Oba fizioterapeuta s kojima vježbamo rekli su mi da M. nosim u marami okrenutu i prema van.
Da li netko to prakticira, ima li negdje link koji je to vez i kako da je postavim?
Ja se još J ne usudim nositi prema van. :/
i ja bih to voljela znati, zbog eventualnog izvijanja
jedino u buddha položaju.
probam naći link
apri, u buddhu ne može prije neka 3 ili 4 mjeseca, mora samostalno držati glavu
Ma, evo, sad sam bila svezala križni (ne dupli, nego obični) i okrenula prema naprijed, tkaninu na guzi raširila da ima "sjedalicu", a preko prsiju joj se križa. Obzirom da joj ne mogu previše raširiti tkaninu preko prsiju i trbuha (jer inače blokiram pokrete ruku iz ramena, a rukice moraju biti naprijed) ti "remeni" mi se čine malo preuski, iako je stabilna: ramena su joj uz moje tijelo, glavica malo naprijed, guza zabačena u dubokom sjedu, nogice u fleksiji te je cijela u slovu "C". Nemam pojma je li to OK ili ne :/ .
Jedino meni za nošenje nije najudobnije, zateže me bočno preko struka jer je sad manjom površinom oslonjena na mene i teža mi je.
Uh, tek sad vidim Lutonjičin link. Znači ovako u križnom ne može?
da, meni nije buddha baš pasao zbog te težine, i srećom se margiti sviđao samo jedno kratko vrijeme. ona je bila savijena, ali je bila neuromotorički ok. ne znam jel ok za djecu s dystonim.
http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0084.html
Sad vidim da je to link za sling. Ima li Buddha i u marami?
ma glavno je da su nogice unutra, a ne vani. uglavnom se buddha koristi u slingu, ali može i u marami, koji god da ti vez paše. ima tu cura po forumu koje su buddhu vezale u marami, potraži
našla buddhu u marami:
fotka:
http://public.fotki.com/divljakuscha/pavo/buda.html
pa cijeli topik:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...lo%9Eaj+marami
Nda... :/ , tu nisu rukice vani, a to nam se ne preporuča.
Ja nosim N samo prema van jer se ne trpi prema unutra i to duplo križno nošenje. Iako imam osjećaj da i nije baš najbolji položaj jer kako se trake križaju ispod guze, ona koja je s vanjske strane uvijek malo izleti tako da jedna nogica bude više podignuta nego druga. Izgleda kao da sjedi na ukošenoj podlozi. I onda beba nije u C položaju nego joj kičmica stoji ravno!
Mislim da u tom buda položaju, govorim za čoksinu M., treba obratiti pažnju i na položaj nogica jer su one koliko se sjećam u nekom sjedu tipa turskog, a nama je recimo baš to bilo zabranjeno radi kukova. Mislim da treba pronaći konkretan položaj i pokazati ga terapeutu.
Kada stavljate bebu u buddha, onda držite nožice u "turskom" sijedu, ali realno, kada je beba u nosiljci, nemo noge postavljene u tom sjedu, nego ono što je bitno je da je guza na razini ispod koljena, da noge ne vise i da beba nema opterećenje na kukovima.
i bebina leđa trebaju potpuno biti naslonjena na mamina prsa.
I meni je to fizioterapeutkinja rekla, ali nije mi dala nikakvo objašnjenje zašto. Čak kod vježbanja moje dijete je zabacivalo dosta glavu unazad pa je rekla da kad ju nosim na rukama da joj je što manje moje rame iza glave, jer čim osjeti otpor, počinje gurati glavu nazad. E sad se ja pitam- kako da je nosim okrenutu prema naprijed, a da joj ne dajem oslonac ( ili otpor kako već) na potiljku?čokolada prvotno napisa
Mene zanima zbog čega treba djecu nositi prema vani (osim da im se to možda više sviđa), tj. kakvo je medicinsko, stručno objašnjenje. I od koje dobi bi se to smjelo? Da li netko zna?
Jer na uputama od hopediz marame stoji da se djeca ne nose u marami okrenuta prema naprijed. I tko je u pravu?
svi su u pravu![]()
djeca ne smiju prema van onako kako se nose u klokanici, znači s nogama koje vani vise.
smiju tako da su noge unutra, kao na slikama koje sam stavila. i taj položaj može od momenta kad dijete samostalno drži glavu.
nošenje prema van fizijatri preporučuju djeci s neuromotoričkim smetnjama koja se izvijaju u leđima. ako su okrenuta leđima prema mami, ne mogu se izvijati.
Hvala na odgovoru. Meni se čini da je meni fizioterapeutkinja to rekla tek tako, a ne zbog izvijanja. Smeta me što fizioterapeuti tako to znaju reći- nosite se licem prema van- bez objašnjenja i savjeta kako se nositi u marami. Sva sreća da ovdje ima mama koje to znaju.
ovo nisam znala :shock: I. ima devet i pol mjeseci i nosim je u križnom vezu krenutu prema van, i ne znam na koji način bih je natjerala da joj nogice utrpam unutra u buda položaj jer stalnomlatar s njimaLutonjica prvotno napisa
što se ni ovako starije i čvršće bebe ne smiju nositi s nogicama da vise?
krenutu = okrenutu
stalnomlatar = stalno mlatara![]()
U marami može beba imati noge vani, ali je bitno zadovoljiti uvjet da su koljena na višoj razini od guze, odnosno da je guza najniža točka.
kada nosiš bebu prema vani ona mora biti postavljena jednako kao i kada je nosiš prema unutra, to je jako teško dobiti sa nogama vani.
daleko bolje rješenje je da su noge unutar marame, jer u tom slučaju je manja mogućnost pogreške i krivog vezivanja.
beba u svakom slučaju ne smije visiti.
ima li netko iskustvo s maramom rebozzo pam kupljenom u web shopu Mama i Beba? Naime zanima me podatnost (tankoća i gipkost) marame
ja je imam i super smo zadovoljnji,fina je i lagana,što nam je jako bitno za ovo ljetno doba,mi se na kupanje do plaže u njoj nosimo i maloj nije vruće u njoj