Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: noćno hranjenje i nakon 12 mj.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno noćno hranjenje i nakon 12 mj.

moje sunce ima 13 mj. i još uvijek traži noćni obrok :? Probala sam joj umjesto mlijeka dati sok,vodu,čaj a reakcija je bacanje boćice vrištanje i bacanje po krevetu dok neokusi mlijeko???ima li tko iskustva kako prekinnuti taj noćni obrok a da nepreplačemo noći noći i noć:? :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a kad mu je zadnji obrok? kad ide spavati i u koliko sati trazi taj drugi obrok?
    moj primjerice ide spavati oko 20h i jos uvijek trazi drugi obrok ali to varira izmedju 5h - 7 h ujutro(i onda on nastavlja sapvat do 8 ili 9 sati) ja jos ne pomisljam da mu ga izbacim. bi li trebala?
    nisan ni starijoj izbacila, sama je izbacila kad je za to doslo vrijeme.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako ide spavati oko 21.00h onda traži obrok oko01.00-02.00h i onda opet oko 06.00hh i spava do 09.00-10.00h :?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da te ne obeshrabrim, mi imamo 2,5 godine i još papamo jednom ili dvaput na noć, bez obzira kad se ide spavati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

drago mi je da nismo jedini Jeste li probali ukinuti noćni obrok :/ mene sve strah da bi bilo dugo i mrkotrpno

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jesmo pobjednici ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

malena beba kad ti je starije djete izbacilo noćni obrok

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

traktorka napisala/o:Jesmo pobjednici ?__to sigurno jesmo

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemam iskustva s tim ali da pokušaš tako da mu postupno smanjuješ količinu mlijeka u bočici :/
    npr. ako mu davaš npr. 200ml, par dana mu daj 150 ml, pa smanji na 100 ml, pa na 50 ml....
    probaj pa vidi reakciju

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi ćemo ubrzo 2 godine, i još se budi noću. nekoliko noći (ne zaredom) mi je prespavao, ali budi se barem 1-2 puta. YO, samo nastavi!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

probali smo i smanjiti sa200ml na 150 to je prošlo,ali kad smo došli do 100ml to je bila uzbuna za cjelo susjedstvo !Mislim da nećemo ništa na silu nego kad šefica odluči da je dosta onda će biti dosta 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je dok god je sisao (2 godine) tražio noćni podoj.
    Kada je prestao cicati, prestalo je i buđenje po noći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To mi je jasno dok je beba na sisi,ali mi već pola godine papamo na boćicu 8)

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi imamo 26 mjeseci i još papamo oko 23:30 adaptirano. I ne pada mi na pamet niti pokušat to ukidat, pa to mi je jedini obrok koji pojede u miru i bez natezanja
    Usotalom, ako se djetetu papa to mlijeko baš tad i ako mu organizam traži, neka ga. I ne kužim zašto nuditi čaj ili sok umjeto mlijeka :?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Janko je dok god je sisao (2 godine) tražio noćni podoj.
    Kada je prestao cicati, prestalo je i buđenje po noći.
    potpisujem, samo što je mama izdržala nešto kraće (18 mj)

sad se probudi kad nešto sanja (a nije ni to rijetko )

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim Hana, ne Janko

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ria napisalaI/o ne kužim zašto nuditi čaj ili sok umjeto mlijeka
    • nadala sam se da će odbiti mlijeko,a kad se probudi da se samo malo napije čaja,vode...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi papamo noću u 16. mjesecu - jednom do dvaput (bočica)... Ukidanje je još uvijek nezamislivo - plač očajnika koji ne prestaje slomio bi i najtvrđe srce...
    Ne znam što učiniti, osim nadati se da će prestati sam.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajme ja se ne sjecam kad je on prestao sa nocnim obrokom, no sam ga je izbacio i to na nacin da bi nekad odmah zaspao kad bi se nocu probudio
    i tak sam kombinirala, probala bi ga nazad uspavati ak nije islo dobio je mlijeko, jednu noc bio jeo, onda par noci nebi i tak pomalo je prestalo

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja se dam da će moja šefica sama odbaciti noćni obrok a do tada.. 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    mislim Hana, ne Janko

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj YO prvotno napisa
    malena beba kad ti je starije djete izbacilo noćni obrok
    sa 2 ipo god

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Marko je prošao 19 mjeseci i naravno još uvijek pije bočicu sa mlijekom u noći ali on se fino najede prije spavanja i popije mlijeko i opet mu je potrebno u noći.Samo se probudi i kaže mama meko i poslije nastavi spavati ko beba.Pokušali smo i mi sa čajem ali nam je doc rekeo da bolje pije mljijeko.Pa smo pokušali ništa ne dati ali to je onda mučenje i nama i njemu po dva sata a ovako za 5 minuta svi opet lijepo spavamo!

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara je do 15mj. noću pila mlijeko, uglavnom oko 5,6 sati i onda nastavila spavati. Jedne noći je jednostavno prestala.... onda se 3 mjeseca nije uopće budila radi mlijeka i sad je opet počela. Ne svaku noć, uvijek u različito vrijeme (nekada u 1 noću, nekada u 5 ujutro) i traži mlijeko. Prvo sam mislila da je možda žedna ali se svaki put počela bacati po krevetu kad bi joj dala nešto drugo osim mlijeka ili kad bi joj rekla: još je rano, hajde spavaj ujutro ćeš dobiti mlijeko. To sam probala par puta i odustala, sad kad traži "keko" ja se ustanem i donesem joj, ona popije zatvorenih očiju i nastavimo spavati. Nije mi teško ustati se, pogotovo jer nepije baš puno mlijeko pa onda ovo noćno i dobro dođe.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lea super večera, to joj je najobilniji obrok, valjda jer tad jede s tatom .
    Spavat ide u 22h, i to nikak da pomaknemo na ranije, a budi se oko 6 -pol 7h za cicu i onda spava još sat dva.
    Ako se slučajno probudi usred noći, a desi se, uvijek probam prvo bez cice uspavljivanje, samo ak inzistira, onda dobije.
    Ima 25mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa mi smo tek početnici mi imamo tek 13mj. !!!!!!Definitivno neću ništa forsirati,kad ona osjeti da je dosta onda će biti dosta!!Cure samo hrabro naprijed pa mi smo ipak pobjednici :D

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je fizijatrica izričito naglasila da što prije trebamo izbaciti bilo kakav oblik noćnog hrenjenja jer želudac mora odmarati, da nije prirodno da se jede noću (ni mi odrasli ne jedemo), i da je noćno hranjenje idealna predispozicija za čir na želucu :shock: .

Pa sad ti vidi!....

(mi još uvijek sisamo po noći )

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Nama je fizijatrica izričito naglasila da što prije trebamo izbaciti bilo kakav oblik noćnog hrenjenja jer želudac mora odmarati, da nije prirodno da se jede noću (ni mi odrasli ne jedemo), i da je noćno hranjenje idealna predispozicija za čir na želucu :shock: .

Pa sad ti vidi!....

:shock: :shock: :shock: za fizijatricu!
    za sisanje po noći!

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa sad ti vidi!....

Ok mi je da odrasli nejedu noću ali djeca???
    Pa neće zauvijek tražiti noću jesti, dok su ovako mali kao naši klinici mislim da je to za čir bez veze... :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ava M je napisala/o noćno hranjenje idealna predispozicija za čir na želucu .
    • Prvi puta čujem za takvo što :shock: ,ali mislim da to i nema nekok smisla barem što se tiče djece
    :/ :/

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa sad ti vidi!....

Mislim da to nema baš nekog smisla kod djece.
    I nama je fizijatrica svašta napričala pa ništa nije ispalo tako...svako od njih ima neku svoju priču i neke svoje savjete.
    Moje dijete traži i ja vjerujem da joj treba...kad joj ne bude trebalo prestat će.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Moje dijete traži i ja vjerujem da joj treba...kad joj ne bude trebalo prestat će.
    • potpisujem

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fizijatrica rekla da je noćno hranjenje predispozicija za čir....

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih samo ukinula nocno dojenje, ima 13mj i budi se svakih par sati. Zeljna sam nocnog sna jer inace ne mogu zaspati po danu. A ne vjerujem da je bas svaka dva sata gladan, niti kad se probudi nesto puno pocica, vise mi izranjava cice na kojima vec godinu dana imam crvenilo i fleke. Ja bih rado prestala prije, nego da cekam njega do trece godine da se sam odluci prestati.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo baš neki dan sam dobila "jezikovu juhu" jer hranim dijete po noći.
    citiram:" to je čista glupost i samo ćeš dijetetu uništiti crijevnu floru i opterečuješ mu želudac bez potrebe. bolje mu daj čaja pa malo više zasladi ili stavi dosta meda."
    samo sam se nasmijala i rekla da dojim na zahtjev, iako bi najrađe bila pukla.
    opet citiram:" ako ti tako puno doji očito ti mljeko nevalja i trebala si mu kad se rodio odmah počet pržiti brašna."

pa kako sad ostati normalan i neodreagirati ? !

nažalost ovakvih situacija ima xy, ali ja sam za dojenje dok god oboje uživamo.
    nažalost s Gričkicom sam samo godinu dana, a sa macho-pekmezićem idemo dalje :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

"**mial**"napisala/o
    opet citiram:" ako ti tako puno doji očito ti mljeko nevalja i trebala si mu kad se rodio odmah počet pržiti brašna."
    • :shock: :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo novi u ovoj skupini, prije par dana imali rođendan. Dakle, mlađi smo od YO mjesec dana. Mišica zaspe oko 10, budi se 5-6 puta u toku noći. Ustajemo u 7. Čim sat zazvoni eto ti nje. A i nedjeljom je vrijedna. Zapravo- ne zna zaspati bez sisanja. To umara i mene i nju. :/ Kako prekinuti? Pojma nemam, nisam sigurna da bi to uspjelo ako ona to ne želi. :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja beba ima 3 i pol mj i već je udvostručila porođjanu težini(i više od toga ) ,a noću u snu po 2 puta traži siku ,pocucla 5 min i opet nastavi spavati. da li je to samo navika i kako izbaciti barem jedan noćni obrok???
    isto tako svako jutro u 5 počne stenjati u snu a neznam zašto,i tako sve dok se ne probudi??

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja se beba sa 3,5 mjeseca budila u prosjeku 5-10 puta i svaki put sikila po 5 minuta. Danas, 10 mjeseci kasnije, budi se 3-4 puta. Sasvim je sigurno da nije gladna. Ni sada a nije bila ni tada. Ali valjda je ta potreba za maženjem daleko izraženija nego potreba za jesti. Ako se neko dosjeti načina kako ukinuti pokoji podoj po noći neka svakako napiše! Meni se spaaava....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

YO

mi još uvijek pijemo mlijeko po noći
    postalo nam je noćna rutina
    ni ne razmišljmo više kad će prestati

ako dijete ima potrebu .... udovolji mu :D

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas ima 17 mjeseci i redovno sisa noću.
    Namjeravam izbacit kad joj narastu svi zubi.
    Sad ih ima deset.
    Do onda, ako ne poludim... neće nitko.
    Hajde hajde nikome nije lako, proći će

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo da javim da i danas (26 mj) još uvijek imamo jedno noćno buđenje radi cice! 8)

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neki dan pricamo ja i MM kako smo prosle godine otprilike u ovo doba pricali sami sebi pricu kako ce iduce godine biti sve drugacije i kako ce spavati cijelu noc .... i tako sjedimo u tisini svako zadubljen u svoje misli i kaze MM onako vise za sebe 'Kako smo bili hebeno naivni.'

Dakle sad ima 14 mjeseci, ja sam imala gadnu krizu zbog tog budenja bezbroj puta tamo izmedu 7 i 9 mjeseca ... sada mi je svejedno, ima noci kad kazem dosta mi je na sav glas, vjerovatno probudim pola zgrade naravno prepadnem smizlu i opet joj dam cicu i sama sebi kazem 'Ma kaj sizis kad ces joj ionako na kraju dati.' ... predala sam se 8)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme, citam ovo i nemogu vjerovati Mi smo pak imali drugih problema, moja pospanka je prestala jesti po noci sa nekih 7tj. Pedijatrica je savjetovala da je budimo barem 1x, ali nismo uspjevali - nikako se nije htjela probuditi, a kamoli jesti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo prestali sa noćnim obrokom i sada spavamo cijeluuuuuuuuu noć do 9-10h ujutro :D :D :D Ja se još uvijek znam probuditi noćom,ali brzo se okrenem i nastavim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Neki dan pricamo ja i MM kako smo prosle godine otprilike u ovo doba pricali sami sebi pricu kako ce iduce godine biti sve drugacije i kako ce spavati cijelu noc .... i tako sjedimo u tisini svako zadubljen u svoje misli i kaze MM onako vise za sebe 'Kako smo bili hebeno naivni.'

Dakle sad ima 14 mjeseci, ja sam imala gadnu krizu zbog tog budenja bezbroj puta tamo izmedu 7 i 9 mjeseca ... sada mi je svejedno, ima noci kad kazem dosta mi je na sav glas, vjerovatno probudim pola zgrade naravno prepadnem smizlu i opet joj dam cicu i sama sebi kazem 'Ma kaj sizis kad ces joj ionako na kraju dati.' ... predala sam se 8)

Evo nas. Ista stvar. Gospođica se probudi kojih 10-ak puta. I uvijek dam, šta ću ....

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene MM spasio kad je A imao godinu i koji mjesec. Mislim da mu nisam činila uslugu time što sam ga dojila po noći tako dugo jer mu nije bilo potrebno mlijeko nego je postalo navika. Nisam više mogla živjeti s tim buđenjima, ja sam nekoliko noći spavala u drugoj prostoriji, a tata je A čitao pričice i mazio se s njim. Prošlo je bezbolno i oslobađajuće za oboje. A je dobio cjelonoćni san, a NAPOKON i ja!
    Dojili smo do prije mjesec, dva i uživali do zadnjeg trena.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Citiraj srecica prvotno napisa

Evo nas. Ista stvar. Gospođica se probudi kojih 10-ak puta. I uvijek dam, šta ću ....
    kod nas isto, ponekad to samo odradim u snu a ponekad uz protest, uglavnom sam se predala
    ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala noc
    citajuci vas pripremam se psihicni da jos izgleda dugo i necu

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo noćno hranjenje nekoliko puta, puta dva
    i ja se nadam da će jednog dana doći taj dan da će sami odustati jer ako jednom ne bih dala cicati siigurno bi plačem probudio ovog drugog...
    za nas ne vidim prekid osim da tako sami odluče

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja beba ima 6 mjeseci i budi se redovito svaka dva sata. Inače mi to nije problem jer ona malo posisa i odmah zaspi, ali uskoro bi trebala ići na svadbu, a ona neće jesti na flašicu. Ima ko kakav dobar savjet?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •