Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: 3 min na cici?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno 3 min na cici?

Ne znam spada li ovo u problem ili ne, ja nisam sigurna, pa se želim razuvjeriti.

Naime u zadnja 24 h (jučer i danas), malac spava po cijeli dan, recimo 3 h u komadu prosječno, kad se probudi, stavim ga na cicu, on potegne, cirka nekih 3-4 minute cica i uspava se. Presvučem ga, malo se opet razbudi, ponovo mu ponudim cicu, makinalno je potegne, više refleksno, ali je brzo pusti i ponovno počne spavati. Ili recimo uopće ne želi otvoriti usta.

Noćas se reimo probudio nakon 3,5 h, pocicao opet nabrzinu, zaspao ko top i spavao opet puna 3 h, jedva se ujutro razbudio. Nakon toga opet ista priča s cicanjem, tj. minutažom.
    Evo maloprije sam gledala na sat kad je cicao, točno 3 min.
    Je li on stvarno uspije namiriti svoje prehrambene potrebe u tako malo vremena? meni su cice prepune mlijeka, kad on zaspi ili izbaci cicu , vrije još uvijek ko ludo.
    I kako da znam da je uopće došao do onog masnijeg mlijeka, ako i nakon podoja iz iste dojke još uvijek mlijeko šiklja ko ludo?

Malac ima 15 dana

Jutros je bila patronažna i rekla je da svi vanjski faktori/pokazatelji upućuju na to da mali sasvim dobro napreduje, te da ne bi trebalo biti problema.
    Ja sam se ipak malo zamislila maloprije kad se probudio nakon 3,5 h, očekivjući da će biti gladan i pocicat obje cice.... on je 3 minute potezao i ponovno blaženo zaspao.

inače, dosad je uvijek kod svakog presvlačenja imao mokru pelenu i kaka 2-3 x dnevno.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nisam neki znalac, ali dojim evo već skoro 6 mjeseci. Moje dijete je isto tako se ponašalo sa oko 2.5 mjeseca jedno 72 sata.Na kraju dana bi ona ipak posisala tek toliko da mi prsa nisu prepunjena, a sutra opet ista priča. Nakon tri dana smanjila mi se količina mlijeka pa me je 4. dan tijekom noći 5 sati 'natezala' i navukla si je potrebnu količinu mlijeka. Vodila sam ju ja i pedijatru kod prvog takvog štrajka sa niti 2 mjeseca pa su me otpravili da joj nije ništa ( nakon pregleda, naravno)- i sve je i bilo ok jer je kratko trajao ( 36 h). Dakle, možeš ga odvesti pedijatru ako se brineš da li mu je nešto. A što se mlijeka tiče- sa ovim iskustvom kojeg imam prepunjna prsa treba izdojiti i izdajati.
    Vjerujem da će se javiti i netko tko više zna. Ovo j samo moje iskustvo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam bila jako zabrinuta jer je moj Ivan dok je bio tako mali sisao svakih sat i pol 5 minuta, nakon dva mjeseca - svakih dva sata po tri minute, kasnije sve rjeđe i manje. Bojala sam se da neće dobivati dovoljno na težini, ali ispada da je najviše dobivao dok je bio isključivo dojen - prvi mjesec 1,55 kg, drugi mjesec 1,35 kg, treći mjesec 1 kg...sa šest mjeseci imao je 9,5 kg, a s godinu dana 11.
    Isto kao i Dionea, ovo je samo moje iskustvo, nisam stručnjak. Ali sam na ovom forumu u to vrijeme pročitala da i djeca koja kratko sišu mogu dobro napredovati pa me to umirilo. Nadam se da će i tebe. Ponudi mu dojku što češće, ne možeš pogriješiti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a moze bit da je snazno dite koje dobro povuce.

po ovome sto pises sve se cini u redu.

al savjetnice su iskusnije pa cekaj da te one malo vise umire.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko pokakanih i popišanih pelana na dan ima?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ti, umjesto da uzivas, brines...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

TW, po pelenama izgleda ok. Je li imao žuticu? Ako je, možda je još uvijek malo uspavan od nje. Probaj ga razodjenuti i dojiti kontaktom koža na kožu.
    Probaj mu davati istu ciku unutar 2-3 sata.
    A to što su ti prsa prepunjena i nakon podoja je zato jer se još nije izregurilara ponuda i potražnja. Možeš malo izdojiti, ali pazi, ne do kraja već toliko da ti napetost popusti.
    To što on kratko siše u principu ne znači ništa. Da li te 3 minute snažno i efikasno siše (vidiš li da guta)?
    I Leon ne siše dugo, max 10-ak minuta, dok je Sven nacicavao 45-60 minuta svaki podoj. Ali je on imao puno više pauza. Prvo bi sisao efikasno i halapljivo, pa bi zadremuckao, pa koji put lagano povukao... i tako u nedogled.
    Leon to obavi začas, on zna zašto siše i svojski se potrudi to obaviti što brže.
    Prati miška kroz par dana, obavezno koliko ima pelena, opće stanje, pa ćeš vidjeti

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, još da nadodam, L je s takvim "kratkim" sisanjem u prvih mjesec dana "natukao" 1700 g dok je Sven sa maratonskim sisanjem dobio "samo" 950 g. Dakle, definitivno dužina podoja nije nikakav pokazatelj
    Samo ga doji na zahtjev.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hvala, malo mi je lakše.

večeras se probudio i uspio je "izdržat" više od 5 min na svakoj cici, vukući konstantno, u 20-30 min uspio se 2x pokakiti, imao punu popišanu pelenu, ponovo bio par min na svakoj cici i podrignuo i ištucao se svojski... opće stanje jest OK, znam da se ne bih trebala brinuti, al crv sumnje uvijek izjeda, pa rekoh bolje pitati nego se sekirati .

Nije imao žuticu, ali je imao infekciju i bio na antibioticima prvih 8 dana života... s tim da su mi rekli pri izlasku iz bolnice da je bitno pratiti prvih 5 dana opće stanje djeteta... Kad sam vidila koliko spava, to mi je prvo prošlo kroz glavu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto u jednom podoju nudiš obje strane?
    Probaj sa jednom u jednom podoju jer je tako sigurnije da će doći do masnijeg mlijeka. Ovako se može dogoditi da iz obje posiše vodenasto a do masnijeg ni ne dođe.
    A ako ti je ona druga koju ne posiše napeta i bolna malo izdoji (da popusti napetost).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda mu toliki san i treba da vrati snagu?
    ja sam pospana nakon bolesti (i tokom)

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mokre pelene su najbolji pokazatelj da beba dovoljno pojede.
    Kažeš da ima dosta mokrih pelena, pa mislim da nemaš razloga za brigu.

Vjerojatno ga papanje umori, pa brzo zaspe, to je normalno za tako malu bebu. Probaj ga nekako održati budnim da što više pojede, ako je moguće.

I ovo što ti je Brunda rekla, obavezno mu daj jednu dojku u više podoja, nemoj tako često mijenjati dojke. Ja Leoni i dalje dajem istu dojku unutar 4, 5 sati, jer su joj podoji vrlo kratki.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E, zaboravih te pitati je li maleni dobio ime?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Izgleda da je jučer i danas nadoknadio prekjučerašnje spavanje. Ova 2 dana vuče sve u 16.

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Ja Leoni i dalje dajem istu dojku unutar 4, 5 sati, jer su joj podoji vrlo kratki.
    Pa kako ti onda ona druga ne "eksplodira"???

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

[quote="Rhea"]E, zaboravih te pitati je li maleni dobio ime?[/quote]

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Pa kako ti onda ona druga ne "eksplodira"???
    Valjda se već uspostavila ponuda i potražnja, pa nemamo takvih problema. Možda to zvuči puno, ali unutar tih 4, 5 sati, ona ima 2 ili maksimalno 3 vrlo kratka podoja.

Super za malenog :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •