Evo ovako...nakon što sam odslušala predavanje MM o kancerogenosti kaustične sode i pitanja, pa ne budeš valjda to doma radila
Ipak mi je pomogao nabaviti sodu...
U petak navečer - kad su svi bili zaokupljeni gledanjem supertalenta i znala sam da me nitko neće ni primijetiti, krenula u izradu.
Otopila sam mast i ulje, vani na balkonu sam miješala sodu i vodu - i kao i kod Ivarice - nije bilo spektakla, samo se parilo iz lonca.
Kad se ohladila soda, dodala sam ju u masnoću i miksala i miksala dok masa nije postala kao puding, ulila sam sapun u silikonski kalup i već drugi dan je bio tvrdi sapun mirši po onom starinskom smrdljivom sapunu za veš. Ja oduševljena uratkom.

Drugi dan sam išla kuhat sapun od kokosovog i palminog ulja, sve isto samo sam htjela dodati eterično ulje limuna u jedan i neko drugo fino u drugi...i napravila s...nje. Kako nisam bila zadovoljna intenzitetom mirisa, pretjerala sam s ovim od limuna i ostao mi mastan sapun, ovaj drugi je ispao ok, ali čekam da malo odstoje na zraku da im se smanji lužnatost, a ovaj od limuna će u toku tjedna u preradu

i da spomenem da sam nakon izrade cijelu kuhinju i sve s čim sam radila izribala octom i još u perilici da MM bude miran