Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Koji bi ovo bio kolač?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Koji bi ovo bio kolač?

Orasi isjeckani se stave u ulupani bjelanjak i peku. Na to idu dvije smjese, čini mi se neki puding (tipa jedan s vanilijom a u drugi čokolada) odozgo šlag. E sad, toliko sam okusom i vidom skužila. :/
    Jela sam ga, super. Kad se siječe bude šaren radi dvobojnog fila.
    Šta bi to moglo biti, koji kolačić?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da nije Indijansko selo, sastojci su upravo ti. Podloga-biskvit je od sjeckanih oraha i bjelanjaka napravljen tako da se orasi rasporede po limu pa na njih stavi snijeg pa poslije okrene. Pa se naprave dvije turbo kalorične kreme, hrpa pudinga, čokolade...zapravo jedna krema žuta pa se u drugu polovicu doda čokolada, mmmmm, pa se naizmjenično filaju korneti od sladoleda, slažu poput vigvama na biskvit, napako, između se maže šlagom. Prefino, prekalorično, a i estetski osvaja mase. Na vrhove korneta se na kraju stavi malo otopljene čokolade. Ovo je torta kad imate veliko slavlje i puno dobre volje, mljac!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja taj kolac imam pod "dubrovacke cakule" i bas sam jutros gledala recept
    ide biskvit sa sjeckanim orasima i bjelanjcima. kreme su od vanilin pudinga i zumanjaka, podijeljeno na dvoje. jedan ostaje zut, a u drugi se jos ubaci otopljena cokolada.
    ja cu ga sutra praviti, da imam sta za 1. maj

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj amira prvotno napisa
    ja taj kolac imam pod "dubrovacke cakule" i bas sam jutros gledala recept
    ide biskvit sa sjeckanim orasima i bjelanjcima. kreme su od vanilin pudinga i zumanjaka, podijeljeno na dvoje. jedan ostaje zut, a u drugi se jos ubaci otopljena cokolada.
    ja cu ga sutra praviti, da imam sta za 1. maj
    Ajde tipkaj recept i ja cu za bosnu pa da ponesem kolač

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Astra, ovo indijansko selo mi zvuci odlicno (pogotovo kako si zamisljam da izgleda). Imas recept?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moram potražiti, stavit ću svakako!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da su to varijacije vjetrova, u zadnje vrijeme primjecujem jako popularna vrsta kolaca, zajednicko im je tijesto tj kore od bjelanjaka sa orasima ili mjendulima, a kreme variraju od banane, vanilija puding-slag, cokoladna krema... ja ih zovem vjetrovi raznih vrsta i nacionalnosti (japanski, ledeni...). obozavam ih, samo su cesto preslatki, smanjila bi dozu cukara iz recepta.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ASTRA stavljaj recept., to je to!!! Super je!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

monax, evo recepta:

Dubrovačke ćakule

Vrijeme pripreme 1 h i 30 min
    Za biskvit:
    10 bjelanjaka
    300 g šećera
    200 g sjeckanih oraha
    2 žlice octa ili limunovog soka

Za kremu:
    2 pudinga od vanilije Dolcela
    5 dl mlijeka
    10 žlica šećera
    250 g margarina
    10 žumanjaka
    100 g čokolade
    1/2 l slatkog vrhnja

Priprema
    Bjelanjke tući u snijeg sa šećerom, pa dodati sjeckane orahe i ocat. Staviti u namazanu i papirom za pečenje obloženu veliku tepsiju pećnice.
    Pećnicu ugrijati na 150°C i peći oko 45 minuta. Ostaviti da se hladi u zatvorenoj pećnici. Zatim prerezati poprjeko na tri jednake trake.
    Izmješati puding sa šećerom i žumanjcima, pa skuhati u mlijeku. Ohladiti i dodati margarin. Podijeliti kremu na dva dijela.
    U jedan dio staviti otopljenu čokoladu , a u drugi žutu kremu. Jednu traku staviti na duguljastu tacnu i na nju staviti žutu kremu. Zatim pokriti drugom korom i premazati smeđom kremom. Prekriti trećom korom i staviti šlag.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    ASTRA stavljaj recept., to je to!!! Super je!
    INDIJANSKO SELO

Biskvit:

U lim od pećnice staviti foliju i po njoj rasporediti 30 dkg sjeckanih oraha. 10 bjelanjaka izraditi s 10 žlica šećera, 2 žlice mrvica i 2 žlice brašna. Preliti preko oraha. 125 g margarina zalediti pa naribati na sitni ribež preko bjelanjaka. Peći oko 20 minuta na 150-160. Pečeni biskvit okrenuti.

Krema:

Skuhati kremu od 1,5 litre mlijeka, 6 pudinga od vanilije, 18 žlica šećera i 10 žumanjaka. (U mlijeko ukuhati smjesu lagano izrađenih žumanjaka pomiješanih s prahom od pudinga i par žlica hladnog mlijeka, oduzetih od onih 1,5 litre.) U ohlađeno dodati 375 g pjenasto izrađenog margarina. Kremu podijeliti na dva dijela, u jedan dodati 150 g čokolade (otopljene) i 200 g nutele.

Kremom puniti kornete, pola žutom, pola smeđom, ostatkom kreme premazati biskvit pa kornete poslagati po biskvitu kao vigvame u indijanskom selu. Izraditi 0,5 l slatkog vrhnja pa njime djelomično ispuniti prostor između korneta.

Vrhove korneta preliti s malo otopljene čokolade.

Stati i diviti se uratku, malo ohladiti i baciti se na debljanje.

Mislim da se količina šećera iz kreme može prilično smanjiti.

Pravila sam je za naš prvi rođendan. Zvuči komplicirano, ali nije. A posla da ima, ima.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tenks. ide nažalost tek za par dana, ode mi praznik....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je i kinder bueno... samo dolje idu sjeckani lješnjaci... prefino...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •