Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: higijena zubica?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno higijena zubica?

koristila sam pretraznik, al nista ne nadjoh na ovu temu

elem, n. je sa punih 7. meseci dobio dva zubica u tri dana, i to bez ikakvih propratnih simptoma, sto i drugima zelimo

zanima me sta sad raditi i kako ih odrzavati? radije bih se oslonila na iskustva mama sa rode nego da maltretiram i n. i sebe odlaskom god stomatologa kod kog je uvek guzva

vec smo danas bili u dm-u i kupili cetkicu, ali necu nista raditi dok ne cujem vase savete

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja svojoj dam onu gumenu cetkicu pa je ona zvace a ponekad mi da da joj cetkam zubice

za sad se samo navikava na nju ona ima sad 6 zubica

moje misljenje ti je da ga za sad samo navikavas na ideju cetkanja a posjet zubaru je kad izbiju svi plosnati zubi znaci do cetvorki tako je meni moja zubarka rekla i da kad navrsi bar 18 mj da je poslje toga dovedem bilo kad da se upozna sa ordinacijom

kaladont ne prije trece godine dok ne nauci ispljunuti i onda u minimalnim kolicinama

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možeš lagano četkati vodom. Nikakve paste i sl dok ne nauči pljunuti (kod Mateja sa dvije godine).
    Matej ispočetka nije dao četkati pa smo brisali gazicom. Čak je bolje gazicom jer obrišeš i desni i jezik, četkicom je kod tako malih malo teže.
    Ovako smo mi, odnosno tako i sad radim sa Petrom. Nakad četkamo, nekad brišemo.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam Jakovu isto gazicom brisala zube, a četkati smo ih počeli sa oko 2 g., najprije samo voda a poslije sa malo paste. Tako radim i Sari ( dakle samo namočenom gazom.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

thnx, cure

tako sam nekako i ja mislila, a najverovatnije cemo i mi prvo koristiti gazicu, posto ne verujem da ce ovako mali pristati na cetkanje zubica

ali morali smo da se nekako pocastimo zbog prvenaca, a cetkica nam je bila prva na listi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi četkamo zube otkad je prvi izrastao - s 5 mjeseci

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Četkica je u svakom slučaju bolji izbor, ali u doba kad bi mu nicali zubi - četkica nije bila dobrodošla, pa smo brisali.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mi četkamo zube otkad je prvi izrastao - s 5 mjeseci
    svaka cast
    ajde, molim te reci mi kako si uspela da to izvedes... posto n. jos uvek sve zvace cega se dohvati... pa ne znam kako ce proci cetkica :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a malo smo se igrali, malo ju je grizla, malo ju je sisala, a malo sam ja uspjela pročetkati
    sad ima 13 mjeseci, navečer me podsjeti da joj operem zube ako zaboravim :shock: , i strpljivo čeka da joj iščetkam njenih 8 zubića

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam kupila četkicu odmah nakon prvog zuba.
    Sad ih pere svaki dan (samo s vodom). Njoj to nije nikakva tlaka. Obožava brljat po ustima s njom i ja joj još malo iščetkam i super.
    Ona i seka imaju isti model četkice (samo druga boja) i najčešće sve tri peremo zube skupa. Tako uče prati same. Starija (nepune 4 god) već stvarno zna dobro iščetkati sama, nekad joj ja malo "popravim".

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    I Starija (nepune 4 god) već stvarno zna dobro iščetkati sama, nekad joj ja malo "popravim".
    Meni je rekla susjeda (koja je med.sestra kod zubara) da djeca do sedme godine ne znaju sama prati zube tj. nemaju "taj pokret ruke" (što god to značilo) da bi sami dovoljno dobro oprali zubiće.
    Eto, samo informacije radi....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kakve su to četkice za zube?mi imamo jedan i po zubić (drugi tek provirio),pa bi i mi prali zube.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne bih se složila s činjenicom da do 7. god ne znaju oprati zube. To ovisi o djetetu, kao i sve druge stvari. Matej ih nekad tako isčetka da mislim da će zubno meso izderati. I vidjela sam još jedno djete koje savršeno pere zube. Ali slažem se da treba "malo popraviti jer Gric se zavukao tamo gdje je teško doseći".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •