Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Dajemo vrtićke radne materijale o razvoju djece

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Dajemo vrtićke radne materijale o razvoju djece

Onome tko se prvi javi dajemo radne materijale iz zagrebačkih vrtića o razvoju djece (karakteristike, razvojne faze itd).

Ako vas se javi više, dogovorite se da netko iskopira za sve. ima ih cca 70 jednostranih A4 papira.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kakvi su to radni materijali? O čemu se točno radi?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To su materijali namijenjeni odgajateljima u vrticima, za njihovo obrazovanje te za prenošenje roditeljima na roditeljskim sastancima (to su one uvodne priče na roditeljskim sastancima u vrtiću).

Materijali potječu iz 1987 godine, a dobili smo ih dobrotom jedne tete iz vrtića koja ih je kopirala za nas prije 3-4 godine. Nisu loši kao informacija, no isto tako ne donose nešto posebno revolucionarno.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Materijali potječu iz 1987 godine
    I još uvijek se koriste? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sanja, te materijale nama uvijek čitaju na početku rod. sastanaka.... to je dosta općenito o razvojnim fazama, kad se očekuje da dijete svlada određene vještine i tako to, a to se baš ne mijenja svake godine

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja bih te materijale, ali sam iz Mostara. Ima li neki način da dodjem do njih :/ ?
    Inače sam odgajatelj

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Materijali su OK iako su iz 1987 godine, nema u njima ništa što bi zastarjevalo, niti u odgajateljskom smislu niti ideološkom (obzirom da su iz doba Juge).

Materijale dobiva dijanam koja mi se prva javila porukom, no ja sam ju zamolio, nanuška, da ti ih iskopira i pošalje kopiju.

Ako još netko treba materijale, može ih dobiti od mene još 2-3 dana na kopiranje ili pak nek zamoli nanušku da ih iskopira i pošalje dalje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Materijali su OK iako su iz 1987 godine, nema u njima ništa što bi zastarjevalo, niti u odgajateljskom smislu niti ideološkom (obzirom da su iz doba Juge).

Materijale dobiva dijanam koja mi se prva javila porukom, no ja sam ju zamolio, nanuška, da ti ih iskopira i pošalje kopiju.

Ako još netko treba materijale, može ih dobiti od mene još 2-3 dana na kopiranje ili pak nek zamoli nanušku da ih iskopira i pošalje dalje.
    A da ih neka dobra dusa poskenira, pa ih stavite u pdf formatu za download?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nisam u mogućnosti - ako ima neki dobrovoljac, nek se javi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam ja skener na poslu koji skenira automatski ako se radi o A4 papirima. Samo što sam još na porodiljnom. Ako nitko ne uspije prije mene, mogu ja poskenirati kad počnem raditi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

javljam se kao dobrovoljac za skeniranje, pa ako nije prekasno ja ću to srediti drage volje, no molim samo da onda to netko sredi u pdf jer nemam software za to

napominjem samo da krajem sljedećeg tjedna idem na put, pa bih to rado napravila tijekom ovih nekoliko dana

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I meni bi najlakše bilo pdf.

Tatek, salji materijale kuku.tree

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nanuška prvotno napisa

Skeniranje vec dogovoreno sa Tatjanae, hvala svima koji ste se javili!

Gost

Početno

Citiraj nanuška prvotno napisa

I meni pdf plizzzzz

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Možem i ja?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I još jedna zainteresirana.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad poskeniramo smislit ćemo neki način da te papire dobiju svi koji to žele. Vi koji ste zainteresirani se samo javljajte ovdje.

(kao što rekoh, nisu to nikakvi revolucionarni papiri, već rutinski vrtićki pregled razvojnih faza, može se to na ovaj ili neki drugi način naći u bilo kojoj knjizi koja prati razvoj djece vrtićke dobi)

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U super, to bi mi stvarno dobro doslo! Moze i meni?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavljujem se i ja za jedan primjerak 8)

Početno

molim pdf verziju... puno hvala

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja bih to, moze?

Kom da saljem mail adresu?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znamo jos tko ce i kako imati te fajlove, bit ce javljeno na ovom topiku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih isto.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

20 god. od materijala...od tada su se promjenile koncepcije i stavovi prema djeci-nisam sigurna sto u tocno pise u njima, ali sama cinjenica da su toliko davno napisani me odbija i tjera me ne oprez.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    20 god. od materijala...od tada su se promjenile koncepcije i stavovi prema djeci-nisam sigurna sto u tocno pise u njima, ali sama cinjenica da su toliko davno napisani me odbija i tjera me ne oprez.
    i ja sam ovo pomislila kad sam procitala godinu 1987

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

flower baš me zato i zanima kaj piše da malo usporedimo

prijavljujem se, ja sam ako Bog da budići odgajatelj

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fajlovi su poskenirani dobrotom jedne naše forumašice (njoj veliko HVALA!) i sad se sve to nalazi u jednom pdf fajlu veličine cca 4 Mb. Tko ga želi nek mi pošalje PP-om svoju mail adresu pa ću vam to poslati ovih dana.

Baš me zanima što ćete misliti o (ne)zastarjelosti tih materijala obzirom na tih 20 godina od njihova nastanka - ja mislim da im je vrijeme vrlo malo naudilo i da su i dalje relevantni. Pazite, ovdje se uglavnom govori o razvojnim fazama djece i njihovom praćenju u vrtiću, a ne o dječjem odgoju i smjernicama odgoja (osim u glavnim crtama).

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jel možem ja jedno pitanje? Tko je autor? Jer znam da su materijali od kojih je nastala ova knjigadugo kružili tako kao fotokopije među prije svega vrtićkim psiholozima

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isto sam (akobogda pameti i volje) buduća odgajateljica i takvi tekstovi su mi besmisleni.Otkad sam ja upisala ovaj faks do danas (dobro,prošlo je poprilično godina) promijenilo se hrpa toga.A kamoli u 20 godina

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Isto sam (akobogda pameti i volje) buduća odgajateljica i takvi tekstovi su mi besmisleni.Otkad sam ja upisala ovaj faks do danas (dobro,prošlo je poprilično godina) promijenilo se hrpa toga.A kamoli u 20 godina
    Gle, i prije 20 godina i sad djeca u više-manje isto vrijeme počinju hodati, govoriti, pokazuju interes za boje, za igru sa ovakvim i onakvim igračkama - o takvim stvarima govori taj tekst, ne o odgojnim metodama.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Jel možem ja jedno pitanje? Tko je autor? Jer znam da su materijali od kojih je nastala ova knjigadugo kružili tako kao fotokopije među prije svega vrtićkim psiholozima
    Papiri su nastali kao proizvod rada jedne radne grupe od 8 psihologa raznih vrtića te s Filozofskog faksa, pod pokroviteljstvom tadašnjeg zavoda za prosvjetno pedagošku službu grada Zagreba.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja mislim da je to to. Kako rekoh ova knjiga ima istu povijest. Poslije su materijali objavljeni pod naslovom Osobine i psihološki uvjeti razvoja djeteta predškolske dobi A knjiga je super pogotovo za roditelje i odgajatelje jer ih provodi kroz razvoj motorike, spoznaje, govora, emocionalnog razvoja u pojedinim razvojnim razdobljima. Više je kao pregled istih uz neke smjernice kako mu u tom razvoju pomoći.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, ok onda tatek - onda je topretoceno u navedenu knjigu. toplo je preporucam.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja mislim da je to to. Kako rekoh ova knjiga ima istu povijest. Poslije su materijali objavljeni pod naslovom Osobine i psihološki uvjeti razvoja djeteta predškolske dobi A knjiga je super pogotovo za roditelje i odgajatelje jer ih provodi kroz razvoj motorike, spoznaje, govora, emocionalnog razvoja u pojedinim razvojnim razdobljima. Više je kao pregled istih uz neke smjernice kako mu u tom razvoju pomoći.
    Ovo što ja imam se zove

Karakteristike i psihološki uvjeti optimalnog razvoja predškolskog djetea (radni materijal)

Dakle, mislim da je to to.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da bi kolegice bile sretnije da se kupi knjiga

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da bi kolegice bile sretnije da se kupi knjiga
    Vjerojatno bi - meni je tvoj post bio prvi glas da takva knjiga postoji i da su ovi papiri baza za nju.
    Ajd stavi puno ime knjige i autore ovdje, a ja ću s krajem dana prestati slati fajl.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evp tu sam vam stavila link na knjigu

Autorice su: Branka Starc, Mira Čudina Obradović, Ana Pleša, Bruna Profaca, Marija Letica

Naziv je: Osobine i psihološki uvjeti razvoja djeteta predškolske dobi, Priručnik za odgajatelje, roditelje i sve koji odgajaju djecu predškoske dobi

Knjiga je nastala kao prošireno izdanje radnog materijala Karakteristike i psihološki uvijeti optimalnog razvoja predškolskog djeteta koji je izradila skupina predškolskih psihologa pod vodstvom prosvjetne savjetnice mr. sc. Matilde Markočić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •