1. koliko beba ima popisanih (barem 30 ml mokrace) i pokakanih (stolica barem 2.5 cm promjera) pelena u 24 sata?
2. koliko u 24 sata dobije adaptiranog mlijeka (zbroji sve obroke i izrazi u mililitrima)
3. kakav vam je ritam dojenja? koliko dugo je beba na dojci? tko prekida podoj? koliko beba cesto trazi? dajes li kad trazi ili po rasporedu? smeta li starije dijete dok dojis mladje?
4. je li beba na dojci vuce aktivno ili spava?
5. kada beba dobija bocu, nakon podoja ili neovisno? koliko puta dnevno?
6. koristi li dudu varalicu?
7. je li beba sada potpuno zdrava?
8. imas li kakve bolove prilikom podoja? prepunjene dojke?

1. popišana je gotovo svaka pelena, 5-6 kom i to obilato. pokakanih ima 2-3 obilno i češće samo veličine kovanice
2.dobije oko 25o ml
3.dojimo svaka 2-3 sata po noći, danju ponekad svako 1-2, a u popodnevnim satima ga ne mogu najesti, pa podoji traju i po tri sata sa malim stankama (neki dan sam izdojila 110 ml i nakon toga je još popio 75 ml adaptiranog mlijeka. bebu dojim kako traži, nemamo nikakav raspored. po danu je starije dijete sa nama , tako da ga zna i ometati pri dojenju (ljubi ga u glavu)
4.beba vuče i onda zaspi i spavajući zna povući. zadnja dva-tri dana uzme dojku u usta vuče i ispljune i tako stalno. to se obično dešava kad je dojio oko 10 min.
5. beba dobije bocu samo po danu nakon podoja, nekad 2 puta dnevno, nekad i četiri
6. ponekad, rijetko i kratko nakon hranjenja, kad ju koristi zna zaspati za 2-3 minuta
7. malo prošireni bubrežni kanalići
8. bolove sam imala, sad su prestali. dešavalo se to prilikom podoja prvu minutu i onda bi skroz prestali. dojke su mi mekane i nisu prepunjene. ponekad osjetim pritisak u njima

Bili smo danas kod pedijatra. Mali ima 3450 g i dobio je 550 g. pedijatar je rekao da forsiram dojenje i da mu dajem nakon podoja adaptivno mlijeko. mali je narasao samo 2 cm. kaže da je sve u donjim granicama.
na uzv je otkrio da ima malo proširene bubrežne kanaliće, pa neznam dali to može imati utjecaja na dojenje.