Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Uvjet: samostalno dizanje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Uvjet: samostalno dizanje

Dečko ima 10 i pol mjeseci, prešao je 9 kg, samostalno se posjeda, ali diže se uz namještaj, kutije i sl. i onda radi par koraka.
    Evo stvarno glupo pitanje, ali što je samostalno dizanje? Ovaj način kako se on diže pretpostavljam nije, nego kad se npr. sam s poda digne, a da nema nikakvih "kutija i namještaja" u blizini, ili?
    Imamo sjedalicu 0+, ali danas sam primjetila da pod 45 stupnjeva nema onih 2 cm iznad glave, a pod 60 možda, recimo jedva nategnuto. Mislili smo biti u 0+ do 1. godine, ali izgleda da ništa od toga.
    Kupili smo 9-18 kg Romer safefix plus, ali još čekamo to samostalno dizanje (dajte mi pojasnite).
    Da, na sreću se vrlo malo vozimo, pa nije ni čudo da nakon 3 tjedna bez vožnje, dijete skoro preraslo sjedalicu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: Uvjet: samostalno dizanje

Citiraj Anemona prvotno napisa
    ...ali diže se uz namještaj, kutije i sl. ...
    To je samostalno ustajanje .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

martinaP, to je to? :D Znači on bi več i mogao u sjedalicu 9-18 kg? Ma, več sam luda, više u ništa nisam sigurna. Tako je bilo i s samostalnim posjedanjem. Na podu u dnevnom boravku ima veliki kutak za igranje (točnije cijeli pod) i kad bih se ja okrenula, on sjedi, pa jedno jutro se probudim, on kraj mene sjedi na krevetu i smije se, a ja luda dok nisam nakon par dana svojim očima vidjela da se stvarno sam digne i sjedne, e onda sam vjerovala da je to samostalno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam martina al reci cu da je, to je ok, ali najsigurnija voznja je ona suprotno smjeru voznje pa ako je glavica jos ok kad postavis sjedalicu na oko 60 stupnjeva, onda ostanite u njoj jos malo (sto je sjedalica uspravnija, to manje dolazi do istezanja vrata prema natrag u slucaju sudara - zato su 2 cm vazna kod 45 stupnjeva, malo malcice manje vazna kod 60 stupnjeva). Magicna dob kojoj tezimo u sjedalicama montiranim unatrag je godina dana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma i mi smo planirali da bude u 0+ do cca godinu dana, ali sam se danas baš iznenadila da je u 3 tjedna se toliko izdužio. Znači možemo reči da je sigurnije suprotni smjer i glava malo manje od 2 cm od ruba pod 60 stupnjeva, nego smjer vožnje.
    Inače sinko je čisto zadovoljan u ovoj sjedalici, tako da i to nije neki faktor prelaska, samo mi je važno da je sigurno.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Magicna dob kojoj tezimo u sjedalicama montiranim unatrag je godina dana
    zbog čega je bitna dob? za težinu i podizanje na noge mi je jasno i logično, međutim ne mogu prokljuviti zbog čega je dob bitna. meni se čini kao da je to dob u kojoj većina djece može samostalno ustati pa da je to uzeto kao treći parametar za one roditelje koji uvijek negdje žure i forsiraju (posijedanje, hodanje za ručice i sl.)
    naime, pitam zato što se Yoda počeo dizati na noge (sa 6 i pol mjeseci), i mislim da ima oko 8,5kg. ne bih ga stavljala u smjeru vožnje dok ne pređe kilažu, ali mi nije jasno za dob. :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato sto puno djece dogura do 9 kila vec s devet mjeseci (njih oko 50%) al su jos uvijek puno premali da se okrecu u smjer voznje. Stvar je u tome da zelis da dijete ostane sto dulje okrenuto unazad. U nekim zemljama, djeca se voze okrenuta unazad to treceg rodendana, al to je zato sto dizajn automobila kao i sjedalice na njihovom trzistu dozvoljavaju (Volvo, Svedska).

Ako dijete ima manje od 13 kg (ili 10, ako je sjedalica samo do 10 kg) i glava mu nije previsoko, za njega/nju je najbolje da ostane u toj sjedalici sto je dulje moguce. Bez obzira jel ima 9 kg i moze se samostalno ustati (pa i hodati ili hopsati na jednoj nozi ).

S godinu dana ama skoro svako dijete ce imati manje od 13 kg. Oko 60% njih ce imati manje od 10 kg.

Dapace, izgleda da bismo trebali povisiti tih magicnih godinu dana na godinu dana i cetiri mjeseca kod djecaka, ili godinu i sest mjeseci kod djevojcica, u dobi u kojoj tek oko 3% njih ima vise od 13 kg

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na savjetima, ostajemo i dalje u 0+, dok još visina dopušta, a 13 kg je nama još daleka brojka. Dijete je šlank.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ahaaaaa.... hvala.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema na cemu, nek vam je sigurna voznja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu