Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: web stranice škole - objave fotografija

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno web stranice škole - objave fotografija

dobili smo na potpis papir od škole gdje trebamo dat dopuštenje ili zabranu za objavu fotografija i osobnih podataka djeteta u medijima.

ima li tko iskustava???

meni osobno ne smeta ako se podaci objavljuju u nekim lokalnim novinama, ali baš da rade kakve godišnjake na webu, pa uz svaku sliku stave ime i prezime - nekako se ježim od toga.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ako ti nije ugodno onda nemoj dat odobrenje.

ni meni nije drago stavljat slike djeteta javno na web. :/ mozda promijenim misljenje al sad se tako osijecam.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja radim svom razredu web albume, ali oni se otvaraju tajnim ključem koji dobije isključivo roditelj.
    Do sada (to traje 2 godine) niti jedna slika nije procurila, niti jedne oči nisu vidjele djecu (osim dozvoljenih).
    A njihove lik.radove slobodno pogledajte, adresa se nalazi u potpisu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U nasem vrticu smo pri upisu dobili dokument na kojem smo trebali odabrati dozvoljavamo li opciju da se dijete fotografira i/ili snima (u sklopu vrtickih aktivnosti, izleta i slicno) i potpisati ga.

Znaci, ne traze dozvolu samo za objavljivanje, nego i za snimanje uopce.

Dosad smo jednom izasli u novinama, imamo neke fotografije na panou, a na kraju sk. god. ce svi roditelji dobiti DVD sa svim fotografijama i filmicima snimljenim u toku godine.

U svakom slucaju, ako ti to nije ugodno - ne moras dati pristanak.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

škole redovno objavljuju slike razreda. u našoj osnovnoj nije toga bilo, a za srednju nitko nije tražio dopuštenje.

hvala na ideji .

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni kod nas nitko ne traži pismenu dozvolu roditelja za slikanje maturanata (a samo nekoliko ih je punoljetno).

prvo su fotografirali za http://www.matura-hr.com/
    a zatim su došli iz Glasa Slavonije fotografirati grupno.

Ali za manju djecu (OŠ) bih svakako tražila pismenu dozvolu roditelja.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo isto jos u vrticu, al su nas trazili da potpisemo neki papir ako dozvoljavamo slikanje nase djece -
    ne za objavljivanje vec npr kad idu na izlete, kad netko slavi rodjkas u vrticu pa roditelji donesu fotic i takve stvari

tak da bi po meni trebalo takvo pravilo biti i za osnovnoskolce (a valjda i za srednjoskolce, vecina nije punoljetna )

mislim da su kod nas svi roditelji dali dopustenje, ja jesam, ne smeta mi to i ne bi mi smetalo ni objavljivanje na stranicama vrtica/skole.
    al ako ti to iz bilo kojeg razloga ne zelis - nemoj dati dopustenje, to je tvoje pravo

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

idem danas na informacije u školu pa ću malo pitat kakve to oni web stranice spremaju. isključivo me taj web muči, osobito ovi godišnjaci kao matura-hr.com (to mi izgleda kao katalog djece za zloporabu). ovi lokalni mediji i u sklopu školskih aktivnosti mi je nekako ok.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •