mi smo to rješavali na slijedeći način: u apoteci smo kupili aspirator koji se priključi na usisavač (onaj obični kućni, da, nemoj se prepasti - ja sam probala sebi staviti aspirator u nos prije nego sam Yodi stavila i ne boli ništa, mrviiicuuu škaklja, i to je sve). taj aspirator stvarno izvuče sav sekret.
prije nego mu izvlačim šmrklje sa aspiratorom, sa špricom mu uštrcam 2ml fiziološke otopine (po 1ml u svaku nosnicu) i onda izvučem sekret. nakon toga diše kao violina. :D
kada se Yoda prvi puta prehladio imao je 1mj i ja sam se baš uplašila (sada vidim, bez razloga, ali lako je biti general poslije bitke) jer kada je bebama nosić začepljen teže sisaju pa me bilo frka da bi mogao početi gubiti na težini. ali nije, sve je bilo ok, čak je i super napredovao.
od kad se prvi puta prehladio, malo-malo mu curi nosić (valjda je tako sa zimskim bebama) i to tako rješavamo.
e da, a prije aspiratora na usisavač sam probala i pumpice i aspirator na baterije i niti jedan se ne može mjeriti s ovim na usisavač.
toplo preporučam.