Ajde da vas pitam nesto sto me muci vec par dana.
Moj malac (stariji) ce uskoro napuniti pet godina, razuman je, dosta samostalan kak vec kikaci u toj dobi jesu. Neki dan smo bili na vikendici od roditelja MMa gdje je MM otisao dan ranije sa starijim a ja sam s mladjim dosla drugi dan.
Do sada nisam nikada pustala K(stariji) sa dedom i bakom samog na tu vikendicu no sada je isao i MM pa sam popustila. Kada sam dosla drugi dan vidjela sam da se oni s njim igraju (baka) jedno vrijeme, a onda ga puste da se igra sam oko kuce. Malo ode gore(na kat kuce) pa ga nema nekih 15tak minuta, pa ode iza kuce pa ga opet nema (10tak minuta) e to je ono sto ja smatram da ga se jos ne moze pustati samog.
Taj dan kada sam ja bila tamo, naravno da sam stalno provjeravala gdje je i gledala sta radi ali vidim da oni nisu. Kad bi pitala da di je K.rekli su mi, igra se iza kuce! (kuca ima dvoriste koje nije ogradjeno i okolo je i cesta i suma i svasta.....
E sada, oni od mene traze da ga pustam s njima na vikende preko ljeta a meni je to .....
Recite mi da li pretjerujem da dijete od skoro pet godina mora imati stalni nadzor. Oni mi kazu da uvijek znaju di je i da nek ne brinem.....
Po meni se on moze igrati u kuci u nekoj sobi sam ako znam da je tamo ali nema sanse da ga ostavim da lunja po dvoristu i kaj ja znam di a da ja sjedim na terasi i nemam ga na vidiku.
Molim vase misljenje jer ja ispadam luda