Lijep pozdrav,
Mojoj Lauri (4 mjeseca) je na UZV kuka dijagnosticirana malo plića desna čašica kuka u odnosu na normalno razvijenu lijevu. Preporučeno mi je dvostruko široko povijanje par mjeseci i ako se stanje ne počne popravljati - remenčići. Prije pregleda, nisam ju široko previjala (usprkos lošoj balkanskoj genetici), a smtram da sam ortopeda kondicionirala odgovorom o pozitivnoj obiteljskoj anamnezi deformacije kuka (koje u biti nije bilo, a ja sam mislila da jest), pa je po mom mišljenju (koje, naravno, ne mora biti točno) ortoped preuveličao problem. Laura izgleda ko ružno i tužno pače i osjeća se jako sputano, jer je inače živahna i voli se gibati. Ali joj (navodno) široko povijanje drži nožicu upravo tako da produbljuje čašicu. Moja prva djevojčica je bila ok i vrlo je rano prohodala (8.5 mjeseci) a i ova druga pokazuje istu tendenciju pa mi ju žao gledati kako se muči, a možda i ne mora...
Zanimaju me vaša iskustva. Nigdje nisam susrela toliko proturječnosti struke koliko u pedijatriji. Valjda zato jer bebe ne znaju odmah govoriti i ispravno hodati.

), a smtram da sam ortopeda kondicionirala odgovorom o pozitivnoj obiteljskoj anamnezi deformacije kuka (koje u biti nije bilo, a ja sam mislila da jest), pa je po mom mišljenju (koje, naravno, ne mora biti točno) ortoped preuveličao problem. Laura izgleda ko ružno i tužno pače i osjeća se jako sputano, jer je inače živahna i voli se gibati. Ali joj (navodno) široko povijanje drži nožicu upravo tako da produbljuje čašicu. Moja prva djevojčica je bila ok i vrlo je rano prohodala (8.5 mjeseci) a i ova druga pokazuje istu tendenciju pa mi ju žao gledati kako se muči, a možda i ne mora...
Odgovori s citatom