Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Upala, blister, bol...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Upala, blister, bol...

Vec sam umorna od toga. Prije par tjedana sam imala upalu, prosla uz antibiotike, tjedan dana poslije blister (i to me strasno boljelo), stvari su se popravile, ali bol nije skroz nestala. Sad kao da mi se opet stvara blister. Bradavica me boli tijekom poroda, a poslije podoja me boli i dojka tocno na mjestima gdje mi je bila upala.
    Upalu i blister sam prosla i sa starijim djetetom, ali to je tad bila gotova prica. A sad?! Kako to rijesiti???
    Htjela bi otici i doktoru, ali ne znam kojem. Nisam bas sigurna je li dr. opce prakse najbolji izbor.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

RinaS a kako izgledaju bradavice? jesu li crvene, ljuskaste, vidiš li kakve promjene u odnosu na prije?

često se zna desiti da imunitet oslabi uslijed uzimanja antibiotika pa gljivice kroz ranicu (blistre) nađu put i razvije se soor. to bi objašnjavalo ovu bol nakon podoja koju opisuješ.

ima li bebica u ustima kakve bilele naslage?

Moguće je i da se "samo" opet stvara blister. Osjećaš li kakve kvržice pod prstima? Pokušaj sa masažom u što toplijoj vodi neposredno prije podoja, pokušaj masirati tako da istiskuješ mlijeko kroz taj kanalić koji je bio začepljen (taj gdje se blister pojavio)

što se doktora tiče ne znem što ti savjetovati: pokušaj pitati pedijatra, ako on neće znati već će te uputiti dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Za sada s drugom dojkom nisam imala problema, a soor nemamo. Prilicno sam sigurna.
    Poslije podoja mi nikakav kontakt s problematicnom bradavicom ne odgovara, a pogotovo me smeta grudnjak. Bradavica se stvrdne i pobjeli kao da nije prokrvljena. Za sada ju omeksavam oblogom od maslinovog ulja (procitala u Rodinom tekstu) i prije podoja vrucim oblogom. Ali ne osjecam poboljsanje.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pokušaj odmah nakon podoja staviti topli oblog na bradavicu pa javi da li ti paše i da li se bol tako smanji

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokušaj i staviti cjedilo plastično ili nešto slično da se bradavica zrači, a da te ne smeta kontakt s grudnjakom.
    Isto tako, odmaraš li se dovoljno? Kod ponavljanja upala dobro se i sjetiti da smanjiš stres i povećaš odmor.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bok svima!

I ja ratujem s blisterima i povremenim zastojima. Prije tjedan- dva sam imala blister i zastoj kojeg sam probušila i time riješila zastoj i sve je bilo u redu do jutros. Više se ne vidi mjesto gdje je bio blister, ali tijekom njegovog zacjeljivanja sad mi se opet začepio kanal i imam zastoj. Probala sam sve( topli-vrući oblozi prije dojenja, purelan, mazala sam i daktarinom za svaki slučaj, trljala frotirnom rukavicom, oblog od maslinova ulja....) kako bih ga otvorila, možda sam i djelomice uspjela jer mi se čini da je zastoj manji, ali nisam ga uspjela riješiti. Šta da radim?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Topli oblog poslije podoja nije utjecao na bol. I da, to je nastao blister. Nije ispupcen, al se bijeli i boli. Nastao je na istom mjestu kao i prethodni. Kako vise nisam znala sto bi, poslije toplog obloga sam promijenila polozaj bebe na dojci i cini se da mi je sad bolje. Je li moguce da je "krivi" polozaj uzrok nastajanju blistera?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

o da, Rinas, itekako! Krivi položaj je uzrok gotovo svih problema s dojenjem. Najbitnije od svega je da je položaj ispravan.
    gledaj uvijek dase udobno namjestiš, da je beba cijelim tijelom okrenuta prema dojci, da su joj usta u ravnini sa bradavicom, da širom otvori usta te da ju prineseš na dojku tako da joj što veći dio areole (onog tamnog kruga oko bradavice) bude u ustima. Odozdola bi se trebao vidjeti bbin jezik kako obavija bradavicu, uši bi se trebale ritmički migati kako beba sisa. Podoj ne treba biti bolan - ako e bolan onda položaj nije dobar. u tom slučaju prstom treba prekinuti vakum i pokušati sve ponovo.

kod pojave blistera je dbro mijenjati položaj bebice, kako bi na drugačiji način (od uobičajenog) stimulirala kanaliće. pa bi dobro bilo da tijekom podoja isprobaš više položaja - recimo ako dojiš u položAju kolijevke isprobaj unakrsnu kolijevku, pokušaj s položajem nogometne lopte...okrećući bebicu u razne položaje postižeš i to da bebica ritmičkim pokretima brade masira dojku na raznim mjestima (kod upale se preporuča namjestiti bebicu bradom prema kvrgama).
    dobro bi bilo također da nastaviš sa toplim olozima prije podoja i da se što više odmaraš.

Dionea, ovo sve vrjedi i za tebe!

sretno cure, jaljajte dalje kako ide

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uspjela sam dijelom otčepiti kanalić i riješiti donekle zastoj, nemojte se smijati, hidrogenom i trljanjem pelenom.
    Trudim se mijenjati položaje, ali s mojom junakinjom nema šale jer rijetko hoće bilo kako drugačije osim u ležećem položaju. Kolijevka već 2 mjeseca ne dolazi u obzir- Cendra, izvija se i ne 'šljivi' dojku. Kad ju legnem- isprazni do kraja.
    Jedva čekam da počne sjediti, nadam se da će htjeti tako.....

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iz osobnog iskustva mogu samo reći: hrabro u borbu s blisterima, stisni zube, istiskaj ga ili probuši, kreni dalje i ne odustaj. A na žalost, moje iskustvo s liječnicima i blisterima je takvo da nitko ništa nije znao o tome: pedijatar, opće prakse, ginekolog! I da nije bilo moje Barbare, ode moje dojenje! Još uvijek cikimo, a s blisterima sam se borila kako rekoh! Držite se!

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ljerka hvala na podršci. Znam da većina doktora s tim baš nije najbolje upoznata. Sad sam u tijeku nabave tankih iglica- za svaki slučaj. I bez syntocinona ne idem nikud. I to mo pomogne. 'Rifljam' po bradavicama- a mm misli da sam luda ( jer moje šogorice to nisu radile).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo da se javim s rezultatima. Blister je nestao, bol se smanjila, makar je jos uvijek prisutna. Mijenjam polozaje, pa me zanima kaj cu ih stalno, od sad pa nadalje morat mijenjat? Jer, jedan mi je bas nezgodan, potreban mi je cijeli krevet da ga izvedem , a najkorisniji je.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

drago mi je da je situacija bolja :D

koliko ti je stara bebica?
    rekla bih da nćeš zauvijek morati izvoditi akrobacije, samo dok se ti kanalići malo ne "razrade", dok se ne uigrate sasvim i ti i bebica i ustali se ponuda-potražnja

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

RinaS, nisam ni znala da si trudna! Čestitaaam!

I sretno objema što se tiče blistera.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jako sam se iznenadila sto opet imam problema (s istom dojkom), jer imam i curicu od dvije godine koju nisam prestala dojiti ni u trudnoci. I s njom su problemi bili u prva dva mjeseca, poslije se sve sredilo, valjda ce i ovaj put. Sad su oboje na cici. A sincic ce slijedeci tjedan imati 2 mjeseca.

Jelka, nisam trudna vec, kao sto vidis skoro 2 mjeseca. Lijepo od tebe kaj si me se sjetila.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj RinaS prvotno napisa
    Jelka, nisam trudna vec, kao sto vidis skoro 2 mjeseca. Lijepo od tebe kaj si me se sjetila.
    Ma krivo sam se izrazila, skužila sam ja da si rodila.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imam jedno pitanje.Na lijevoj dojci pred 7 dana dobila mastitis. pijem antibiotik i cica me vise ne boli i sve ostale nus pojave prosle. Ali bradavica me uzasno boli kod podoja ko da mi neko zarije tisucu iglica u tijelo. jos imam ragade po njoj Na drugoj cici se hranimo bez problema i ne boli, sve ragade prosle sam tak odjednom. Bolna bradavica je tvrda i mali dio aurole oko nje je nekak cudno, tvrdo i bolno, pa kad se dojimo kolko god da mu strpam u usta to boli za poludit. i poslje podoja me boli na dodir, majca me smeta, secem po kuci gola da se to zraci, stavljam obloge, mažem sa purelanom i mljekom, bradavica i oko nje je roze boje nakon podoja.mjenjam polozaje ali ni jedan nije da ne boli. a kad idemo dojit njemu je problem stavit bradavicu u usta jer je velika i oko nje je tvrdo pa ju ne moze zahvatit.muku mucim, ne znam jel to soor ili je jos uvijek upala. patronazna je rekla da on nema soor, male bijele mrljice samo od mljeka.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

je li iz te bradavice uopce curi mlijeko? pregledaj je dobro, da nije kakav kanalic zacepljen (bijela tocka skrivena u pori ili nesto sl.)

takodjer, moze biti i upala, pa probaj izdojiti tu dojku (ugrij prije izdajanja da ide lakse)

ako je soor, purelan i mlijeko mogu samo odmoci, trebalo bi tretirati necim protiv gljivica (i tebe i dijete, bez obzira sto on nema simptoma)

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

curi mljeko i jednom kad ju on prihvati cujem kako guta i najede se.ali ne znam definirat soor. kak da znam da je to to.dobila sam kremu danas od doktorice ali nije me ni pogledala. nesto s d...sad se ne sjecam, da ju koristim za svaki slucaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •