nego je uglavnom samo spavala. Mi smo nju hranili svaka dva sata jer je užasno malo jela. Tako malu bebu je važno često hraniti i treba je buditi i razbuđivati, Lea bi uvijek zaspala za vrijeme hranjenja pa smo je budili masiranjem itd.

novitata39

Početno

Samo da ove noći ne bude opet grčeva kod Srečice , opet se nije uspio podrignuti :?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

novitata, daj nam malo objasni vašu situaciju vezanu uz dojenje i bočicu što si spominjao.
    Biti će lakše dati i neki savjet ako znamo točno o čemu se radi

novitata39

Početno

Srečica je izašao iz rodilišta sa 2300 g i preporukom da se hrani na bočicu kako bi se znalo koliko uzme u roku 24 sata mlijeka(majka mu se izdaja). Kada bismo imali vagu naravno da bi smo ga vagali i tako vidjeli koliko uzima. Inače, mora se buditi svaka 3 sata i hraniti. Idući tjedan idemo na pregled i mjerenje. Inače, hoće cicu i mi smo apsolutno za dojenje no za sada samo povremeno uzima hranu tako jer kao što rekoh neznamo onda koliko je dnevno uzeo. Inače, vodimo i dnevnik koliko uzme svaki dan. Sada su nam veliki problemi grčevi koji se javljaju gotovo svaki dan(pogotovo navečer). Sve nas to brine. I sada ga je mama uzela na cicu iako nema baš puno mlijeka jer ga to malo smiri. ZNA LI NETKO što protiv grčeva :? , jako je žalostno kad manli plače a neznaš kako mu pomoći...stavljamo ga da leži na nama potrbuške no ne pomaže...baš ga muče ti grčevi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

novitata, živite li u Zagrebu? Ako da, možete iznajmiti digitalni Tefalovu vagu za 100 kn mjesečno.

Grčići ili kolike su nažalost česta pojava kod malih beba, i to što ih bebica ima ne mora biti zato što nije podrignula. Ranije rođene bebe nažalost još češće imaju grčiće jer im je probavni sustav nezreo. Probaj pretražiti ovaj forum sa pojmom 'kolike' pa ćeš pronaći puno zanimljivih informacija o tome.

novitata39

Početno

Puno ti hvala, da U zagrebu sam. Gdje se točno može posuditi ta vaga? :shock: Što se tiće grčeva prestali su , Srečica spava ali ga opet moramo probuditi za 1,5 sata.Idem pogledati što to piše pod "kolike" no ovo me je smirilo...

Početno

Pokusaj sa Sab simplex kapima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vagu iznajmljuje firma koja se zove Obiteljski servisi, prije se mogla iznajmiti na internetu, na www.ponuda.com, no ne mogu je sad pronaći na toj adresi, izgleda da su prekinuli suradnju. Probat ću pronaći njihov broj telefona. Mi smo imali iznajmljenu vagu mjesecima.

To što beba ima grčiće navečer je skroz uobičajena stvar, i nažalost nema tome previše pomoći, možete probati izbacivati neke stvari iz mamine prehrane (puno informacije o tome možeš pronaći na forumu), možete probati sa Sab Simplex kapima, ali se savjetujte sa pedijatrom.

novitata39

Početno

Puno hvala na savjetima,baš ste me umirile. Mislim da je ideja sa vagom fenomenalna jer u tom slučaju možemo odmah preći na dojenje... :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Firma se zove Obiteljski Servis, telefoni su 36 92 444 i 36 92 445, imala sam i neki broj mobitela ali ga ne mogu naći, vagu dostave kući.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I stvarno su brzi; nama su je dostavili nekoliko sati nakon poziva. A i dolaze sami po nju.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Još bih napomenula nešto s obzirom da se mama izdaja.
    Da bi došla do masnog mlijeka koje je bitno da bi beba dobivala na kilaži mora se izdajati tako da kada izdoji i posljednju kap izdaja još nekoliko minuta da bi potakla proizvodnju.
    Kao što kažeš da srečica želi i na prsa, savjetujem da ga i nakon ovog izdojenog mlijeka mama stavi na prsa da povuče još malo.
    A hranjenje na bočicu probajte izbaciti jer je to druga tehnika sisanja i obično tako male bebe poslije bočice više ne žele na prsa. Probajte ga tim izdojenim mlijekom hraniti na žličicu.

novitata39

Početno

Srečica bi stalno na cicu On i dok spava miće ustašca kao da cica

Početno

Ja bih samo upala sa pitanjcem, a sto kad podrigne, malo bljucne ili ne, pa onda za pola sata izbaci jogurt :/ tj. nekako gusto preradjeno mlijeko. Nije svaki obrok ali dogodi se. Inace samo doji i u zadnje vrijeme prilicno brzo savlada dojku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •