Čisto me zanima.. Moj I. je u 20.15 u krevetu, pročitamo priču, izgrlimo se i obično zaspi oko 20.30. Svejedno, ujutro se teško budi za školu (u 7.10).
Kada vaši prvašići idu u krevet i da li im je to dosta sna?
Čisto me zanima.. Moj I. je u 20.15 u krevetu, pročitamo priču, izgrlimo se i obično zaspi oko 20.30. Svejedno, ujutro se teško budi za školu (u 7.10).
Kada vaši prvašići idu u krevet i da li im je to dosta sna?
Moj sin odlazi svaku večer u 21 h na spavanje, ponekad mu pročitam priču,ponekad si čita sam...uglavnom zaspi do 21.30h.
Ujutro se budimo pola sata prije početka škole (škola nam je srećom kraj zgrade-100 metara) i treba mu desetak minuta vremena da dođe k sebi,ali nakon toga je 100 na sat.
Kod mene je kao i kod girice - djeca su u krevetu u 20.15, najkasnije u 20.30 - slijedi malo čitanja, molitva i maženje, a spavanac je najkasnije u 9.00, ali većinom prije toga. Neki dan je M. bio sa mnom na nekom partyju - išao je spavati blizu 10.00 i ujutro se jedva ustao za školu.
Ja sam ljuta na MMa.
Ovaj tjedan R. ide popodne u školu, a ja sam dva-tri dana radila ujutro.
On je pusti ujutro da spava do 10:30 :shock: i naravno da navečer ne može zaspati.
Ona se spremi i ode u krevet do 21:00, ali ne može dijete zaspati, a i kako će. Sinoć je zaspala tek oko ponoći. Leži u krevetu, šuti, ne šeta po kući, ali jednostavno ne može zaspati.
A inače se budi ujutro bez problema.
Frka mi je, jer slijedeći tjedan se ide ujutro. Neće moći spavati do podneva.
Nekako ćemo morati naštimati, probuditi je jedan dan u pola 7 i ne dati joj da zaspi popodne od umora :/
Moj ide utorkom i četvrtkom u 20 h, a ostale dane između 20,30 i 21,30 zbog treninga. Ujutro bi se trebao probuditi u 7,10, ali on je uglavnom budan od 6,50-7,00.
ne znam da li da vam zavidim ili ne...Moj, oduvijek, ide u krevet u 21,30 - 22 sata. Nema sanse da ga prije uvalim u krevet (pokusala, ali on u totalnom otporu, ako i legne dva sata se vrti, nista od spavanja).
Osim toga, nakon dolaska s posla, pisanja zadaće, aktivnosti - ne bi ga niti vidjeli da ide spavati u osam sati :shock:
Kad je ujutro škola između 21-2130, kad je popodne pola sata kasnije.
Moram priznati da bi im dobro došlo da ih "natjeram" i ranije u krpe, ali onda ih ne bi uopće vidjela. Dođem doma u 18 oni su na slobodnim aktivnostima. Tek od 20-21 se pošteno izgrlimo
U krevet legnemo oko 8 i 15-pola 9 a onda ili čitamo ili nešto gledamo ili se samo mazimo (svo troje uglavnom)..Vikendom često pokušava duže ostati budna ali je već oko 9 ulovi spavanje i samo se složi.
Potpisujem Bubicu u potpunosti! Moja kći je uvijek bila "teška" za spavanje!
Cijelo vrijeme ima nastavu ujutro, pa stoga nam je rutina oko 20:30 kupaona, 20:45 krevet i priča, 21:00 gašenje svijetla i spavanje. Cijela ova priča varira i do pola sata u plusu (max do 21:30) jer ne možemo neki puta neke aktivnosto napasno prekinuti.
Petkom i subotom "ima slobodno" što znaći da može ići spavati kad želi i drugi dan spavati do kada hoće. Obično je oko 23 u krevetu.
Mlađi ga slijedu u svemu, pa tako i u spavanju, ali ritam petkom i subotom ponekad ne može izdržati.![]()
moji idu spavati sa razmakom od pola sata, tako da se sa svakim pojedinačno mogu pomaziti. (to su si sami naštimali).
Vito zaspi oko 8, Ira oko 8,30, a Erik oko 9. Kod Erika se to zna odužiti i do 10. On leži u krevetu, ali ne može zaspati. Ujutro se bude oko 6,30 - 7 uvijek, i kad treba i kad ne treba. Ni vikendom nema spavanja.Preko dana ne spavaju (osim Vita, naravno).
Mene zanima dal vaši prvašići, i oni malo mlađi spvaju po danu?
Ne, ne spava danju otkako je navršila 4,5 ili 5 godinaEci prvotno napisa
Moji su danju spavali do možda 2, 2 i pol godina,kasnije ne.Inače moj prvašić u krevet sa sekom ide oko 21, 21:30.Da se njih pita nebi prije ponoći ali ne pita ih seLjeti zato noćne ptičice nisu u krevetu prije 23 ili ponoći
Moj Ivan je definitivno jutarnji tip. Zato moram dobro paziti da ga na vrijeme metnem u krevet, jer se ujutro budi bez obzira kada je išao na spavanje.![]()
Ne spava popodne, osim u vrlo rijetkim slučajevima kada je zbilja jaaako umoran.
Dobro da braceke ne čuje, oni zaspu malo kasnije. Može i muzika svirati i telefon zvoniti, Ivan spava kao top. 8)
Andrija ide spavati u 20, a u dane treninga u 20 i 30. Zaspe cim mu glava takne jastuk. Budi se sa suncem. U 6:00.
Prvašić ne spava danju već od 5. godine. Predškolkica si odnjonja u vrtiću. Ne svaki dan, ali često.
Kada su počele pripreme u vrtiću za školu prestalo je poslijepodnevno spavanje, iako mu se ponekad znalo da zaspi. Ali od tada vrijedi rečenica:"Kaj ti je mama, pa ja sam velik i ići ću u školu."
Moj B. si ide prileći popodne 3 puta tjedno, tj. one dane kad ima trening. Ponekad zaspi, pa spava 1,5 - 2h, a ponekad samo leži, ali onda to traje najviše 1 h. Ali mislim da s dolaskom lijepog vremena to ukidamo, jer mu je cijelo društvo popodne vani, pa...
Idu na spavanje oko 9 sati i D najčešće zaspi ko top (osim ako nema brdo pitanja o nečemu koja se moraju riješiti baš sada), a H se muči i ponekad radnim danom kad odspava u vrtiću zaspi tek oko 10. Vikendom H doma više ne spava i onda je navečer super - u 9 je mir - svaka đonja u svom krevetu.
I jednoj i drugoj treba malo sna.
Svaki dan ide oko 21 i budi se u 7 (ili mrvu ranije). Radnim danima i vikendom, bez obzira je li skola ujutro ili popodne.
Moja prvašićka ide u 21:30 i to na jedva jedvite jade, ali se i bez problema budi u 7:00. Vikendom ide i kasnije spavati ali se isto budi rano, nikad kasnije od 7:30.
Mlađi je još gori, ide spavati oko 20:30 ili 21:00 i budan je u 06:00, te mi daje ''podršku'' dok vježbam.
ne pitaj, nije prvašić nego drugi razred- oko 22.00
znam, užas, ali tako je
i ako je tjeram, počnem oko 20.30, uvijek se to otegne do 22.00
poznato mi je tojapanka prvotno napisa
![]()
moja kći isto tako... otegne se do 22 sata, pa ono kako treba uvijek raditi kompromis, postigli smo sporazum, kada ide ujutro u školu, ide na spavanje u 21, a kada ide popodne u 22 sata... hehe uglavnom otkako je tog sporazuma, rijetko da ide u 22 sata spavati, ode bez pogovora u 21 i to brzo zaspi...