Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kada u KBO

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Kada u KBO

Drage moje Osjecanke imam jedno pitanje za sve one koje imaju novije informacije o porodu u kadi u KBO.

Naime jucer na vjezbama disanja u Bizovcu nam je sestra koja vodi vjezbe rekla da u KBO vec 2 ili 3 godine nema poroda u vodi jer je ljecnik koji ga je obavljao otisao iz bolnice.....
    Kazu da se sestre i primalje ogradjuju od poroda takvog tipa jer nemaju dovoljno iskustva i da cak i ako su svi nalazi koji su potrebni za takav porod,doktor u bolnici odbija i nepreporucuje porod u kadi.

Jedna trudnica je jucer to i potvrdila jr je isto htjela u kadu i kaze da je njoj ako receno.....a da stvar bude zanimljivija na tecaju su nam punih pola sata pricali o porodu u vodi i nitko od predavaca nije spominjao da se nemoze odraditi.
    Posto mi je to bila jedina solucija koju sam zamisljala kao svoj porod sad sam zabrinuta da to ipak nece ici tako i da cu se morati pomiriti sa njihovim "divnim" krevetima za radjanje jer cak ni porod na onom malom stolcicu nedozvoljavau jer se primaljama tesko zavlaciti pod njega.

Dali itko zna ista o tome ili ima novih informacija vezanih za tu kadu???

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nažalost ne znam kakva je situacija, na tečaju su rekli kako je takav porod moguć, vjerojatno kao i vama. Najbolje da nazoveš sestru J. Perasović.

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala!! Ma mislim da cu prije otici do doktorice Becarevic pa ju pitati...

Zar nitko drugi nista nezna po tom pitanju??

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo baš sam pitala na tebe na onom topiku, dakle u jednom si komadu još...
    Ivancica je rodila na stolčiću u KBO....

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da jesam...jos uvijek :D
    Pa polako ceka mene jos mjesec i pol ovako....nezuri mi se bas tako jako...

Lijepo da je dobila stolcic...sigurno je imala nekakvu vezu jer sa onim stavom koji sam ja vidjela pri obilasku radjaone na tecaju veza je itekako potrebna......
    Sestrama je naime jaaaako tesko se tako zavlaciti i spustati ispod stolca.....a ma jeli a tko mene pita jel meni tesko i dali mi je mozda bas tako lakse???

Pa tko ih je tjerao da rade taj posao...same su ga birale!!

Ma eto opet ja sizim,a rekla sam da vise necu....
    Hajd nesto interesantnije....bila u srjedu na kontroli....34 tjedan,bebica preko 2600 kg i sve je u redu!!!
    Od danas tj. sad vec jucer sam udana gospodja :D :D !!!
    I to smo odradili....dragi,ja i kumovi....citava ceremonija trajala 3 minute!!!

Eto pusa svima i javite stogod o pitanjcu gore navedenom....

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivancica nije imala vezu ali je imala, istina, puno srece. dosla je na praznik, nikog zivog, i naisla na pozitivno osoblje koje se nije bunilo na njenu zelju za stolcicem. da je naisla na konzervativniju ekipu, pitanje je sto bi bilo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tkonjuh, čestitam i želim vam sve najljepše!!
    May, kako ste ti i tvoja beba?

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tkonjuh, jel' imaš kakvih novosti za kadu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Beta prvotno napisa
    Tkonjuh, čestitam i želim vam sve najljepše!!
    May, kako ste ti i tvoja beba?
    hej, nismo se dugo čule... ajd na pp ćemo....

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nazalost novosti nemam....nisam nista cula...trebala bi otici do bolnice i tamo direktno pitati a ljena sam za to.....ali hocu....
    ovih dana se moram naruciti i za akupunkturu kod dr.Bobic....
    Javim ja novosti cim nesto saznam!!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama su prošle godine rekli da je kada u funkciji
    ja sam rodila ranije i porod je bio dosta kompliciran, tako da kada nije dolazila u obzir.
    nazovi i pitaj, jer moraš napraviti i neke pretrage za kadu- pa da budeš spremna!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tkonjuh prvotno napisa
    Nazalost novosti nemam....nisam nista cula...trebala bi otici do bolnice i tamo direktno pitati a ljena sam za to.....ali hocu....
    ovih dana se moram naruciti i za akupunkturu kod dr.Bobic....
    Javim ja novosti cim nesto saznam!!
    za dr. Bobić nemam drugih, osim riječi pohvale

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hej cure evo nekih najnovijih vjesti vezano za kadu i ono sto su meni rekli, a i to sto i koliko sam napravila da ju dobijem za porod.

Kako je prica svima poznata necu je ponavljati...
    Novosti su sljedece: posto ja od prije imam problema sa kraljeznicom palo mi je na pamet da bi mozda na osnovu nalaza od kicme ipak mogla biti pustena u kadu pa sam intenzivno pocela i raditi na tome....
    Ali nazalost doktor na ortopediji me je tako divno pocastio svojim rijecnikom i to u cekaonici pred 100 drugih pacijenata da ja jadna nisam znala sto bi mu rekla....Ukratko on smatra da nije adekvatan dati misljenje o tome dali mogu roditi u kadi ili ne i da o tome iskljucivo treba odluciti ginekolog.....Je slazem se ali ginekolog me i poslao na pregled kicme i trazio je misljenje dali je moja kraljeznica sposobna za prirodan porod ili ipak nije pa moram na carski....
    No doticni ljecnik se nije dao smesti nego je galamio na mene i vikao mi kako mu trosim dragocjeno vrijeme i da je porod u vodi samo pomodni trik i da se bolje porodim kao svaka normalna zena,i uopce me nije pregledao jer me cak nije uveo ni u ambulantu. Napisao je misljenje na osnovu nalaza starog 10- ak godina (koji se promjenio 100 puta) i poslao ga po sestri koja mi ga je dala i rekla da se s njima javim svome ljecniku.

Nakon tog soka i nevjerice vise nisam uopce znala sto da radim,kome da se obratim i pitam za misljenje,.....
    Par dana iza sam popizdila i otisla u bolnicu porazgovarati sa doktoricom Becarevic ( koja mi se jedina od njih svih cini normalnom ) i ona mi je rekla ovako:
    svi su nalazi uredni i sto se nje tice nema nikakve prepreke da dobijem kadu...jedino sto trebam jos obaviti je procjena tezine bebaca.
    E ali kadu cu dobiti jedino u slucaju da su ona ili Dr. Bobic u smijeni kada dodjem na porod. One ce mi ju dati bez ikakvih problema,a od ostalih ljecnika neka ju neocekujem jer bi mi mogli reci cak i da je kada u kvaru.

Eto...kolika je mogucnost da ce porod krenuti bas onda kada je netko od te dvije doktorice u smjeni znate i sami.....i jos dr.Bobic ide na neki seminar 14.6. i nema je par dana....meni termin 16.6.....
    Ipak uza sve sto sam prozivila zbog te kade njih dvije su mi ulile barem tracak nade da cu ju ipak uspjeti dobiti....toliko sam bila smirena nakon razgovora sa dr.Becareviv da mi je cak bilo svejedno hocu li uopce uci u tu kadu....bilo mi je bitno jedino to da me netko shvati i da zeleno svijetlo i kaze mi par ohrabrujucih rijeci.

Sve moguce pohvale tim dvijema doktoricama.....jos kada bi bile samnom kada sve krene!?!!

Eto....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne znam što bi ti rekla. Dobro je da se pokušavaš izboriti za ono što želiš i u tome ti želim sreću. Kod mene se pokazalo da super ispadne kad ništa ne tražim, a kad sam nešto tražila nisam to ni dobila. Kada je kod nas SF, iako postoji, no više me uzrujavaju druge stvari koje se događaju, a ovo za ortopeda, pa zar niti na jednom odjelu u našoj bolnici ne možemo proći bez manjih ili većih problema?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •