Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Disanje na porodu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam isto disala sa sssssssssssss,najmanje mi se vrtilo kad sam tako disala.
    S_S_S_S_S kad krene trud i povecava se i onda SSSSSSSSSSSSS kad se spoji trud i nagon.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni disanje nije pomagalo samo me smetalo.Babica mi je samo sugestirala da se opustim i ne stišćem i ne grčim u trudu-ja bi od bolova zaustavljala dah i sfrkala se u fetaklni položaj stišćuć zube i ruke mm-u. Nakon toga,disala sam kako mi je pasalo i maksimalno se trudila opustiti,rodila sam za 3h.
    Pri izgonu beba se isto"tiskala sama" kako neke cure opisuju i meni je to bio najprirodniji osjećaj na svijetu u tom trenu,došlo je kao olakšanje i nije boljelo niti malo. Tiskala sam u trudu koliko sam mogla i rodila u 3 truda.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    Meni disanje nije pomagalo samo me smetalo.Babica mi je samo sugestirala da se opustim i ne stišćem i ne grčim u trudu-ja bi od bolova zaustavljala dah i sfrkala se u fetaklni položaj stišćuć zube i ruke mm-u.
    Jel' to znači da nisi surađivala s babicom?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam disala kako mi je pasalo...a to je bilo super smireno , polako ..udah izdah...za vrijeme najjaceg truda to mi je pomoglo.....kad je dosao izgon , nest su meni babice sugerirale disi ovak i ovak...nisam ih slusala nego sam na svaki trud koji sam tiskala udahnila tri puta da mi se ne zamanta da ovo da ono.. znaci po trudu sam udisala i tiskala tri puta
    bez problema proslo , beba frknila van u 5 trudova (ako) , kad sam rodila izgledala sam kao da mi je netko poklonio bebu a ne da sam ju sad istiscila nakon 15 sati trudova..al to je bio drugi porod

prvi sam izgledala koda me kohorta pregazila...popucale sve kapilare u ocima , na licu i prsima..kontam da je koja i umozgu opalila )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Ja nisam bila na vježbama, ali babice su se jako trudile da mi pokažu i upute me i mogu vam reći da su mi puno pomogle.
    X

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam zadnjih pola sata u trudu doslovno dahtala ispuhujući zrak kroz usta i to jaaaako velikom frekvencijom, plitko, valjda 100 puta u minuti. Tako mi je pasalo. Nekako mi je smanjivalo bol.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni na prvom porodu (tek sad ću imati drugi porod) nikakvo disanje nije olakšavalo trudove na dripu. Probala sam sve...i po savjetu babice i po svom. Nije bilo pomoći. Imala sam osjećaj da bi mi pomoglo jedino da potpuno prestanem disati. Nadam se boljem ovaj put

Energija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Meni na prvom porodu (tek sad ću imati drugi porod) nikakvo disanje nije olakšavalo trudove na dripu. Probala sam sve...i po savjetu babice i po svom. Nije bilo pomoći. Imala sam osjećaj da bi mi pomoglo jedino da potpuno prestanem disati. Nadam se boljem ovaj put
    Nije jednostavno propratiti drip, obično se izgubi ono olakšanje/pauza između trudova, pa je zato teško prodisati.

Po mom skromnom mišljenju, disanje je jako poželjno u svim fizičkim naporima, ko je trenirao neki sport to dobro zna. Pričam o pravilnom disanju. Naravno, da prilikom poroda postoji velika mogućnost da koncentracija i fokus izostanu iz znanih nam razloga , ali da će pravilno disanje odmoći, čisto sumnjam.

Meni je termin za dva tjedna, i iskreno se nadam da će sve dobro proći.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam disala "kako treba" jer sam dok sam bila u predradaoni imala priliku slusati curu koja je u rađala! A posto je to kod nje dosta dugo trajalo, imala sam vremena "nauciti"..

Uglavnom najblize tome je ono sto mi je babica rekla - "dahci ko pas" s time da kad jako zaboli umjesto da vices kazes "sssssssss"

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    Ja sam disala "kako treba" jer sam dok sam bila u predradaoni imala priliku slusati curu koja je u rađala! A posto je to kod nje dosta dugo trajalo, imala sam vremena "nauciti"..

Uglavnom najblize tome je ono sto mi je babica rekla - "dahci ko pas" s time da kad jako zaboli umjesto da vices kazes "sssssssss"
    Meni to nije pomoglo :/ Dapače, išlo mi je strašno na živce.
    Bilo mi je lakše disati duboko i smireno (da, čak i 9cm s trudovima od niti pola minute razmaka).

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e tako sam i ja probala pa mi se pocelo vrtiti u glavi.. meni je bas odgovaralo onako kako su mi rekli.
    I to je individualno, kao i sve ostalo vezano za trudnoću!

Energija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    e tako sam i ja probala pa mi se pocelo vrtiti u glavi.. meni je bas odgovaralo onako kako su mi rekli.
    I to je individualno, kao i sve ostalo vezano za trudnoću!
    I ja mislim da je individualno. Kod tog kratkog brzog disanja u prsa (što vi kažete sss), ako se osjetite loše triba ubacit kao pauzu ono duboko u trbuh. Jednostavno triba probat u datom trenutku koja nam tehnika najviše paše. Samo triba ostat smiren, što mislim da je svima nama to najteži dio .

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Joj s obzirom na to kakav sam ja panicar sva sreca da je kod mene to trajalo samo sat i nesto sitno tako da se nisam stigla uplasiti i pocet panicariti

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni disanje nije niš pomoglo. Jedino koju sam korist imala od pravilnog disanja je na kraju kad sam dobila poriv za tiskanjem. E onda mi je onaj duboki izdah umjesto tiskanja zbilja pomogao da malička ne izleti!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •