vec neko vrijeme se osjecam ko u onoj pjesmi - umoran sam prijatelju, umoran...
ajmo neke prirodne recepte na sunce![]()
vec neko vrijeme se osjecam ko u onoj pjesmi - umoran sam prijatelju, umoran...
ajmo neke prirodne recepte na sunce![]()
Čaj od čičkovog korjena.
Tzv adaptogeni - sibirski i pravi ginseng, tijekom 10-30 dana.
Korijen cicka, kao sto kaze zvjerka, jer je drenazna biljka (jetra) - pa posredno pomaze. Idealno bi bilo drenazno djelovati i na jetru i na bubrege, dodati za bubrege list koprive, a umjesto cicka dobar je i ruzmarin (i ponesto ukusniji).
da ne ideš na sunce.
meni se nakon pet minuta proljetnog sunca počinje povraćati /o ljetnom nećemo/, znaš onu "boje da te uji kačka nego marčevo sunce". ujutro rano i navečer je ok.
Ja sam se pomirila s proljetnim umorom, ljetnom fjakom i jesensko-zimskom depresijom.![]()
Kad vidim recepte potrebne za "oživljavanje", mirim se još i više.
majo![]()
kao da sam ja pisala.....
Meni jedino sunce i lijepo vrijeme pomazu kod svih navedenih![]()
penjanje po brdima vikendommalo aerobnih aktivnosti na friškom zraku samo digne energiju
Mene prolećni umor trese svakog marta i traje dok ne preuzmem nešto. Inače sam anemična (hgb i Fe uvek na donjim granicama) a ovog aprila sam dogurala do hgb 95 i Fe 4. Uzimam Fe i vitamine i kao bolje je malo ali mene mrzi i da odem u kuhinju i popijem tablete :/ . Pospana, bezvoljna, u fazama i depresivna, sa konstantnim tinjajućim glavoboljama, umorom u udovima...Obično procvetam kad grane sunce (barem psihički) ali mi ove godine ni ono ne ide na ruku
O jesenjoj depresiji ne bih da počinjem. Septembar bih najradije prespavala![]()
Koliko to košta , gdje se kupi , kako se koristi i koliko dana se koristi ???maxi prvotno napisa
mislim da je mjesečna doza oko 250 kn. prodaje bio&bio mislim ali nisam siguran, u svakom slučaju razne bio drogerije prodaju
tko je zainteresiran za magmu, nek pogleda i spirulinu, slična stvar, čak i smrde slično 8)
meni se stalno spava,ujutro se dižem umorna :/ u 11 bi već mogla u kreveta oko 21 sam spremna definitivno! a oko 14 kad me uhvati spavanje bolje da ne pričam
samo se vučem i ništa mi se neda
![]()
Ovo sam našla na netu i malo mi ima a malo nema smisla što vi kažete
Detoksikacijska dijeta, omiljena siječanjska kazna svih grizodušnih hedniosta i nije tako korisna praksa kako se mislilo. Zapravo, radi se o gubitku vremena i novca, tvrdi poznatni nutricionist dr. Wadge iz britanske Food Standards Agency (FSA).
U svojem blogu Wadge je rekao da su voda i tjelovježba jedino što je potrebno tijelu da se riješi nakupljenih toksina.
"Pojavilo se puno besmislica vezano uz detoksikaciju i većina ljudi zaboravlja da imamo 'ugrađeni' prirodni mehanizam, a naziv mu je jetra."
Znači, zaboravite na tablete, biljne pripravke, čarape i body wrapove koje promoviraju slavni i privređuju industriji desetke milijuna funti godišnje. Počnite s čašom-dvije najobičnije vode, vježbajte makar samo šetali parkom i kao treće, uživajte u domaćoj hrani.
Prošle godine, isto je stajalište zauzela i organizacija Sense About Science, proglasivši detoksikaciju bacanjem novca kraj 'besplatne' vode, svježeg zraka i sna koji su sve što zdravom čovjeku treba.