-
trebam li izdojiti
Mali andjelic ima tocno 1 mjesec i 2 dana. Uspjesno ju dojim, ali ritam se jos nije uspostavio. ponekad papa svakih 1.5 h, ponekad svaka 2h, a preko noci prodje i 4 sata prije nego ogladni. Ali smatram da je sve to ok. Muci me jedna druga stvar. Ponekad ne popapa cijelu cicu, ali nece vise jesti i ja ju ne silim. Da li bi trebala izdojiti ono kaj ostane? Jer ponekad se desi da joj navecer moram dati obje cice i jos uvijek je na kraju nervozna i kao da ostane gladna. Ko da navecer nema vise mlijeka.
-
a šta bi postigla izdajanjem?izdajaš se samo ako su ti dojke pre nabrekle, to ako ostane mlijeka a tebi ne smeta to je ok.
ne vjerujem da navečer nemaš mlijeka, ako već kažeš da ti ostane mlijeka nakon podoja :/
možda bebu navečer muče grčevi, ili joj nešto drugo smeta
:?
-
joanna23, čestitke na bebici i uspješnom dojenju!
Nakon podoja ne trebaš isprazniti dojku!
Kada dijete siše, mlijeko se stvara! Bitno je da beba dobro isprazni prvu dojku prije nego što joj ponudiš drugu (kako bi došla do hranjivijeg, masnijeg mlijeka)! Dođe li do toga da isprazni prvu, pa isprazni drugu, možeš joj opet ponuditi prvu dojku jer u njoj ima mlijeka!!!
Što se tiče ritma dojenja, kod dojenja na zahtjev nema pravila... beba je nekad gladna nakon nekoliko minuta, a nekada ne traži dojku nekoliko sati!
Ako imaš vremena pogledaj ovaj tekst: Kako mogu biti sigurna da moja beba dobiva dovoljno mlijeka?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma