Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: izdojeno mlijeko

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno izdojeno mlijeko

Ako danas izdojim 50 ml i zamrznem, za tri dana opet 50 i zamrznem, dali kad odmrznem i dajem djetetu jesti smijem pomjesati ta dva u bocicu ili moram dati prvo jedno pa drugo?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam s prvim djetetom davala jedno pa drugo, nisam nikad miješala u jednu bočicu. S tim da ja nisam zamrzavala mlijeko, pogotovo ako se "trošilo" u roku 24 h, spremala bih ga u frižider.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

savjetnice di ste??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne vidim nikakvu stetu u tome
    kod mijesanja mlijeka najbitnije je samo to da su iste temperature

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U petak dem prvi put frizeru od kad sam rodila, a bebicu će čuvati moj muž. Ići će s njom u šetnju. Planiram se izdojiti da ima za svaki slučaj pa me zanma da li mohu mlijeko staviti samo u flašicu pa u torbu ili trebam kupiti onu torbicu koja služi ko termosica, budući da su velike vrućine vani.
    Mislite da ću s jednim izdajanjem navući previše mlijeka pa ću poslije imati problam s nabreklim dojkama? I kolko bi otprilike trebalo izdojiti za bebu koja ima tri mjeseca s tim da ju planiram nahraniti prije nego idem, ali nisam sigurna da bu onda baš puno pojela i da će izdržati dok se ne vratim k njoj.
    Molim brzi odgovor.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

koje pripreme za kod frizera

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

probleme mozes imati a i nemoras...samo ako ti poslije budu prepunjene izdoji toliko da si olaksas. ako mislis biti sat-dva i prije ju nahraniti mislim da bi 150 ml trebalo biti dosta. Moj L je prvi obrok pojeo 40, drugi 60 i treci 160 (prva dva je prvo sisao pa malo kasnije izdojeno a treci je nakon 4 sata.
    Izdajala sam 2 tjedna i poslije su bile malo nabrekle ali cim je poceo vuci su se oporavile. Nista strasno

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja ima dva mjeseca i malo nešto dana.
    Prekjučer sam bila kod frizera.
    MM je vozio malu okolo u kolicima, a ja se šišala.
    Da je ogladnila, on bi ušao unutra, a ja ju podojila. Već sam ju u tom istom salonu dojila valjda dvaput, kad se sinko šišao.
    Nisam uopće razmišljala o izdajanju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

honey upravo tako. Nema potrebe izdajati. Ja sam rekla svoj slucaj ali ja sam isla na svatove (kuma)...
    da idem frizeru isto bi napravila.
    Jedino danas idem ginekologu pa ga necu tamo vuci nego ostviti sveki i 120 ml mlijeka...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala na mišljenjima. Ali baš nebi da mi ulazi u salon gde se farbaju. A kaj velite za temperature vani? Nebu mlijeku ništ ak ga drži u flašici u torbi? I onda može samo tak dati ili mora malo podgrijati? bAŠ mi ima skok u razvoju da a i vrućine su pa se bojim poslati ga bez flašice.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa izađeš van i podojiš bebu. Koliko dugo ćeš biti u salonu?
    Ja stvarno ne bih komplicirala s izdajanjem, a možda neće ni trebati.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa daj odi u neki salon blizu tebe, dogovori se frizerkom da te odmah primi i gotova si za pola sata. pa valjda ti beba moze pola sata izdrzat...
    pretpostavljam da se neces farbat kad dojis i ti si zacas gotova...

nista ne brini, opusti se i uzivaj...mislim i ja da nema potrebe za izdajanjem i bocicom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok cure...vidi mda ste prodojece ali molim vas ako netko postavi pitanje, odgovorite makar na njega a ne da dajete savjete za koje vas nitko nije pitao.
    Misli da mozes samo tako...mlijeko smije stajati 4 sata na sobnoj temp a n tih sat dva u torbi mu nista ne bude...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa hoćemo ženi olakšati i ohrabriti ju.

A ima na portalu i cijeli tekst o izdojenom mlijeku: Pohranjivanje i čuvanje majčinog mlijeka.
    Neće si izdajanjem navući višak mlijeka ako beba to mlijeko i popije. Opet je ista količina kao da je posisala pa se neće proizvesti previše.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Hvala na mišljenjima. Ali baš nebi da mi ulazi u salon gde se farbaju. A kaj velite za temperature vani? Nebu mlijeku ništ ak ga drži u flašici u torbi? I onda može samo tak dati ili mora malo podgrijati? bAŠ mi ima skok u razvoju da a i vrućine su pa se bojim poslati ga bez flašice.
    ne treba podgrijavati, pripremi doma i stavi u bočicu. može stajati par sati.
    izdoji koliko možeš

pretpostavljam da se neces farbat kad dojis i ti si zacas gotova...
    nema razloga za nefarbanje za vrijeme dojenja. ništa se neće dogoditi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[quote="Angelina_2"]ok cure...vidi mda ste prodojece ali molim vas ako netko postavi pitanje, odgovorite makar na njega a ne da dajete savjete za koje vas nitko nije pitao.

Hvala, baš sam skoro i ja to napisala. Mislim čemu uopće ovaj forum ak se daju odgovori "s visoka" i uz takav prizvuk da ti postane glupo što si nešto pitala. A i primjetila sam to više puta. Ko da su sva ostala pitanja i teme super pametni! Pa ak neko nešto pita to je valjda zato jer stvarno treba savjet, a ne tek tolko da nešto napiše. Mislim da je najbolje da se osobe koje smatraju neka pitanja bedastim suzdrže od komentara. Ili baš nešto morate napisati?!
    I da bila sam kod frizera i sve je super prošlo. I da pofarbala sam se jer ne mislim da trebam hodati okolo ko strašilo i da stavljanje pramenova svaka 4 mjeseca nije TAK štetno.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok,ok...evo ja se prva ispricavam ako sam nekoga povrjedila, ali mislim da su svi savjeti bili dobronamjerni

a sto se farbanja tice, ja se osobno ne bih, nisam ni u trudnoci. vjerovatno se nista strasno desilo ne bi, ali eto....
    nemam nista protiv toga ako se netko farba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •