Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: beba poprijeko okrenuta

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno beba poprijeko okrenuta

...ne moja, vec od moje dobre prijateljice koja je trenutno u 32 tj. trudnoce.
    I zena je prestravljena, iako joj je ovo drugo dijete :/
    Znamo da se bebeca jos moze okrenut do kraja trudnoce, ali sta ako ostane u tom polozaju :?
    Je li imao neko takvo iskustvo, i sta vecina ljekara radi u takvim slucajevima. Ona ce se poradajat u BiH, tako da ja nemam pojma sta "dole" ljekari rade ako beba nije okrenuta glavicom :?
    Ovdje te puste da sam biras, carski ili vaginalni porod( s tim da se ovaj drugi smatra rizicnijim) , sto se meni cini najrazumnijom solucijom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U vreme kad smo se rodile moja sestra i ja poprecni polozaj je bio apsolutna indikacija za carski rez, tako smo i obe rodjene...obe smo bile poprecno postavljene, jer je nasa majka imala septiranu matericu.

Mislim da se i danas radi carski rez u tom slucaju...ne znam na koji nacin moze beba da se rodi vaginalnim putem ako je poprecno postavljena... u proslosti su radili neke hvatove, okrete unutrasnje, spoljasnje, meni danas to deluje agresivno kada postoji alternativa - carski rez... :/

snorki, od 32. nedelje do kraja trudnoce ima vremena da se beba okrene

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa meni se carski rez čini puno agresivnijom metodom od pokušaja "ručnog" okretanja bebe :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa meni se carski rez čini puno agresivnijom metodom od pokušaja "ručnog" okretanja bebe :?
    To rucno okretanje ne uspijeva uvijek 8) I zavisi koliko je babica strucna i iskusna.
    Znam po prijateljici koja je na kraju morala otici na carski.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, naravno, jasno mi je to...
    ja sam samo reagirala na rečenicu da je to okretanje agresivnije od carskog...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lutonjice, nisam sigurna - kod tog okretanja beba se znala zapetljati u pupkovinu i umrijeti, ne znam koliko to više uopće prakticiraju... meni je doc rekao da je to jedna od solucija (zadak) ali da je ne preporuča, ja sam odmah rekla da ne dolazi u obzir... porod na zadak mi se činio puno manjim rizikom... a i na carski bih prije pristala.
    moju sestru su okretali na porodu (blizanka koja je išla prva ju je gurnula poprijeko), mami su dali opću anesteziju (koja je kasno uhvatila... onesvijestila se od boli), sve je dobro prošlo ali ako postoji mogućnost izbora... ja radije ne bih.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I znam da u klinici u innsbrucku gdje su se ove moje tri prijateljice poradjale, vlada misljenje da je porod na zadak, poprijeko... rizicniji (po bebu)od carskog. S tim da zena ima mogucnost izbora.
    Znaci,u takvim situacijama te pitaju kako zelis da se porodis :/
    Ovo je 100% sigurno jer sam se sad telefonski raspitivala na sve strane. A dobila sam i bolnicke informacije :/
    sad ne smijem nista da joj kazem, jer mislim da je bolje sacekat do kraja trudnoce.

Ja se ipak nadam da ce se beba okrenut glavicom, pa da nece biti neodumica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej, cure, fakat nemam nikakvo znanje o tome meni se jednostavno samo tako na prvi pogled čini - okretanje nasuprot pravoj operaciji...
    nisam imala potrebu (i nadam se da je neću imati) da detaljno istražujem pro i contra...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma nadam se i ja da ces ti jos barem troje djece rodit kao sto majka priroda zapovijeda :D I sve mi ostale :D

U vezi okretanja cula sam nesto interesantno.
    Ako je beba u stomaku poprijeko ili zadakom okrenuta, pokusajte nekoliko puta dnevno napraviti most. navodno, postoji mogucnost da je sami okrenete.
    Drugi fazon je da zapalite sibicu i da je stavite izmedju prsta na nozi, tako da vam vatra pecka mali nozni prst. Ovo mi jutros rece prijateljica kojoj je ljekar to savjetovao. Ovo sa sibicama je navodno nekakva vrsta akupukture
    Ovo nisu nikakve babine gatke, ali ja se ipak ne bih nesto pretjerano rastezala, bar ne dok ne udjem u 37 tj.

p.s most nisam nikad mogla napravit

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zadak može biti apsolutno neproblematičan, to garantiram , ali opet ovisi o nekim parametrima. poprijeko se beba ne može roditi, znači tu treba nekakva intervencija... ja se ne bih usudila okretati, ali to je moje mišljenje.
    snorki, postoje vježbe i položaji u jogi koji olakšavaju bebi da se sama okrene, reci frendici da se konzultira s doktorom.
    u svakom slučaju, želim joj sreću!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na sta sam mislila... moja prijateljica se poradjala, beba je bila sve vreme okrenuta zatkom, a onda se okrenula ''koso''. Babica zeleci da bebu ''ispravi'' i vrati u polozaj zatkom je rukom ''usla'' u matericu uhvatila bebi nogicu i izvukla samo nogicu napolje !!! :shock: Naravno da je potom usledio hitan carski rez...beba je bila izmaltretirana, morala je u inkubator...

Polozaj zatkom uopste se ne smatra tako losim i zene se uspesno poradjaju vaginalno, ali poprecno postavljena beba, stvarno ne znam odakle bi takav porodjaj zapoceo, kada nema uopste prednjaceceg dela (odnosno to su ledja). Kazem, postoje ti okreti, spoljasnji i unutrasnji koji se vrse u anesteziji, ali po meni su oni stvar proslosti jer su bili neophodni u vreme kada nije bilo carskog reza.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

snorki, te vezbe deluju 8) moja rodjaka je stavom svece (koliko je to mogla da uradi u 9. mesecu) naterala svoga sina da se okrene, bio je sve vreme zatkom, a na kraju se okrenuo glavicom, kako treba ! Jos mu je pustala muziku tako da je zvucnike postavila pri dnu stomaka i svetlo od baterijske lampe je usmeravala na to mesto !!! I uspela ! A sve te vezbice je nasla na Internetu, nazalost, ne znam link !

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i kotrljanje po krevetu pomaže. ima još nekih jogijskih vježbi koje se uglavnom svode na podizanje donjeg dijela tijela da se bebi "napravi mjesta", ali to je meni sve bilo neugodno, grozan neki osjećaj kad sam zamislila kako mi se andrejček unutra gužva i kotrlja :/ , pa sam ga radije pustila da ostane kako je sam izabrao .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo ga LINK E sad, to je za bebe okrenute zatkom, ali mozda moze malo da isprovocira i poprecno postavljenog malca da se malo promeskolji :D

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U bebama od prije ne znam ni ja koliko mjeseci bio je dobar članak o tome. Snorki, ako te zanima, mogu ti skenirati i poslati!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sa 38. tjedana naručili na carski, nisu ni probali pokušavati neke druge metode.
    Moje osobno mišljenje je ne riskirati ni ugrožavati život bebice. Danas se i tri puta može porađati na carski.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zadak se okreće, poprečni ne - mislim na one hvatove izvana, u 37. tjednu, prije poroda. Iako je i to vjerojatno već zastarjela informacija.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja frendica je imala bebu poprečno okrenutu. Mislim da je rekla da se takav položaj zove ZADAK II (tako su to docovi zvali) i tada bez kompromisa ide carski. Vaginalni porod je prerizičan i za bebu i za mamu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •