Malac navršio tri godine i nikako ne pristaje na pranje kose,jel ima netko ideju kako rješiti taj problem?
Malac navršio tri godine i nikako ne pristaje na pranje kose,jel ima netko ideju kako rješiti taj problem?
ni moj, ima 4
sad je donekle pristao na krpu preko očiju![]()
I mi se patimo s tim, ima 18mj. Donedavno je uvijek šutila a sad...
A da osnujemo klub? Kod nas je tako već mjesecima s tim da ova moja princeza ne pristaje ni na češljanje (tu i tamo u hodu uspijem povući koji put po čupavoj glavici), a o šišanju da i ne govorim (kosa nikad šišana od rođenja osim šiški koje ulovim kad se zvijezde slože tako da bude mirna sekundu dvije - da dijete barem vidi kamo ide ako ništa drugo).
Svaki savjet rado ću isprobati! Za početak ću se zadovoljiti i samo pranjem kose!
A moj se ne želi više ni kupatzapravo nije smiješno :/
Neznam kako ga dobit opet na kupanje :?
I ako uspije opet prihvatit ljepo kupanje doči če pranje glave za dan-dva![]()
mm si nije htio dati prati kosu kad je bio klinac,a svekrva se dosjetila i stavila mu je očale za ronjenje i tako ga je kupala-njemu je to bilo ful zanimljivo jer su se tako igrali "ronioca".![]()
pa možda da probate
![]()
SUper fora ovo s ocalama. Mi nase nekako uhvatimo na blef, ajmo ajmo, mora se kosa oprat hitno, hitno. A je odustao vec prije od opiranja, Lovro se jos opire tu i tamo, Videk nikako ne voli pranje kose...
Nekako ih vec operemo jednom u 10-15 dana ih uspijemo nasamponirat.
Mi se našamponiramo jednom u mjesec, dva. Za ispiranje sjedi u kadi, stavim joj neku patku između nogu i ponavljam `gledaj u patku` kako joj ne bi šampon ušao u oči. Ostalo vrijeme sama smoči kosu dok se kupa ili igra s vodom, nema pranja, samo malo močenja![]()
Mi kosu peremo jednom tjedno i to su uvijek drame jer MRZI prati kosu...nismo ga sisali otkad se rodio, osim siski jer ne mogu ni zamisliti koliko bi tek tada urlao. I da, vjecno smo cupavi zato sto ne podnosi cesljanje, a ni diranje po kosi opcenito.
Ma koje češljanje, ni sebe ne češljam...![]()
Moj se od prije par mjeseci više ne voli kupati a o pranju
kose da i ne govorim :?
Šta mu se odjednom dogodilo nemam pojma.
ni moja nije ljubiteljica pranja kose.
pa smo uz dosta priče i kompromisa našli rješenje: nabavila sam onu ruku/krpu za kupanje u obliku žabe. ona stavi to na ruku i prikrije oči. a ja milijun i jedan put ponovim (samo dok joj isperem kosu) nagni glavu nazad da ti ne ide u oči.
zadas pali. :D
mališi je fora ispiranje kose sa šeflom za juhu![]()
ja mu rukama namočim kosu, našamponiram, onda on zabaci glavu i sa šeflom ispirem. naravno, šefla je nezaobilazna, kao i patkice...![]()
da vas malo utjesim, moja je napokon sa 5 godina malo popustila kad je o pranju kose rijec.![]()
ali to ne znaci da ne kuka kad kazem idemo prati kosu i da je dobra dok to radimo samo da je MALO popustila![]()
Mi već mjesec dana peremo kosicu sa veseljem. Jednom kad smo zajedno išli kod moje frizerke M. je gledao kak mi ona pere kosu. Kad smo došli doma rekao mi je "daj mi peji kosu ko tebi teta D." i sam je nagnuo glavicu iza, ja sam mu poljevala sa tušem, a on je sav sretan ponavljao "vidi ne cuji mi u oči"... Eto kod nas je to upalilo!
Mi smo uzeli onu kao šiltericu na čičak traku koja se stavi na glavicu, voda ne ulazi u oči
a ruke su im slobodne i mogu se nastaviti igrati dok im ja ispirem kosicu.
Mi kosu peremo tako da je MM drzi iznad kade,a ja perem. Inace,nema sanse! Skriva se i pogne glavu dolje,pa joj voda krene u oci,e onda tek pocne urlanje.
Cak i dok se kupa,sto obozava,ako joj se kosa i malo smoci vice-Boli tosa,boli tosa![]()
Mislila sam da je ona neki cudan primjerak,a sad vidim da nas ima vise,pa mi je odmah lakse![]()
Ja nisam dala prati kosu do 6-7 godine, urlikala sam kao da me netko tuče. To pamtim, kao da je bilo jučer. Roditelji su imali puno strpljenja, uglavnom je pomagao ručnik na očima, i sve čim prije obaviti. Kupati sam se obožavala. E da, kosu sam prala bez problema na bazenima pod tušem. Nadam se da nije nasljedno.![]()
magriz prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
kod nas je nastao problem,jer najednom od danas on ne želi prati kosu!prali smo je do tada svaki dan!kolegica mi je prekorno rekla"pa jer ti svoju pereš svaki dan ostavi ga na miru"sad jedan dan peremo kosu,a drugi prevlačimo piška!
kad peremo kosu onda jako gleda u mamu da sapunica ne uđe u oči,samo jako jako gleda i brzo je gotovo!![]()
Mi smo to riješili (jedva) tako što mu donesem dječiju plastičnu (kao vrtnu) stolicu uz rub kade, stavim na nju jastuk da bude viši i nagne glavu unatrag kao u frizerskom salonu. Zamota se u ručnik, iako se skvasi majica jer on nikad ne miruje.
Najvažnije da nam je drugo ovakvo pranje u subotu prošlo uz smijeh i ciku (dosad je bila trauma, pred svako kupanje je ponavljeo 'nećemo kosu, nikako nećemo kosu')
ima nas još
Inače obožava ići na bazen, kupa se, pljušti na sve strane, ali kupanje u kadici/kadi, sa mnom, sama, i sve kombinacije ne prolaze bez puuno suza (smiri se onaj tren kad kažem daj ručnik tata iako je još tuširam). Dovoljna je naznaka da je gotovo. :/
moja curka ne voli prati kosu...čim lagano poljevam dok se igra u kadi odmah igre prestaju i viče "ne ne ne"![]()
![]()
Luka voli prati kosu, ali poludi kad vidi fen![]()