Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Nezaposleni otac i porodiljni dopust

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Nezaposleni otac i porodiljni dopust

Pocetkom srpnja se planiram vratiti na posao (nakon što beba napuni šest mjeseci). MM je na zavodu za zapošljavanje od 10.2007. (otpušten kao tehnološki višak, primao naknadu do 3.2008). Zanima me da li se isplati da on ide na porodiljni dopust, odnosno da li bi primao kakvu naknadu. Takoder, da li postoji mogucnost da on bude par mjeseci na porodiljnom, pa da onda opet odem ja par mjeseci na porodiljni, npr. u 11. i 12 mjesecu. Da li je u tom slucaju ukupno trajanje porodiljnog 12 ili 14 mjeseci?

Hvala puno,

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nezaposleni otac ne moze koristiti porodiljni dopust tako da ti ni ostale kombinacije nisu moguce :/

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala puno na brzom odgovoru.

I slucaju da nade posao na dva mjeseca - svibanj i lipanj, da li bi onda imao pravo na porodiljnu naknadu i u kojem iznosu.

Takoder, ako on nista ne uspije rijesiti, da li ja mogu ici raditi, pa se vratiti na porodijni par mjeseci?

Hvala puno

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj luce st prvotno napisa
    Takoder, ako on nista ne uspije rijesiti, da li ja mogu ici raditi, pa se vratiti na porodijni par mjeseci?
    Za prvo ne znam tocno pa cemo pricekati pravnice, a sto se citiranoga tice znam da jednom prekinuti porodiljni vise nije moguce vratiti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Citiraj luce st prvotno napisa
    Za prvo ne znam tocno pa cemo pricekati pravnice, a sto se citiranoga tice znam da jednom prekinuti porodiljni vise nije moguce vratiti
    Ajoooj a ja sam postavila to pitanje na drugom topicu i nadala se,ustvari bila skoro sigurna da se može.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Imam sličnu situaciju. MM je nezaposlen. Jel sam ja luda ili stvarno nije u redu da nema pravo na roditeljski dopust? Pa i on je roditelj i brine se i čuva dijete dok ja radim, a sad će to bit dvoje djece. Ja nema šanse da odem na roditeljski jer ćemo bankrotirat. Dakle, moram se vratit na posao sa 6 mj. Mislim, nije problem, Davidu je super s tatom i oni uživaju i znam da je dijete u najboljim rukama, ali ovo je baš diskriminirajuće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel postoji u tvom slučaju mogućnost polovičnog radnog vremena.

pošto sad imaš pravo na trogodišnji porodiljni, možda se on u međuvremenu zaposli i iskoristi nešto od toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •