-
web stranice škole - objave fotografija
dobili smo na potpis papir od škole gdje trebamo dat dopuštenje ili zabranu za objavu fotografija i osobnih podataka djeteta u medijima.
ima li tko iskustava???
meni osobno ne smeta ako se podaci objavljuju u nekim lokalnim novinama, ali baš da rade kakve godišnjake na webu, pa uz svaku sliku stave ime i prezime - nekako se ježim od toga.
-
pa ako ti nije ugodno onda nemoj dat odobrenje.
ni meni nije drago stavljat slike djeteta javno na web. :/ mozda promijenim misljenje al sad se tako osijecam.
-
Ja radim svom razredu web albume, ali oni se otvaraju tajnim ključem koji dobije isključivo roditelj.
Do sada (to traje 2 godine) niti jedna slika nije procurila, niti jedne oči nisu vidjele djecu (osim dozvoljenih).
A njihove lik.radove slobodno pogledajte, adresa se nalazi u potpisu.
-
U nasem vrticu smo pri upisu dobili dokument na kojem smo trebali odabrati dozvoljavamo li opciju da se dijete fotografira i/ili snima (u sklopu vrtickih aktivnosti, izleta i slicno) i potpisati ga.
Znaci, ne traze dozvolu samo za objavljivanje, nego i za snimanje uopce.
Dosad smo jednom izasli u novinama, imamo neke fotografije na panou, a na kraju sk. god. ce svi roditelji dobiti DVD sa svim fotografijama i filmicima snimljenim u toku godine.
U svakom slucaju, ako ti to nije ugodno - ne moras dati pristanak.
-
škole redovno objavljuju slike razreda. u našoj osnovnoj nije toga bilo, a za srednju nitko nije tražio dopuštenje.
hvala na ideji
.
-
Ni kod nas nitko ne traži pismenu dozvolu roditelja za slikanje maturanata (a samo nekoliko ih je punoljetno).
prvo su fotografirali za http://www.matura-hr.com/
a zatim su došli iz Glasa Slavonije fotografirati grupno.
Ali za manju djecu (OŠ) bih svakako tražila pismenu dozvolu roditelja.
-
mi smo isto jos u vrticu, al su nas trazili da potpisemo neki papir ako dozvoljavamo slikanje nase djece -
ne za objavljivanje vec npr kad idu na izlete, kad netko slavi rodjkas u vrticu pa roditelji donesu fotic i takve stvari
tak da bi po meni trebalo takvo pravilo biti i za osnovnoskolce (a valjda i za srednjoskolce, vecina nije punoljetna
)
mislim da su kod nas svi roditelji dali dopustenje, ja jesam, ne smeta mi to i ne bi mi smetalo ni objavljivanje na stranicama vrtica/skole.
al ako ti to iz bilo kojeg razloga ne zelis - nemoj dati dopustenje, to je tvoje pravo
-
idem danas na informacije u školu pa ću malo pitat kakve to oni web stranice spremaju. isključivo me taj web muči, osobito ovi godišnjaci kao matura-hr.com (to mi izgleda kao katalog djece za zloporabu). ovi lokalni mediji i u sklopu školskih aktivnosti mi je nekako ok.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma