Nina ima mjesec i pol i prije par dana duž desne strane glave pojavile su se ljuskice,jeli to tjemenica i s čime je mazati?
Nina ima mjesec i pol i prije par dana duž desne strane glave pojavile su se ljuskice,jeli to tjemenica i s čime je mazati?
Mislim da jest. Ja sam je mazala Nivea bebi uljem, iako može i obično jestivo ulje, a mislim da u ljekarnama ima kupiti neki preparat za tjemenicu.
Mi smo je uspješno skidali uljem. Potrebnio je samo obilno namazati, ostaviti da se ulje upije i zatim blago istrljati li iščešljati (za djecu s kosicom). Naravno nakon toga kupanjac.
mustelin šampon za tjemenice.vrboska prvotno napisa
peremo mjesecima mustelinom pjenom svako malo se opet pojavi sad kombiniram sa uljem i smanjila se
Potpisujem. Platiš ga 80 kuna, ali nama još uvijek traje (više od 1.5 godine)!Tashunica prvotno napisa
L. ima jako puno tjemenice, to su slojevi i slojevi, a prije par dana su joj se pojavile te ljuskice. Skida se isto kao i ona klasična tjemenica, pa pretpostavljam da je to neka rijetka vrsta tjemenice ili tako nešto.
M. sam skidala tjemenicu s bademovim uljem, i nismo imali nekih većih problema, ali sad sam za L. ipak kupila Mustelin šampon i pokazao se jako dobar, ali tjemenica se i dalje stvara, premda je skidamo non stop, ali teško se boriti s tim slojevima.
jako pazite na to da se ne češu po glavici. tjemenica svrbi i znaju se grebati te to može dovesti do razvoja gljivica - tako nama rekao naš dr i dao nam kremice: plymicol i alfoderm (mislim da je ta). stavljali na prst pola-pola i s time mazali glavicu. prošlo za par dana. taj alfoderm se ne smije više od 5 dana zaredom koristiti. inače je isto imao ljuskice-krpice i ništa nije pomoglo, ni ulja ni šamponi. bolje da dr-i to pogledaju.