Dakle, koristim mooncup i prije dva mjeseca papa je pokazao stupanj čistoće 3. Potrošila antibiotik plus probiotik, menstruaciju ponovno odradila s mc, i nakon što sam opet primijetila neobičnu sluz otišla sam na pregled. Sluz puna leukocita, opet upala. Inače nikad prije nisam imala vaginalnu upalu, tek nekoliko puta u životu gljivice. Mooncup održavam besprijekorno jer sam inače poznata kao "sanitarni inspektor". Mc držim unutra najviše do šest sati u uvjetima u kojima mi nije baš zgodno prazniti ga, kad mi je menstruacija već pri kraju. Moja ginekologica kad je čula za mc bila je oduševljena idejom, ali sad kaže da je gotovo uvjerena da su mi upale povezane s mc, pogotovo stoga što se ništa drugo u mom životu baš nije mijenjalo što bi moglo imati takav utjecaj, odnosno poremetiti floru. Naime, isto kao i kod tampona, sve što stoji u takvim uvjetima (toplo, vlažno) više od par sati, nakoti se. Osim toga, krvni agar je podloga na kojoj se beštije najbrže i najlakše dijele i u labosima se redovito koristi kad se nešto hoće brzo nakotiti. Meni sve to zvuči vrlo logično i poslušat ću njen savjet i par mjeseci koristiti uloške (iako će se teško biti vratiti na staro). Imate li slična iskustva?