-
Trči na wc u zadnji sekund
Pregledala sam teme i nisam naišla na ovu, bar mislim.
Ovako, moja cura ima 3,5 godina i sad smo joj skinuli noćnu pelenu za sad nema problema, samo moram paziti koliko se naljeva vodom navečer a to voli raditi, ali problem je taj što ona nikako da sama ode na wc, mislim čeka do kraja, dok se mjehur ne napuni skroz i onda trči na wc, nije važno gdje je, vani ili se igra u kući, doslovno moram gledati na sat i podsjetiti je da mora otić se popiškit.Koji put je znala kad smo bili vani da malo pusti u gače i nastavi se igrat i onda kad je stvarno kraj onda trći.Zna se dogoditi da je posjednem na wc ona viće ne mogu sada, ne ide, a za 5 minuta mog inzistiranja popiški se ko velika.Strah me je si ne napravi neku štetu što se tiće mjehura ili bubrega, jednostavno neznam kako da napravim da se sjeti da mora sama tražit otići na wc.
Čak sam joj i pokazivala gače i govorila kako to ne valja trpit, ona bi rekla fuj ili slično tome, neću više i onda opet. Neznam kako će u vrtiću pa neće ju teta opominjati.
Molila bi vas ako itko ima nešto slično tome da mi javi ili kako to rješiti.
Hvala unaprijed.
-
Osoblje foruma
-
i mene to izluđuje
ne znam kako da forumilram pitanje a da je nagovorim da odemo sad na wc
da li ti se piške? - NE
hoćeš li piškiti na wc? -DA
hoćeš li pišati gaće? - NE
a kad se dogodi "nezgoda" onda je tužna
-
Oh! I mi imamo isti problem. A taj je problem i veći time što nem jke skoro 6 godina. Dakle, trpi do zadnjeg trena i ako smo vani pusti u gaće, tako da se tu automatski prekida igra i moramo doma. Zimus je recimo popiškio gaće i hladokrvno se nastavio igrati, a nitko ništa nije skužio jer je imao štrample pa nije promočilo na gaće. Noću mu se i pogotovo neda dignuti pa ja moram navijati sat i voditi ga instiktivno na wc. U početku sam se brinula da nije možda kakav poemećaj upitanju, ali sam brzo skužila da to radi iz čiste lijenosti jer ga se na SVE treba tjerati.
-
Hvala žene, ma mislim da će to proći, kad malo bolje pogledam ona je dijete koje se ne žuri za ništa, nije joj se puzalo, niti hodalo, pa je sve napravila kad je njoj odgovaralo. Nadam se da će i to sama napraviti, nadam se.
-
Moj Karlo je to radio do 4. god., jednostavno mu se ne da prekidati igru, ne stigne. Stalno sam gledala na sat, prošlo je već 4-4,5 h, a on nije piškio.
Kod njega sam shvatila da je tu brigu prepustio meni, pa sam mu jedan dan objasnila da je to njegova odgovornost i da ga više neću podsjećati (što je vrlo teško, stalno gledaš na sat).
Dogodilo se još par nezgoda, ali odonda nemam brige, ide sam navrijeme.
Vrlo je važno da se na dijete nakon nezgode ne viče (ili ne daj bože tuče), jer to onda traje još duže.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma