jedete li koprive?
mi smo poludili za njima.
pijemo caj, radimo zeljanicu, omlet, kao spinat, pesto, popecke, juhu.
imate li jos koji nacin na koji spremate koprivu?
jedete li koprive?
mi smo poludili za njima.
pijemo caj, radimo zeljanicu, omlet, kao spinat, pesto, popecke, juhu.
imate li jos koji nacin na koji spremate koprivu?
sama bereš koprive ili ih kupuješ?
ja bi ih rado probala ali eto nikad nisam, možda da ih nađem na placu, onda bi ih i probala ali ovako.....
jedemo, obozavamo, ali ne znam sta bih dodala na tvoj spisak![]()
xkli_kli prvotno napisa
sama berem. moji su na vikendici "kultivirali" koprivu. tamo gdje je i sama rasla, jednostavno su je malo prosirili, pocupali korov okolo i ima je koliko hoces...na placu je nisam vidjela.di_zg prvotno napisa
Mnei je najbolja na omlet.
Ja sam prošle godine radila sok od koprive.
Kako na omlet, ide li luk unutra?
Jel ONAJ?NanoiBeba prvotno napisa
S 3% koprive i 97% koječega![]()
![]()
za sok od koprive se jednostavno lisce koprive potopi u vodi 24 sata, te zatim procijedi. ja blago zacinim limunom i medom.
otprilike.AdioMare prvotno napisa
Ide dosta koprive, ali se to poslije ne kuži jer limun preuzme. mana podsjeća na sok od bazge. Ja ne volim niti jedan. Radila sam zbog djece i imam ga još doma nepopijenog. Toliko o soku od mene.
Možda netko hoće recept?
Hoćem ja!NanoiBeba prvotno napisa
Neki dan smo jeli juhu od koprive i bila je fe-no-me-nal-na.
Zanima me postupa li se s koprivom ko s bilo kojim drugim biljem kad se priprema ili ima neka pretpriprema (zbog zarenja)? Vjerojatno pitam glupost, a sta cu nisam to nikad kuhala.
u emisiji "kod ane" je bio super recept za omlet sa koprivom. probala i odlično je.
Ima kod Severa koprive. Ja sam to prelijena čistiti![]()
Ja najčešće pravim koprive tako da propirjam luk, dodam koprive, vodu i zobene pahuljice, kuham oko 15-ak minuta i izmiksam štapnim mikserom.
Ovisno o količini vode to bude juha ili zeleni preljev.![]()
Jakov se opekao na koprivu i sada kada god ugleda nešto slično kaže:"Kopiva pete"
pa kak to prodaju koprivu da se treba cistiti?Mima prvotno napisa
ja berem samo vrhove i nema se tu sto cistiti. nije valjda da prodaju onak cijele stabljike...
A koji dio koprive se jede? Mene to ful zanima, vjerujem da je jako ukusno.
I kako je čistite, da ne opeče?
Pravila sam danas rizoto od kopriva-mljac je bio!
marta prvotno napisa
kažu tu:
Kopriva se uvijek mora kratko prokuhati da bi se uklonila mravlja kiselina, a isto tako i kremična kiselina koja u većim količinama može biti štetna za bubrege.
BRANJE: kopriva raste na skrovitim, zapuštenim mjestima. Najvrednija je od ožujka do svibnja, ali može se brati cijele godine, budući da nakon košenja ponovno stvara mlade vrške. Za upotrebu u kulinarstvu koriste se upravo vršci koprive, što znači gornja četiri lista. U mladim listovima koprive ima dvadeset puta više C vitamina nego u zelenoj salati i dodavanjem nasjeckanih listova obogaćujemo salatu, a da ne štetimo njenom okusu.
Ne kužim to s prokuhavanjem i bacanjem vode kada je čaj od koprive odličan. :?
Okej, znači koprivu uberem, prokuham i dalje spremam po želji?!
Može malo recepata, pliz.
Konkretno me zanimaju omlet i popečci.![]()
Danas sam otkrila predivno, veličanstveno nalazište koprive u netaknutoj prirodi... jedva čekam recepte.
Kod nas koprive u izobulju, mogli bi je izvoziti![]()
Radila sam čaj i zeljanicu od nje.
Ostala variva ne stignem jer ima špinata, blitve a i vrijeme je domaće salate i luka koji ne pašu uz variva od povrća.
Jučer sam brala koprivu, bez rukavica, jer kao, ne bu mi niš bilo od malo koprive... Posljedica: palac i kažiprst su mi natekli ko hrenovke, boljelo me čitav dan za poudit.
Sutra ću radit juhu, ako se oporavim.
Negdje sam pročitala (na rodinom forumu) da djeca ne bi trebala piti čaj od koprive. Napisano, ali nije argumentirano. Da li netko zna nešto o tome?
Naravno da čaj volimo i rado ga pijemo, baš me zanima zbog čega može škoditi![]()
Isto što sam ja gledajuć Farmu čula je da su koprive najbolje za jest kad izrastu do 15 cm,a ono kad podivljaju i narastu 1m da nije za našu prehranu. :?
ajme podušit ćuove šta pišu njami njami ovako spremit i njam onako spremit a ne napišu recept...
dame moje na pdf smo koji se zove recepti, daklem očekujemo recepte...
(sveki je kuha u kombinaciji sa ostalim divljim i pitomim zeljem - špinat, rašćika, žutinica, piljci od kupusa i sl. tome i nikako druigačije... ja bih je u omletu sigurno pojela, ovako ne baš)