Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: HITNO!! povraćanje sa 6 mjeseci!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno HITNO!! povraćanje sa 6 mjeseci!?

Molim hitno za pomoć!

U srijedu mi je dijete počelo sa povraćanjem. Nisam htjela paničarit - mislila sam da je zbog nečeg što sam ja pojela, pošto ju još malo dojim. Od hranjenja do hranjenja izbaci sve što je pojela! Da! U mlazu, čas više, čas manje.

Prestala sam joj davati dojku tako da joj dajem samo **** zamjensko mlijeko, ali nema promjene.

Da ne dehidrira dala sam joj i par žlica kupovne, prokuhane vode - odmaj je bilo reakcije - malo je povraćala mlijeko koje je u želudcu imala od ranije.

Mislila sam da je zbog toga što smo počeli sa dohranom. Mi smo startali sa žitaricama (riža), koju smo s vremenom obogatili sa mrkvom (da nije zbog mrkve, pitala sam se, da nije zbog jabuke?)
    Prijateljica mi je savjetovala da skuham rižu i dam joj par žličica te rižine sluzi. Učinila sam to. Čekam reakcije.

Doktorica mi ne radi, da li da zovem hitnu ili...? Ima li koja mama iskustva?

(Moja curica od rođenja nakon jela zna bljucnuti, ali to smatram više manje normalnim, jer čim se najede, kao da dobije Super-power i divlja od zaigranosti i veselja! )

Hvala!!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bih na tvom mjestu prekinula dohranu i vratila se samo na cicu dok se stanje ne smiri, i naravno kontaktirala pedijatricu ... mozes nazvati i dezurnog pedijatra na Hitnoj.
    A kako se inace ponasa dijete, izmedu tih povracanja? Pises da povraca od srijede ... mislim da moras biti oprezna sto se tice dehidracije, zato nudi cicu sto vise po malo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Citiraj srecica prvotno napisa
    Ja bih na tvom mjestu prekinula dohranu i vratila se samo na cicu dok se stanje ne smiri, i naravno kontaktirala pedijatricu ... mozes nazvati i dezurnog pedijatra na Hitnoj.
    A kako se inace ponasa dijete, izmedu tih povracanja? Pises da povraca od srijede ... mislim da moras biti oprezna sto se tice dehidracije, zato nudi cicu sto vise po malo.

Imam jaako, jaaako malo mlijeka...
    Sad ću se izdojiti, možda nakapam 20ml...

Kako se ponaša? Ona je neko "čudo od dijeteta": kroz smijeh povraća, brblja... Ponekad nešto zagunđa, nakon čega bljucne ili povraća, pa se opet veselo smije. (Ona je beba koja niti kada bi večina djece zaplakala - ne plače. Ne plače ni kad dobije špuntu! Zaplakala je samo par puta u životu i to u iznimnim situacijama.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bi ipak isla na hitnu s obzirom da kazes da to traje od srijede i da izbaci gotovo sve sto pojede bolje doci i bez veze

bebi da prode sto prije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako ste danas?
    Zbog cega se izdajas? Imate problema sa cikanjem? Ja recimo ne mogu izdojiti ni kapi, a jos uvijek puno dojimo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Kako ste danas?
    Zbog cega se izdajas? Imate problema sa cikanjem? Ja recimo ne mogu izdojiti ni kapi, a jos uvijek puno dojimo.
    Situacija se malo popravila, hvala.
    Namakala sam smeđu rižu cijelu noć, kuhala ju u ekspres loncu sat i pol, propasirala i dala sam joj to papati. Bilo je bolje. U sljedećem hranjenju sam joj u mlijeko dodala sluzi od te riže.

Izdajam se jer imam jako malo mlijeka, tako da na taj način uspijem izvuči veću količinu mlijeka od onoga koliko bi beba izvukla. Na tome izgubim jaako puno vremena, ali to je u mom slučaju jedini način da mi dijete dobije mlijeko.
    Kad bebi dajem dojku (što bi jasno meni bilo sto put lakše!) ona počne, ali se naglo odmakne i zbunjeno me pogleda s pogledom koji govori: "Hej mama, ma ovo ne špica..", onda opet naglo pokuša, pa me opet pogleda istim pogledom, pa opet i opet, dok se na kraju ili ne počne ljutiti ili pak počne špicanje u mlazu, pa se zagrcne i kašlje, a to u međuvremenu štrca na sve strane, pa joj opet na brzinu dajem da se ne prolijevaju zlata vrijedne kapi, onda guta koliko brže stiže, pa se ful naguta zraka itd itd.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: HITNO!! povraćanje sa 6 mjeseci!?

Citiraj novamama prvotno napisa
    Kako ste danas?
    Namakala sam smeđu rižu cijelu noć, kuhala ju u ekspres loncu sat i pol, propasirala i dala sam joj to papati. Bilo je bolje. U sljedećem hranjenju sam joj u mlijeko dodala sluzi od te riže.

Izdajam se jer imam jako malo mlijeka, tako da na taj način uspijem izvuči veću količinu mlijeka od onoga koliko bi beba izvukla. Na tome izgubim jaako puno vremena, ali to je u mom slučaju jedini način da mi dijete dobije mlijeko.
    Kad bebi dajem dojku (što bi jasno meni bilo sto put lakše!) ona počne, ali se naglo odmakne i zbunjeno me pogleda s pogledom koji govori: "Hej mama, ma ovo ne špica..", onda opet naglo pokuša, pa me opet pogleda istim pogledom, pa opet i opet, dok se na kraju ili ne počne ljutiti ili pak počne špicanje u mlazu, pa se zagrcne i kašlje, a to u međuvremenu štrca na sve strane, pa joj opet na brzinu dajem da se ne prolijevaju zlata vrijedne kapi, onda guta koliko brže stiže, pa se ful naguta zraka itd itd.

P.S. KAKO DA JOJ DAM VODE KOJU NE ŽELI (NE ŽELI NA BOCU)?!
    POKUŠALA SAM SA ŽLICOM, ALI GUTA ZRAK, A VODA IZLAZI SA STRANE... NEĆE PA NEĆE VODU ( OPASNOST OD DEHIDRIRANJA!)
    H-E-L-P

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: HITNO!! povraćanje sa 6 mjeseci!?

Kako ste danas?

P.S. KAKO DA JOJ DAM VODE KOJU NE ŽELI (NE ŽELI NA BOCU)?!
    POKUŠALA SAM SA ŽLICOM, ALI GUTA ZRAK, A VODA IZLAZI SA STRANE... NEĆE PA NEĆE VODU ( OPASNOST OD DEHIDRIRANJA!)
    H-E-L-P

Aaaa ništa... Kako-tako trpam ju vodom na žlicu.
    Na primanje tekućine, želudac joj izbacuje mlijeko koje je "papala" prije 3 sata...
    jutros sam odmah zvala doktoricu. Šalje nas na vađenje krvi i dvanje urina, pa ćemo vidjet.
    Nadam se da će ipak sve bit OK.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drzim fige da bude sve ok
    probaj joj ponuditi vodu na casu, polako nagnes toliko da joj tekucina dotakne usne i pustis da sama usisa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kak je bebica danas?

Probaj joj dati vodu na bočicu i onda stiskati lagano dudicu da joj šprica u usta. Tak ja dajem vodu (jer ne zna piti na bočicu, ni na čašu s kljunom), i onda proguta

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kupi u ljekarni špricu i pomoću nje joj daj vodu, kap po kap, možda joj se svidi, pazi da ne dehidrira
    malenoj

Datum pristupanja
    Mar 2007

Drzim fige da bude sve ok
    probaj joj ponuditi vodu na casu, polako nagnes toliko da joj tekucina dotakne usne i pustis da sama usisa.
    Pokušale, ali ona je nemirni zvrk i sva se isprolijeva i naguta zraka , ali
    pokušavam koliko toliko na žlicu i malo izađe sa strane, ali nešto ipak već polako i uspije gutnut.
    Hvala ti!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Kak je bebica danas?

Probaj joj dati vodu na bočicu i onda stiskati lagano dudicu da joj šprica u usta. Tak ja dajem vodu (jer ne zna piti na bočicu, ni na čašu s kljunom), i onda proguta
    ...ma sa bocom na žalost ni govora. Cugne, odbaci sa zbunjenim pogledom koji govori: "Hej, ma, ma, pogriješila si, ovo nije mlijeko!! Bljak!" Onda cugne ponovo pa ispljune s istim pogledom, tako da na bocu nažalost nema šansa!
    ...Pokušavam sa žlicom dok ju držim u maltene ležećem položaju, pa tako nešto i uspije gutnuti.
    HVALA!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •