Ja kupujem ovisno o dostupnosti i financijskoj situaciji. Kupimo ili bio stvari ili austrijsko voce i povrce. Nekad se zalomi nesto drugo, ali izbjegavamo.
Sto se higijene tice, meni se svidjaju dm proizvodi za djecu. Nemaju ni boje ni konzervanse, nisu prejaki, a cijena im je jako povoljna. Tako da se uglavnom svi tusiramo onim djecjim babylove gelom za tusiranje. Za kosu kupujem najcesce kucne marke sampona iz dm-a. Muz se navukao na Fructis sampon. Kozmetiku skoro pa ne koristim. Imam samo nekakvu crnu olovku i maskaru. Dezodorans kupimo koji nadjemo na snizenju, najcesce Nivea. Muz isto koristi obicnu niveu za ruke.
Imam od Welede nevenovo ulje za Jelenu.
Za ciscenje koristim ocat, sodu i ono mlijeko za ciscenje tipa Cif ili Arf, ali dm ili Frosch.
Podove uglavnom operem samo krpom umocenom u vrucu vodu, ako je nesto jako zaprljano onda sredstvom za univerzalno ciscenje.
Robu perem s onim sto kupim na snizenju ili deterdzentom iz dm-a. Uglavnom kupim kompakt praskove jer su kao bolji za okolinu. (
Od eko deterdzenata sam davno odustala. Probala sam vise njih i nemaju nikakvog ucinka na bilo kakvu prljavstinu ili fleke. Ko da sam oprala samo vodom.
Jedino sto mi se svidja je nekakvo sredstvo za ciscenje marke Sonett. To je, ustvari, razrijedjena limunska kiselina i super cisti kamenac.
Omeksivac koristim za crnu robu i to neki od onih jacih tipa Lenor, sad cu probati plavi Frosch. (Susim robu u stanu, nekad mi se te crne stvari uzasno usmrde i tu sam napustila principe. )