Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: antibiogram cervikalnog brisa i urina

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno antibiogram cervikalnog brisa i urina

hodam k privatniku, radi odredenih problema smatra da je potrebno napraviti navedene antibiograme, kod dr.kod koje mi je otvoren karton sam uspjela dobit uputnice a sad nisam tocno skontala kojim redosljedom trebam sto -znam da trebam ici na mikrobiologiju i dati urin, e sad pretpostavljam da uzorak cerv. brisa uzima ginic-spominjao je neke epruvete (to dobim na mikrobiologiji ??) i zatim taj uzorak ponovno nosim na mikrobiologiju?? ili sam skroz krivo shvatila??
    ako je netko radio te atb-e, molim da mi objasni redosljed izvodenja

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam ih radila u petak. Socijalni ginić ima te epruvete kod sebe u frižideru. Odeš k njemu (najaviš se prije, normalno), on ti izvadi briseve a ti ih nosiš na mikrobiologiju.

Za urinokulturu kupiš u ljekarni posudicu, popiškiš prvi jutarnji urin (srednji mlaz, prije se opereš) i isto nosiš na mikrobiologiju.

Eto, tak je barem kod mene.

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

E sad vidim da tvoj očito nema te epruvetice kod sebe.

Ako nema, onda odeš na mikrobiologiju sa uputnicom, oni ti daju epruvete, trčiš giniću da uzme briseve pa opet trk na mikrobiologiju predati briseve.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala, sad mi je jasnije! da, tak je nekak mislil, znam da je spominjal da s epruvetama dodem k njemu, jedino sto mi jos nije jasno kako cu nositi uzorak brisa natrag na mikrobiologiju kad on radi popodne-ja sam za sljedeci pregled narucena u pola 5 popodne-a mikrica radi cini mi se do 3??dal smije cekat uzorak do sljedeceg dana?
    izgleda da cu ga ipak morati zvati radi pojasnjenja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene je narućio na dođem ujutro, prvo po uputnicu, pa otiđem po epruvete, pa to donesem natrag, pa on to izvadi, pa se opet vratim. Pregled je isto bio popodne.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pitaj gore u Zavvodu za javno zdravstvo grada Zagreba, Andrija Štampar, mislim da tamo određene dane dr. uzima uzorke briseva pa da ne ideš dva puta. A urin u posudicu koju kupiš u ljekarni, prvi jutranji, srednji mlaz, prije toda se dobro opereš i odneseš isto gore. Ja sam urin uvijek nosila u Rockfellerovu, ne u Štampar, on je gore u Mirogojskoj. Inače briseve možeš u bilo koji od ta dva odnijet ili Mirogojska ili Rockfellerova.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam i zg-a. al morat cu zvat popodne svog ginica da ga pitam kak na kraju to izvesti da ne hodam sto puta

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Evitta prvotno napisa Vidi poruku
    nisam i zg-a. al morat cu zvat popodne svog ginica da ga pitam kak na kraju to izvesti da ne hodam sto puta
    Aha, sorry, onda ti ne mogu pomoći.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam briseve radila baš danas u našol lokalnoj bolnici. Briseve rade od 7 do pola 8 svaki dan. Dođeš u to vrijeme s uputnicama, uzmu ti briseve i gotovo.
    Inače sam ih radila u Vinogradskoj, gdje je procedura ista, ali onda sam nosiš epruvete u njihov lab.
    Vjerojatno možeš podiči epruvete u vašem labu, pa ti dr. napravi briseve, ali ako imaš kakvu bolnicu u blizini, otiđi direktno kod njih s uputnicama, pa ti oni sve riješe odmah.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •