Citiraj lucij@ prvotno napisa
Još nisam kupila plastični komploster, iako ga još uvijek želim imati, isto kao litala i marta, prvenstveno radi recikliranja organskog otpada. Moji roditelji imaju drveni komposter i uvijek oko njega bude puno mušica, kukaca i crva. Moje je dvorište malo i pretrpano igračkama, a mjesto koje sam predvidjela za komposter je tik uz susjedovu ogradu :/ . Zato moram čuti neka iskustva prije nego ga kupim, hoće li smetati taj plastični komposter, osjete li se iz njega ikakvi mirisi (cijelo proljeće, ljeto i jesen jedemo vani, i mi i susjedi), leti li štogod okolo i sl.?
Ja imam plastični komposter i dvorište pretrpano igračka, terasa nam je blizu kompostera i nikada ne smrdi. I mi jedemo vani često
U stvari, srdio je jednom, spremala sam paprike u zamrzivac i bacila one ostatke u kompost a to dosta smrdi

Unutra bacam travu, ostatke povrća, voća...

ne zalijevam ga, ne ubacujem nikakve dodatke u njega (vapno, zemlja), ljeti je otvoren jer mi je tako lakše (češće kosimo),
zimi je zatvoren,.
Nema crvi koji gmižu okolo, to ne bi mogla podnijeti :/ jedino sam primjetila dosta glista dok sam vadila kompost.

Prije desetak dana izvadila sam cca 30kg svog prvog komposta,bas je bio lijep,crni i rastresit kao i kupovni