-
ja sam specijalizant patologije, dakle očekivalo bi se da o pedijatriji i dojenju nisam na faksu naucila nista... završila sam fakultet prije 6 godina i učila iz istih knjiga koje se spominju u ovoj temi, a ipak na ispitu iz pedijatrije mi je jedno od 7 ispitnih pitanja bilo dojenje, a na stručnom ispitu koji moramo položiti da bi mogli samostalno raditi jedno od 3 pitanja iz pedijatrije je također bilo dojenje - to je bilo prije 5 godina... odgovor je značio da moram detaljno obrazložiti zašto je dojenje dobro, koje su osnovne razlike majčinog, kravljeg i adaptiranog mlijeka, kako se i koliko dugo dijete doji... ove sam godine postala mama male curice i išla u rodinu malu školu dojenja. Osim nekih položaja za dojenje nisam čula ništa što nisam znala sa ginekologije ili pedijatrije (ginekologiju sam slušala na sv. duhu, gdje smo gledali i filmove o dojenju-to je bilo prije cca 7 godina!)
ovo sve pišem da pokažem da je u medicini kao i svim drugim strukama bitno i osobno zalaganje i zanimanje za neku temu, a to što je to bilo pitanje na velikim i bitnim ispitima, mislim da pokazuje da i stariji liječnici prepoznaju važnost dojenja, jer da ja nisam znala jako puno o dojenju, ne bi dobila licencu za samostalni rad
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma