Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: Ekološki (bio, organski) proizvodi

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Već dugo koristim Amwayove proizvode za čišćenje, prašak i omekšivač. Nisu preskupi i nezamjenjivi su mi, a budući da mi većina sredstava smeta (alergija) ovo mi je savršeno

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja već neko vrijeme težim za maskarom i sjenilom koje je 'ekološko' odnosno 'prirodno' ako se može tako nazvati. već mi je puna kapa ove industrijske kozmetike jer svaki put kad si stavim na oči se sjetim da vjerojatno nije bezopasno i da si vjerojatno radim neku štetu s njime.

može se takvi proizvodi naći u Lush?

Tina72, gdje kupuješ takve proizvode u Puli? Ima netko iskustvo sa trgovinom DamoDar (danas sam skužila njihovu reklamu na NIT-u), i ako da znate gdje je (opisno, na njihovoj stranici piše ulica ali to meni ništa ne znaći).

anamar, postoji li home made mascara?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    ja već neko vrijeme težim za maskarom i sjenilom koje je 'ekološko' odnosno 'prirodno' ako se može tako nazvati.

može se takvi proizvodi naći u Lush?
    i mene ovo za prirodnu kozmetiku zanima

a o Lushu samo najgore Nekoliko puta sam kupila neke stvari uvjerena kako je to super i prirodno i bla bla. ali onda sam počela čitati sastav i :shock: Neke stvari su prihvatljive ali neke sam bacila ravno u smeće. ti njihovi sapuni su prekrasni ali nikako se ne mogu nazvati prirodnim...nažalost.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prirodna kozmetika se najlakše nađe u biobio
    ja kupujem dr.hauschka maskaru, tekući puder i korektor i super sam zadovoljna, postojani su a ne nadražuju

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    i još trebam vidjeti kako će se uklopiti u svakodnevni život, primjerice, višenjamjenske heklane krpice od starih majica zbog kojih se moja sestra danas valjala pol sata po podu od smijeha.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koristim maskaru i ruž dr. hauschka i prilično sam zadovoljna. Kupujem ju u Puli u Damodaru ili Bio&bio u Zg.
    No, javljam se zbog drugog razloga. Naime, danas sam bila u DM i uočila, na moju veliku zalost, da su od danas gotovo svi Alnaturini proizvodi skuplji za 20 do 30 posto. Baš sam jako razočarana. Pogotovo jer mi nije jasno kako se proizvođač ili prodavač može odlučiti da tako drastičan porast cijena u uvjetima krize koja je u tijeku?Što mislite?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To bas od danas.. danas? Zato sto su prije 24 sata kostali jednako kao i prije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

T_ina72, valjda jer imaju akciju od 29. 01. na zdrave proizvode. Ako kupiš 4, dobiješ popust 25%... Fore naših trgovaca, prvo su digli cijenu, pa je onda kao na akciji, samo moraš kupiti 4 komada

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    T_ina72, valjda jer imaju akciju od 29. 01. na zdrave proizvode. Ako kupiš 4, dobiješ popust 25%... Fore naših trgovaca, prvo su digli cijenu, pa je onda kao na akciji, samo moraš kupiti 4 komada
    O toj akciji sam pročitala u letku DM kad sam iz njega već izašla. Prodavačice me, iako su i same negodovale o porastu cijena, nisu s tim upoznale. Pitanje je da li se to odnosi na sve ili tek neke Alnatura proizvode. Iz njihovog letka koji vrijedi od danas iščitavam da su to tek neki proizbodi od Alnature koji su obuhvaćeni tom akcijom, većina koje ja koristim nema tu oznaku (bar ne u letku, u dućanu sam uočila tek na nekoliko proizvoda).
    U svakom slučaju moj je dojam da će ovo destimulirati onu ionako malu skupinu potrošača koja je zainteresirana za kupovinu kvlaitetnih i certificiranih eko proizvoda.
    Navedeni porast me je razoračao i u jednom drugačijem kontekstu. Naime, na sveučilištu na kojem predajem u prilici sam studentima, inter alias, govoriti o ekološkim proizvodima. Do sad su upravo Alnaturini proizvodi (iako ih nisam imenovala direktno) bili primjeri koje sam mogla prikazati kao certificirane, a po cijeni prihvatljive. Iako nose brojne prednosti u kvaliteti, razlika u cijeni u odnosu na konvencionalne proizvode je sada, za neosvještenog potrošača, prevelika. Često sam koristila primjer jabučnog soka, čija je cijena bila tek nešto viša od konvencionalnog proizvoda, a da pri tom pruža višestruke prednosti. Cijena od danas je 12,99 kn.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam baš dan prije par dana htjela kupiti više toga u DM-u i onda me moj malac podsjeti da uskoro imaju akciju, pa sam odlučila sačekati koji dan, a odmah uzeti samo neophodno.
    Pitala sam prodavačice za akciju, ali ni ove naše nisu znale, samo jedna kolegica je rekla da misli kako počinje 02.02. Naravno da nisam znala za povećanje cijena, niti mi je na to to neko upozorio...
    Na žalost u pravu si u vezi sa osviještenošću, mnogi ljudi danas u HR jedva da mogu kupiti bilo kakvu hranu, pa ovo povećanje cijena zdrave hrane svakako "ide u prilog osviještenosti"

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uf a oduševljena sam bila Alnaturom...iako, realno, još uvijek su jeftiniji od Bio Bio

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Uf a oduševljena sam bila Alnaturom...iako, realno, još uvijek su jeftiniji od Bio Bio
    Nasreću, jesu, pitam se do kad? je li ovo poskupljenje tek početak dizanja cijena?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bila sam u DM-u, kupila nešto iz alnaturinog programa na akciji, ali je izbor proizvoda na akciji jako mali, ta sam od prodavačice tražila knjigu žalbi/pohvala i napisala svoje opažanje u vezi povećanja cijena i male količine proizvoda na akciji. Rekli su da će me neko kontaktirati, možda da to napravi još neko od vas koji kupujete njihove alnatura proizvode, pa možda i prošire asortiman na akciji kad već cijene neće spustiti...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A možda vrate cijene kad završi akcija .

Ma baš su bezobrazni. Ali, glede BioBio...šta niste i tamo primjetile poskupljenje, prije 2 mjeseca, čini mi se da su kolači, pite zeljanice digli za 2-3 kune.
    Tako da, na našu žalost, uvijek Alnatura može biti jeftinija

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pokušala sam da operem veš bez omekšivača i utvrdila da nakon pranja bude sav nekako... bezveze. Ali još gore od toga mi je to što veš ili uopšte nema nikakav miris (što je bolja, ali ređa varijanta) ili smrdi, tj. primi neki čudan miris. Valjda kad se spoji vlaga sa mirisom tekstila + isparenja komšijskog ručka.
    I zato sam danas došla u napast i kupila Silanov sensitive :/ ubeđujući samu sebe da on manje šteti koži od drugih omekšivača.
    Htela sam da uzmem DM-ov, ali ni on nema nikakav miris i to mi je bila zamerka.
    Ovde kod nas u gradu nema da se kupi et. ulje čajevca, na primer.
    Ja kod kuće imam neko ulje lavande i ima da se kupi od istog proizvođača et. ulje narandže i limuna, eukaliptusa i bora.
    Ali mi se sve čini kao da ta ulja baš i nisu najprirodnija.

Šta raditi?
    Koliko je zapravo omekšivač štetan za nas i za bebice i decu?
    Koliko vi sirćeta sipate u pregradicu za omekšivač? Koliko et. ulja? I kojeg ulja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nuzda natjerala da se ponovo okrenem eko deterdzentima.
    Za bijeli ves sam nasla deterdzent na bazi orascica za pranje, sadrzi izbjeljivac i jos neke djidje, ali ne i enzime, parfeme i ostale problematicne kemikalije.
    Za ostalo sam uzela kao probu Sodasan kompakt prasak za obojenu robu, tecni Ulrich i ecover.
    Uz malo eksperimentiranja sam ipak dosla do toga da mi se roba skroz ok opere ako u svako pranje dodam cca 30 ml sode za pranje, moze i vise ako je roba jako prljava ili ne dodavati nista ako treba nesto samo malo "provuci kroz vodu".
    Znaci, svi ovi eko deterdzenti uz dodatak sode za pranje kod mene momentalno uspjesno peru ves. (govorim o djecjim flekama) Kupujem sodu za pranje vulgaris iz dm-a. Jeftinija je dosta od soli za fleke koju prodaju eko ducani, a vidjela sam da je upravo soda jedan od osnovnih sastojaka gomile ovih eko deterdzenata.

Sto se omeksivaca tice, vidim da vanesax pita , kupila sam ecover i sodasan. Nijedan nisam isprobala jos, ali vidim da je sodasan baziran na limunskoj kiselini. Firma Sonett prodaje nesto slicno, ali bez mirisa.
    Znaci, mozda bi bilo ok probati uzeti flasu od 1l, unutra usuti limunsku kiselinu, da je bude nekih 20-30 posto, ostalo dodati vodu i staviti proizvoljnu kolicinu etericnog ulja. (mislim da je takav nekakav omjer i kod ovog Sonett sredstva za omeksavanje) Trebalo bi onda i fino mirisati nakon pranja.
    Sto se tice ovih obicnih omeksivaca, momentalno je u Austriji jedini preporucen onaj iz dm-a za osjetljivu kozu, bez mirisa, konzervansa i boje. Po sastavu mi se cini nelos i onaj bijeli od Frosch-a. Medjutim, pretpostavljam da mu je miris sinteticki pa.....U biti me cudi da se ovdje skoro nista od Froscha ne nalazi na toj listi preporucenih proizvoda. I to je vec godinama tako. A npr. masu, masu sredstava za ciscenje iz dm-a je navedeno.....uz ove neke eko proizvode tipa Sodasan, Ulrich, Haka, Sonett itd.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sto se tice ovih obicnih omeksivaca, momentalno je u Austriji jedini preporucen onaj iz dm-a za osjetljivu kozu, bez mirisa, konzervansa i boje.
    Da li misliš na njihovu robnu marku ili? (malo se izgubim u ovom svemu... )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vanesax, mislim da se jedan dio kemikalija sasvim sigurno uvuce u organizam putem koze, a i stalno udisanje sintetickih mirisa vjerovatno nosi svoje.
    Ja sam momentalno u nekoj zdravstvenoj krizi, imunitet malo oslabio itd. i ne mogu ti opisati koliko mi bude lose od svih tih mirisa. To mi je valjda kazna za ovo visemjesecno koristenje omeksivaca ciji se miris do neba osjeti. Neki dan sam prala robu zadnjim ostacima persil megaperls deterdzenta i citav dan mi je bio u ustima neki odvratni, metalni okus.
    Od onog Frosch balzama za pranje sudja su mi stalno ruke u ranicama. :/
    Sto se djece tice, moje dvije starije cure nisu tako osjetljive koze, ali ova najmladja.......ona se ospe i od onog dm sredstva za pranje za alergicne osobe. Koma. Znaci, kratkorocno...netko moze ili ne mora reagirati na omeksivace i svu tu kemiju, a dugorocno, mislim da se ipak sve skupa akumulira u organizam. Hoce li nekome praviti problem vjerovatno ovisi o masu drugih faktora, a na kraju svatko za sebe donosi odluku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maslackica, da, ta njihova robna marka je navodno ok i jedini konvencionalni omeksivac koji stoji na toj listi.
    S obzirom na informacije koje imam, cini mi se da je ok i bijeli Frosch, medjutim nisam sigurna sto posto.
    Od deterdzenata koji se nadju u obicnim ducanima preporucen je jedino denk mit za alergicne osobe (iz iste linije kao i omeksivac), ali navodno je nelos i prasak za obojanu robu, a one njihove tabletice za pranje vesa su dugo imale dobru ocjenu na eko-testu. Vise je nemaju, ne znam zasto, ali navodno su i dalje ok. Pretpostavljam da je ok i njihov prasak za bijeli ves....vazno samo da se radi o praskovima, nikako tekuce deterdzente uz iznimku koju cini onaj bijeli za alergicare, o kojem sam pisala.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zorana, hvala ...

A to to se tiče mirisa, meni se stalno dešava. Parfemi, detrdženti, mirisi od kuhanja, bilo kakvi mirisi koje udišem malo duže vrijeme hoću da u bandak padnem, jer mi bude muka...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a što vam smeta kodover praška? mislim, nije da idem pregledavati i ogledavati svaki komad veša, ali meni se generalno čini ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kodover?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pišem s jedno m rukom, u naručju mi beba pa pišem svašta. Ecover, naravno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ga jos nisam isprobala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam dodati, kupila sam i njihov omeksivac. Probala ga koristiti, ali nije mi nesto posebno. Cak mi se cini da ves bude meksi kad je opran samo s ovim eko deterdzentima, bez omeksivaca, nakon susenja se miris uopce ne osjeti. A i nije mi bas smisleno prijeci na ove eko varijante i onda opet kupovati omeksivac. U svakom slucaju, ostavit cu ga za deke i neke stvari koje izgledaju nakon pranja ko da su ih krave zvakale, a kupiti cu Almwin ili Ulrich miris za ves.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Probala sam DMov deterđent i roba mi je nakon peglanja smrdila kao da je pljesniva, pa sam odustala a i fleke su mi ostajale tako da sam se vratila dashu a i mirisa coccolina i ornela ( yasmin, cottone ) se nekako ne mogu odreći , hranu kombiniram dm, bio i bio i marketi, a sve to je taaako skupo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Pokušala sam da operem veš bez omekšivača i utvrdila da nakon pranja bude sav nekako... bezveze. Ali još gore od toga mi je to što veš ili uopšte nema nikakav miris (što je bolja, ali ređa varijanta) ili smrdi, tj. primi neki čudan miris. Valjda kad se spoji vlaga sa mirisom tekstila + isparenja komšijskog ručka.
    I zato sam danas došla u napast i kupila Silanov sensitive :/ ubeđujući samu sebe da on manje šteti koži od drugih omekšivača.
    Htela sam da uzmem DM-ov, ali ni on nema nikakav miris i to mi je bila zamerka.
    Ovde kod nas u gradu nema da se kupi et. ulje čajevca, na primer.
    Ja kod kuće imam neko ulje lavande i ima da se kupi od istog proizvođača et. ulje narandže i limuna, eukaliptusa i bora.
    Ali mi se sve čini kao da ta ulja baš i nisu najprirodnija.

Šta raditi?
    Koliko je zapravo omekšivač štetan za nas i za bebice i decu?
    Koliko vi sirćeta sipate u pregradicu za omekšivač? Koliko et. ulja? I kojeg ulja?
    Za bijeli veš (pelene, ručnike, donji veš) koristim alkoholni ocat (sirće) i eventualno dodam neko ulje za miris - kap dvije (ako se sjetim)
    Inače, koristim bilo koji omekšivač (imam ih još par litara doma.... pa dok ne potrošim...), ali samo na dno čepa....
    Prije sam stavljala cijeli čep omekšivača.... i ne vidim nikakvu razliku.... osim što se ne gušim u "mirisu".... čitala sam da fleke ostaju tvrdokornije na odjeći koja je natopljena omekšivačem jer ih zacementira

Htjela bih probati koristiti alkoholni ocat(čitala sam da je prirodni omekšivač) i na šarenom rublju, ali nisam sigurna kako će boje reagirati....
    Da li itko ima iskustva s tim?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja danas kupila one oraščiće za pranje, pa javim kad probam.
    za bijeli veš ne koristim omekšivač, nego 3 žlice alkoholnog octa + 20 kapi et. ulja lavande.
    od obojenog sam s octom prala ručnike, Gitine jakne i plišance s kojima spava. kako sušim u sušilici veš mi je mekan, a čak mi se čini da su se boje osvježile. Još nisam skužila zašto,ali nekad mi se miris et. ulja osjeti dugo a nekad uopće, nakon sušenja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja koristim alkoholni ocat već nekoliko godina kod pranja sve odjeće na svim temperaturama. Dodam nekoliko kapi čajevca (pelene, bijelo), lavande, etc. Jako sam zadovoljna. Miris je diskretan, odjeća nije tvrda...
    Sušim na zraku, u hladovini (živim na moru), sve ok.
    Svekrva je neki dan stavila omekšivač. Budući da trenutno živimo zajedno, usvojila je moje navike, ali eto, poželila se mirisa.
    Moram priznati da sam se od mirisa omekšivača potpuno odvikla, tako da mi se odjeća činila premirisna, premasna, etc. Jedva sam čekala taj "kontingent" sprljati i ponovno oprati.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bila sam ovisnik o omekšivačima, ali u zadnje vrijeme mi svi imaju preintenzivan miris. I ne, nisam trudna. Jednostavno mi ne paše.
    Jučer sam oprala neke šarene ručnike na 40 s oraščićima, i dodala et. ulje melise, bez octa. veš je mekan i tako blago miriši.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni inace ves bude prilicno meksi od ekoloskih deterdzenata. Nego, gitulja, vadis li ti orahe iz masine prije ispiranja? Ja sam kupila neke deterdzente na bazi oraha i super su mi, ali od oraha sam odustala zato jer mi je bezveze to vadjenje prije ciklusa ispiranja, a u protivnom se ves uopce ne moze isprati jer orasi budu u vesu sve do kraja pranja.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nisam ih vadila. piše na ambalaži da se ne vade, a i tražila po netu. uglavnom, objašnjenje je slijedeće na temperaturama ispod 30 ne ispuštaju saponin, a ispiranje je na nižim temperaturama. ja sam gledala u mašinu, moram ja. u početku nikakve pjene, onda se a sredini pranja zapjenilo, ne onako jako ko sa detrdžentima. onda u toku ispiranja nestala pjena, je majke mi
    ostalo je nešto malo mjehurića, ali ni približno onome što ostane sa običnim det.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

di si kupila oraščiće?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U Gardenu, u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam godinama čistila svoje podove, namještaj i razne druge stvari samo s toplom vodom. Kupaonu, veš i sudje sam prala s nekim običnim (likvi, fax, tix, domestos). Sada koristim Ecover pogotovo za suđe pošto to ipak ide u usta i ne bih se više vraćala na staro. Inače sam morala svo suđe nakon pranja ispirati iako je bilo čisto jer kad sam točila vodu u čašu stvarala se pjena.

Od kozmetike koristim Urtekram i Dr. Hauska

Što se tiče hrane nije da imam baš puno para, pogotovo sad kad nabavljam sve za nadolazeću curicu :D , ali to radje potrošim na nešto ekološko nego na novu majicu ili cipele.

Što se tiće dućana kupujem u Bio&bio i prije mjesec dana sam pronašla jedan mali dućan u Preradovićevoj, Earthly, gdje su mi totalno simpa pa tamo obavim skoro cijeli shopping, cijene su iste ili malo niže nego kod drugih.

Povrće i voće berem u vrtu kod staraca i znam da ništa nije špricano

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Gdje kupujete Ecover (Zg)?

Da li se može stavljati ocat umjesto sjajila u suđericu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ecover u bio&bio

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

imam ulje lavande, e sad, to je pravo ulje, ne ono kupovno eterično iz bočice, hoće li mi to ostavit fleke po robi, zna li itko?? u pravilu mislim da ne bi trebalo, i eterično ulje je ulje a vi ga sve koristite, zar ne?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moze malo pojasnjenje?

1. ne koristim omeksivac vec dugo jer susim robu u susilici ali ako ne susim u sisulici onda mi bude jako tvrda

2. roba mi se jako zguzva i jako ju tesko peglam

dakle, treba mi omeksivac a ne zelim ove klasicne jer... ne zelim

kako dozirate ocat za omeksavanje? ima li tko recept za "domaci" omeksivac? negdje sam naisla na recept ali ga nisam sacuvala :/

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Teta81 prvotno napisa
    moze malo pojasnjenje?

1. ne koristim omeksivac vec dugo jer susim robu u susilici ali ako ne susim u sisulici onda mi bude jako tvrda

2. roba mi se jako zguzva i jako ju tesko peglam

dakle, treba mi omeksivac a ne zelim ove klasicne jer... ne zelim

kako dozirate ocat za omeksavanje? ima li tko recept za "domaci" omeksivac? negdje sam naisla na recept ali ga nisam sacuvala :/
    Robu vadi iz sušilice dok je još vruća i slaži - na taj način izbjegavaš peglanje

Omekšivać ne treba kupovati. Alergičari i osobe osjetljive kože trebaju
    sami napraviti omekšivać:
    2 dijela sode bikarbone
    7 dijelova alkoholnog octa
    7 dijleova vode

Sodu bikarbonu pomiješati s 1 dijelom vode, dodati ocat...ovo treba
    raditi u sudoperu u plastičnoj posudi jer nastaje jako pjenušanje pri
    reakciji octa i sode bikarbone, dodati ostalu količinu vode, dobro promiješati da bi sav CO2 izišao i nasuti u praznu plastičnu bocu, dodati
    nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče ili lavande ili po izboru...
    Upotijebiti kao normalan omekšivač u količini od 1dcl. Ovaj omekšivać
    neće turbo soft omekšati rublje, no bit ćete zadovoljni, posebno alergičari.

Može se kao omekšivać koristiti i sami ocat, na vlažnom rublju osjetiti će se miris octa malo, no kad se osuši octu ni traga. Ocat osim što omekšava vodu ima svojstvo da neutralizira ostatke sredstva za pranje u posljednjoj vodi za ispiranje, tako da je veš odmah i bolje ispran-ne nadražuje.
    Vidi tu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

S čime brišete prašinu?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova