-
depresivna sam, plačljiva i sve me boli
joj, drage moje cure-evo mene opet i to naravno sa novim problemima-sad sam se sjetila kako je neka osoba na forumu napisala da je zaboravila kako izgleda kada tijelo normalno funkcioniše.
u 27.sam sedmici trudnoće i na strogom mirovanju već 6 sedmica. možda to ne bi ni bilo toliko strašno da nisam bila prije toga prva 4 mjeseca također na strogom mirovanju. kako god, od sedam mjeseci trudnoće samo jedan mi je bio normalan
međutim, zadnjih dana sam veoma depresivna. svi mi govore da je i njima tako, kao eto vrijeme je "teško" i sl. ali ja pravo padam u crnjake.
ne mogu dugo sjediti za računarom jer mi stomak počne napinjat, više me kukovi bole od stalnog ležanja, a na leđima ne mogu ležati jer mi se mišići počnu grčiti. ne mogu da učim-valjda nemam motivacije za to, nemam živaca ni da čitam knjige (svaka mi ide na živce) a na tv su samo glupe sapunice po čitav dan. mm kad dodje kući s posla trudi se da uradi neke obaveze po kući koje ja nisam u stanju, tako da mi je i njegovo društvo ograničeno.
sad sljedeći problem: prošle sedmice sam imala problema sa zatvorom cijelih 7 dana-na kraju mi je pomoglo grožđe, a preko vikenda sam imala prave napade bubrega, nisam mogla da ustanem iz kreveta; noga me je kočila, plakala sam ko dijete
odnosno -ja sam tako mislila
odmah u ponedjeljak sam otišla na ultrazvuk i uradila nalaz urina-nigdje ni traga upali
čak mi je i urin hvala bogu bio ekstra super sa malo bakterija (što je ekstra jer imam velikih problema sa tim), bez bjelančevina itd...
eh, sad me ne bole burezi-danas me čitav dan boli stomak oko pupka ili mokraćni kanali, pa malo želudac ili žuč ili slezena, pa me beba jako nisko udara-ma stvarno mi je više dosta.
dosadilo mi je da ujutro ustanem i prvo oslušnem svoj organizam da li me šta boli, pa tek onda sve ostalo dođe na red.
još što je tragičnije, mm misli kako eto ja i nemam nikakvih problema u životu-ne radim, ne opterećavaju me na poslu, a ja bih sve dala da radim i hodam-složit ćete se sa mnom da je pravo bezobrazan.da skratim, pomozite mi-kako da ubijem depresiju, šta da radim po čitav dan i da li još ikoga ovako svašta nešto boli
:?
-
-
-
-
hvala na podršci, lakše je kad znam da nisam jedina. jedina olkšavajuća stvar je ta što hvala bogu nisu velike vrućine, pa se ne moram još i tako patit... ali ovo slobodno nepopunjeno vrijeme koje imam samo mi daje prostora da razmišljam i analiziram stvari o kojima bih se prije smijala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma