Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 119 od 119

Tema: crvenim je slovima pisalo: debljina

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lucija ellen, ali to je osobna odgovornost svakog roditelja.
    kakve to veze ima s tim sto je netko stavio podatke tudje djece na oglasnu plocu u vrticu? :?
    ja mogu, ako hocu, napisati koliko je visok i tezak, ali ako to ucini netko drugi za moje dijete, to je sasvim druga i neusporediva stvar.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Krsis intimu SVAKIM pisanjem o djetetu. Iako to cinis anonimno. Barem ja to tako osjecam. Ali ne smatram da od toga treba radit neku dramu. I definitivno joj to krsenje intime nikako ne steti, bas naprotiv. Zahvaljujuci tome nasla sam joj najbolje doktore i dobila najbolje savjete od cura ovdje kako da mojoj M bude jos bolje. Od dojenja pa na dalje. Ali da sam opisom njene kakice kad mi je bila panika narusila dio njene intime, to je cinjenica.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znaš LE, baš sam o tome razmišljala jučer.
    No, vjerojatno bi me netko poklopio da kao staratelj ima pravo odlučiti koja će informacija o njegovom djetetu biti za cijeli svijet, a koja neće.
    A to je, po meni, jednako grubo. Možda i grublje.

Dijana, ja na fotke i ostale osobne podatke i mislim, ali ne mislim pri tome na nijednog sudionika rasprave posebno, govorim općenito.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sori, Felix, moj je odgovor isao Dijani.
    Da, slazem se s tobom.
    Jedno je roditelj a drugo je institucija.
    Ma nisam ja kontra vas, samo isticem kaj je to danas privatnost.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U biti, Lucija Ellen, u pravu si ti, kad bolje razmislim. No, sve u neku svrhu, mislima ja. Jedino stavljanje fotki nisam mogla prelomiti (iako bi se rado pohvalila svojom princezom), ali tu bi jedina svrha bila zadovoljenje moje taštine. A možda ni to nije zanemarivo

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam link na fotke ali ih ipak ne moze vidjeti bilo tko. Pass dam na pp kad netko (ali ne bilo tko) zatrazi.
    Krsim joj intimu selektivno
    Probaj i ti tako.
    Sori moderatorice na ovom OT.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma joj, Lucija Ellen, nisam se htjela referirati niti na tebe, niti na nekog specijalno s foruma, već općenito na tu praksu, i to gledano s mog stanovišta.
    Ma, jok, nisam ti ja tip ni za selektivno, nemam tu petlju. A vidi ovu situaciju: Kad ljudi već stave fotku, ponekad pogledam, pa onda i prepoznam ljude u gradu po djeci (iako se nisam nikad predstavila, nemam ni tu petlju ), ono situacija, ja znam tebe, ti ne znaš mene, malo mi je onak :/, Inače, ja sam apsolutno dobronamjerna, ali nisu svi, a fotke su dostupne (skoro) svima.
    Odoh ja u širinu, ne zamjerite.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure nema razloga da se sad opravdavamo sto pricamo o svojoj djeci na netu i stavljamo pokoju slikicu. mi smo roditelji, staratelji, IMAMO PRAVO to raditi.

ali neka druga osoba NEMA PRAVO baratati osobnim podacima bilo mojim ili mog djeteta bez moje dozvole.

tocka. na stranu sve ostalo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, Felix, nemaš baš ni ti pravo kršiti prava svoje djece, pa tako ni pravo na privatnost. Je li, kako je i čime, pravo na privatnost narušeno, na oglasnoj ploči, netu ili naslovnici novina, o tome se može razgovarati. Druga osoba nema pravo objaviti podatke bez suglasnosti roditelja, ali ni roditelj nema pravo objavljivati podatke kak' mu se svidi (kao što nema pravo ni odgajati dijete kak mu/joj se svidi).
    Kad sam već tu, za listu. Potpisujem Zdenku, ako je to ok za djecu, zašto ne i za odrasle? Recimo, firma vas pošalje na sistematski pa poslije objavi podatke na oglasnoj ploči i usput označi bolesne....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo roditelji koji na internetu traže savjete, pomoć ili samo utjehu u nekim problemima koje imamo s djecom ili u vezi djece. Pitanje interneta i privatnosti je, naravno, Pandorina kutija bez konačnog i pravog odgovora. U nedostatku takvog odgovora mogu reći samo da je to pitanje mjere, a dokle ići ovisi o mnogo toga. U svakom slučaju, to nije predmet ove diskusije.

Vrtić je institucija u kojoj se svi poznaju. Svi roditelji koji prolaze pročitat će "proskripciju" debelih. Neki od njih će to prešutjeti svom djetetu neki neće. U vrtiću ima djece koja znaju čitati. I iz malog broja izvora vijest o tome tko je proskribiran kao debeli ili debela proširit će se u tren oka među populacijom djece i utjecati na njihove odnose. Debela djeca i tako su na udaru ruganja ostale djece, a ovako, s argumentom da su se našli na popisu bit će još više. Ako neka mama na internetu napiše da je dijete debelo ili ima prehrambenih problema tražeći savjet, neće se djetetu nitko zbog toga rugati. Ali zbog popisa na oglasnoj ploči vrtića sigurno će patiti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Druga osoba nema pravo objaviti podatke bez suglasnosti roditelja, ali ni roditelj nema pravo objavljivati podatke kak' mu se svidi (kao što nema pravo ni odgajati dijete kak mu/joj se svidi).
    x

Krsenje privatnosti je krsenje privatnosti.
    I tocka.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

upravo je ova tema na piramidi, jel gledate?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    upravo je ova tema na piramidi, jel gledate?
    a i farma je u isto vrime 8)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drago mi je da je diskriminirajuća lista uklonjena na zahtjev MZOŠ i Pravobraniteljstva za djecu. Ravnateljica se ispričala roditeljima i djeci i priznala svoje neiskustvo u tom poslu.

Ključna riječ vezana uz prevenciju debljine i pretilosti djece u vrtićima i školi je edukacija, a ne diskriminacija. Upozoriti roditelje na loše prehrambene navike djece može se bez obilježavanja djece, to jest nasilja nad njima. Nažalost, u debljanju djece itekako sudjeluju i sami vrtići/škole, prije svega načinom prehrane koja je donedavno ondje bila ponuđena. Nadalje, prisjetimo se samo automata sa slatkišima i zaslađenim pićima od čijeg su najma te institucije zarađivale. Iz škole mog sina takav je automat maknut tek početkom ove školske godine, tako da srećom, on nema taj izazov pod nosom, ali što je bilo s brojnim generacijama djece koja su ga imala? Automati su bili i po vrtićima i srednjim školama, a na fakultetima ih vidim i sad. Problem je često i odnos osoblja: znam za mnoge slučajeve da osoblje djeci koja vole jesti i koja su pretila bez problema daje dvostruku količinu hrane, pa čak i slatkiša. S roditeljima predebele djece je potrebno individualno razgovarati i upozoriti ih na problem, ali to nije dovoljno. Vrtić bi trebao osigurati potporu stručnjaka nutricionista, održavati predavanja i radionice i osvijestiti ljudima što čine svojoj djeci time što ne reguliraju njihovu težinu i ne usađuju im dobre prehrambene navike niti osiguravaju potrebne nutrijente kroz planiranje raznovrsne prehrane, sa dobro uravnoteženim obrocima, a bez štetnih sastojaka i viškova. To se može uz malo truda, što sam dobro iskusila u vlastitoj kući. Ja nisam imala prilike razvijati prehrambene navike svoje kćeri od početka njezinog života, dapače, morala sam ispravljati tuđe teške pogreške na tom planu, ali sam to učinila educirajući se, tražeći savjete i od vas, trudeći se maksimalno oko njezine prehrane i sada nakon 6 mjeseci imam dijete koje jede normalne količine raznovrsne hrane, normalno izgleda i dobro se osjeća. U tome imam i podršku vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene definitivno oduševljava prehrana djece u našem vrtiću u nekih godinu i po unazad

svako jutro zavirujem na kolica i gledam namirnice jako sam zadovoljna

mogu birati između običnih cornflexa i musli,

uvijek dobiju i svježe voće,jučer sam vidjela sušene marelice

namaz je maslac ili med,kruh nije bijeli

jako su napredovali

prije dvije godine podaci o težini /visini djece vješale su se na zid Kutka za roditelje,bez ikakvih odnosa i flomastera

a onda su to promijenili i sad te podatke dobijemo svatko u svoj ormarić,kao malu brošuru Praćenje rasta i stanja uhranjenosti djece
    s podnaslovima

Što je uredan rast
    Koji čimbenici utječu na nedovoljan rast:
    -naslijeđe i prirođen niski rast
    -bolesti i lijekovi
    -prehrana
    -psihosocijalni čimbenici

Hormoni

Na posljednjoj strani su podaci o visini i težini djeteta,izračunata relativna težina s parametrima
    80-90 lakša pothranjenost
    90-110 normalna uhranjenost
    110-120 umjerena preuhranjenost
    iznad 120 gojaznost

i dobijemo Krivulju rasta

baš sam zadovoljna takvim pristupom,jako su napredovali kad se prisjetim kako je pred par godina bilo

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja frendica ima djete u jednom od podruznih vrtica ciciban i sreca pa je bez dlake na jeziku odmah je odmarsirala ravnateljici i referilala svoje

njeno djete spada u normalno uhranjene samo moze dosta pojest jos ako joj je meni po gustu trazi repete mala je 2g od kad je izasla lista oni ne dobivaju repete i mala redovito dolazi gladna kuci :shock: :shock:

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nije dobro djeci u potpunosti zabraniti repete, ali, s druge strane, obroci su izbalansirani, obilni i česti. Ručak ima tri slijeda i zapravo većinom repete nisu potrebne. Ne vidim ništa loše u tome da djeca koja su veća ili baš jako vole tu hranu dobiju ponekad repete - problem su ona djeca koja bi svaki obrok udvostručila. Tu je važno biti obziran i misliti dugoročno. U našem vrtiću u takvim slučajevima daju simboličnu količinu da baš ne odbiju dijete, ali niti da preobilno jede.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ella prvotno napisa
    njeno djete spada u normalno uhranjene samo moze dosta pojest jos ako joj je meni po gustu trazi repete mala je 2g od kad je izasla lista oni ne dobivaju repete i mala redovito dolazi gladna kuci :shock: :shock:
    zato je jako vazna komunikacija izmedju roditelja i dogajatelja.
    moja m. isto moze pojesti ogromne kolicine hrane, no ona je toliko aktivna da sve to potrosi i zapravo prema tabelicama ima idealnu tezinu.
    kada bi joj u vrticu uvijek uskracivali repete, moguce da bi cak doslo do nekog zdravstvenog problema (a sigurno i do psihickih problema).
    s druge strane kada bi joj dali da jede bas koliko god hoce, sigurno bi bila predebela.
    sudeci prema njenom zdravlju i tezini, tete ocito znaju svoj posao, a takodjer mogu pohvaliti i vrticki jelovnik, vrlo je raznolik, donedavne gavrilovic pastete su zamijenjene domacim pastetama od lece ili tunjevine, cedevita limunadom, kupovni slatkisi domacim kolacima, dorucak je svaki dan drugaciji, vrlo cesto su to kuhane kase od zitarica. mi smo jako zadovoljni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam isto prezadovoljna hranom u vrtiću.

da li netko možda zna kakva je hrana u riječkim školama? od devetog mjeseca kreće u prvi razred - cjelodnevni, tako da će opet 3 obroka imati u školi.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •