Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pomoć, nosić i gušenje

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Pomoć, nosić i gušenje

Moja srećica ima šlajm u nosu i grlu skoro od rođenja, al je stalno curio negdje otraga, nikada kroz nos. Zadnja dva dana mi se dva puta usred sna počela trzati i gušiti jer nije mogla disati zbog šlajma koji je navalio van kroz nos (a čini mi se i kroz usta!) :shock: . Prizor zastrašujuć, a ja pojma nemam kaj da napravim! Odmah sam ju podigla i malo lupnula po leđima (k'o da će to pomoć) pa se smirila još se zagrcujući neko vrijeme. Kada se bebama razvije refleks disanja na usta? Kad joj se ovak sve začepi, ona još i usta čvrsto zatvori pa nikuda zrak ne može unutra. Šta ja mogu napraviti u tom slučaju? Sada sam sva na iglama, svako malo idem u sobu provjeravati kak je :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Pomoć, nosić i gušenje

Citiraj Annar prvotno napisa
    Moja srećica ima šlajm u nosu i grlu skoro od rođenja, al je stalno curio negdje otraga, nikada kroz nos. Zadnja dva dana mi se dva puta usred sna počela trzati i gušiti jer nije mogla disati zbog šlajma koji je navalio van kroz nos (a čini mi se i kroz usta!) :shock: . Prizor zastrašujuć, a ja pojma nemam kaj da napravim! Odmah sam ju podigla i malo lupnula po leđima (k'o da će to pomoć) pa se smirila još se zagrcujući neko vrijeme. Kada se bebama razvije refleks disanja na usta? Kad joj se ovak sve začepi, ona još i usta čvrsto zatvori pa nikuda zrak ne može unutra. Šta ja mogu napraviti u tom slučaju? Sada sam sva na iglama, svako malo idem u sobu provjeravati kak je :/
    Nemas kaj osim da svako malo spricnes fizioloske u nos...
    Sta je doktor rekao na tolike kolicine slajma? Malo mi je cudno da konstantno ima tolike kolicine slajma u grlu i nosu.... :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj za prvu ruku redovito kapati fiziološkom ili sterimarom, a onda i izvući šlajm napravicom (pumpicom, cjevčicama, aspiratorom na baterije)...

I nazovi pedijatra svakako, neka veli što dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad je moja beba bila u Klaicevoj, bila je zima, suh zrak, centralno grijanje je radilo po cijeli dan i noc, a na tom odjelu su sve bebe 24 sata dnevno morale lezati na ledima... uglavnom da ne duljim vecina je imala velikih problema sa disanjem, slajmom....

Ovak, dolazili su fizioterapeuti nekoliko puta dnevno i razbijali taj slajm da bude u tekucem stanju i da polako iscuri

Stavljali su bebe na trbuh, ispod guze mali jastuk ili zarolani rucnik, plahtu... u svakom slucaju guza je morala biti u povisenom polozaju u odnosu na glavicu, glavica okrenuta na stranu. Sa gumom (izgleda kao ona guma za odstopavanje odvoda umivaonika - samo je duplo manja - ne znam drugacije objasniti) su lupkali bebe po ledima. Oni su to zvali masaza. Meni je to u pocetku izgledalo :shock: jer ta guma proizvodi cudan zvuk kad napravi vakum, a cijelo tijelo bebe se zatreslo, imala sam osjecaj da ih to boli, ali one su uzivale, neke su se cak smijale dok su im to radili, a neke se blazeno spavale. Moras samo paziti da je glavica okrenuta na stranu i da brises sluz koja iscuri

Inace, zakaj zbog toga ne idete doktoru :? U Klaicevoj su jaaaako pazili na bebe koje su imale takvih problema, a inace su bili prilicno slampavi po drugim pitanjima.
    Htjedoh reci nije bas bezazlen problem

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja rebecca je smrkljava. :/
    vec drugi put.
    lucija joj uredno donosi 'suvenire' iz vrtica u vidu smrkljavog nosica
    bili smo kod doktorice, spricamo fizioloskom.
    ja bi, na tvom mjestu, ili otisla pedijatru ili ga nazvala pa da cujem sto ce mi reci

lidac2004

Početno

i mene zanima kada bebe pocnu disati na usta?

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sutra idemo pedijatrici na redoviti pregled (i cijepljenje ) pa cu ju opet pitati. Pitala sam ju već par puta i kaze samo kapati fiziolosku, nis se tu ne moze, to je od centralnog, zimska beba...
    Valjda pedijatri ne strajkaju?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marko je lani na kraju od takvog liječenja (fiziološkom) završio na Srebrnjaku 7 dana-bronhiolitis,doduše imao je 2 mjeseca

ne znam,ja bih otišla po drugo mišljenje

lidac2004

Početno

annar,nazovi prije pedijatra da ne bi dosla na zatvorena vrata

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tak sam si nekak i planirala, al problem je da se sestra rijetko javlja na tel. stalno je u pogonu, pa onda ne znam jel su tam il nisu...Ma vidjet ću, ako i ovaj put dr. veli da nije niš budem pitala nekog drugog. Hvala na savjetima!

sooike

Početno

Mojoj ljubici je pedijatrica 8. dan zivota u nosicu vidjela sekret i rekla da joj ga ispiremo fizioloskom, ali bez pumpanja. (Ja, by the way, nikakav sekret nisam nikad u njenom nosu vidjela, ali bit ce da se to vidi samo s onim njihovim predmetom s lampicom.) Drugi pedijatar je rekao da ispiremo fizioloskom I pumpamo, jer da je to jako vazno zbog dojenja i kolika: ako beba ne dise dobro, ne moze dobro ni sisati, uvlaci puno zraka, pa ima kolike.
    Kad sam otisla u ljekarnu kupiti pumpicu, imali su samo nesto sto jos nikad prije nisam vidjela, a sastoji se od dijela kojeg se djetetu stavi na pocetak nosnice i dijela koji se nalazi na kraju plasticne cjevcice a kojeg mama stavi u usta i putem kojeg uvlaci sekret iz bebinog nosa (ima filter koji sekret zaustavi prije no zavrsi u maminim ustima ). Ljekarka mi je rekla da je ta nova naprava bolja od klasicne pumpice jer pumpica moze prejako pumpati, pa mogu popucati kapilare.
    Moja beba, naravno, jaaaako ne voli kad joj sve ovo radim, a kako zivim u jako zagadjenom gradu, ja se pitam nije li joj taj sekret zapravo koristan kao filter svih onih gadosti koje postoje u zraku??? Sto vi mislite?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •