Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Svrbi, pecka...

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Svrbi, pecka...

Drage zenice,

ne znam kako drugacije da nazovem ovu temu, a evo o cemu se radi. Ja sam od juce 36 tj, a vec 2 dana "dole" osjecam prilicno neprijatno peckanje, svrab.. Nista ne osjetim iznutra nego kao s vana da me to zeza. Juce sam uzela i ogledalce i pogledala, i sve skupa je onako prilicno crveno, nadrazeno. Radila sam test urina i urnikulturu prije par dana nalaz je uredan, znaci nije nikakva bakterija. Nemam pojma o cemu se radi, sta smijem koristiti, cime to ispirati (ranije kada bi mi se nesto slicno desilo ispirala bih sodom bikarbonom, ali nisam sigurna da smijem u trudnoci). Imam bjelo pranje, koje nema miris, nego onako cini mi se da je normalno za ove tjedne trudnoce. Citala sam po forumima da zene kazu kada se osjeti peckanje u samom kanalu da je to jedan od znakova da se blizi porod :? , ali ovo je kod mene zaista s vana, nije unutrasnje peckanje. Ima li neka od vas iskustva sa ovim? Hvala unaprijed..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vjerovatno nije vezano za trudnoću kad je izvana možda ti je kriv omekšivač ili dnevni ulošci?

meni obično smeta to (otkad sam poslušala neke rode i izbacila omekšivač ne peče me ništa)

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala puno Štrigice,

iskreno i ja sam razmisljala o tome, jer sam bas par dana koristila dnevni ulozak. I od tada mi se to pojavilo. Ja se prepala da nece bebac da pozuri, da urani, jer ja jos nisam spremila stvari za bolnicu .

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je doktorica rekla da je to sve (peckanje, svrbež) ok i normalno. Probaj si kupiti intimni sapun pa se malo s tim oprati. A ako neprođe o tog onda bi ja ošla doktorici.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala puno Ivany,

cini mi se kako danas ne koristim dnevni ulozak da mi je vec bolje. Ako se opet pojavi, idem doktorici svakako.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jos imas vremena i da uradis vaginalni bris - bilo bi bezveze da se odes poroditi sa nekom bestijom, to zna biti nezgodno za bebu...

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Ninet,

vidis to ti je pametna ideja. Evo veceras me opet pocelo malo peckati i bas mi ide na zivce. Moracu jos to provjeriti, jer nebih da nesto bude sto moze uticati na bebu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

gle, sto se peckanja tice, i svraba u kombinaciji moguce su i gljivice. ne mora nuzno biti bakterija. osim toga, nekoliko dana od nalaza moze promijeniti sliku...ne bih te htjela sad plasiti s nicim, samo kazem sto je moguce jer sam imala problema s gljivicama u prvoj T, a i sad

iz osobnog iskustva, ne mijenjam sad detergente da ne bi reagirala na promjenu toga, ne koristim dnevne uloske jer mogu izazvati reakciju kao i sapuni za i ntimnu njegu - rade vise stete nego koristi - isperem mlakom vodom ili ev laganim cajem od kamilice.
    kad vidim/osjetim pocetak nekakvog procesa - peckanje, crvenilo, nakapam s vanjske strane gacica 2-3 kapi etericnog ulja cajevca i to ponavljam 3 dana (jednom dnevno ili kod promjene vesa)

ginekolog kao i homeopatica slazu se s mojim postupcima tako da ih preporucam mirne duse svima sa slicnim problemima.
    nadam se da ce skoro proci bez neke kemije (lijekova)..

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Opet ja sa kantarionovim uljem, ono je meni zakon za upravo te stvari, i sad u trudnoći, čim osjetim malo, namažemi par puta i to je to.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Svrbi, pecka...

Citiraj bebano prvotno napisa
    Drage zenice,

ne znam kako drugacije da nazovem ovu temu, a evo o cemu se radi. Ja sam od juce 36 tj, a vec 2 dana "dole" osjecam prilicno neprijatno peckanje, svrab.. Nista ne osjetim iznutra nego kao s vana da me to zeza. Juce sam uzela i ogledalce i pogledala, i sve skupa je onako prilicno crveno, nadrazeno. Radila sam test urina i urnikulturu prije par dana nalaz je uredan, znaci nije nikakva bakterija. Nemam pojma o cemu se radi, sta smijem koristiti, cime to ispirati (ranije kada bi mi se nesto slicno desilo ispirala bih sodom bikarbonom, ali nisam sigurna da smijem u trudnoci). Imam bjelo pranje, koje nema miris, nego onako cini mi se da je normalno za ove tjedne trudnoce. Citala sam po forumima da zene kazu kada se osjeti peckanje u samom kanalu da je to jedan od znakova da se blizi porod :? , ali ovo je kod mene zaista s vana, nije unutrasnje peckanje. Ima li neka od vas iskustva sa ovim? Hvala unaprijed..
    to su ti gljivice i upala možda od grebuckanja hlača itd....
    uzmi u ljekarni canesten 3 kremu i proći će.
    pazi s tim da ti se ne zakomplicira , može doći do gadne upale (imam iskustva)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Draga Apathetic - nemoj se ljutiti - ali ne ide bas davati dijagnoze i terapiju preko tastature....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pusti priče i traži briseve

i mene je "bezazleno" svrbilo i peckalo i šta nađemo? ureaplazmu koje se nikako ne mogu riješiti

bolje provjeriti, nego imati bakterijsku infekciju, ne daj Bože

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala vam svima na savjetima.
    Jenz mislim da si u pravu, treba uraditi bris da covjek bude siguran da je sve ok.
    I samo jos nesto i moj ce se mali pisonja zvati Luka :D , vidim da i ti jednog imas .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ooo lijepo si ime izabrala

čestitam i sretno, bez panike, ali na oprezu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •