Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: porezni propisi i nekretnine

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno porezni propisi i nekretnine

tražim osobu koja dobro barata s poreznim propisima koji se odnose na novoizgrađene nekretnine (plaćanje pdv-a, poreza na dobit od prodaje nekretnina itd). ne mislim pri tome na ono oslobođenje od plaćanja poreza za kupnju prve nekretnine, nego mi treba nešto malo kompliciranije.
    ima li koja sveznalica?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

iskoristit ću već otvorenu temu

Trebam osobu koja se kuži u uvjete gradnje kad je susjed u pitanju. Naš novi susjed je tražio lokacijsku dozvolu za toranj koji bi htio izgraditi do nas. Planira bazen (nema gradske kanalizacije) i kojekakva čudesa, a mi bi trebali biti suglasni??!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se tiče susjeda...
    Ako je njegov plan u skladu sa prostornim planom(visina,BRP objekta i drugo) vi će te biti pozvani da potpišete suglasnost u gradnji,ali...
    ako je sve po zakonima(ma kako vama to izgledalo nelogično-izgled građevine i okoliš) uopće nije bitno da li ste vi suglasni ili ne .
    On dobiva dozvolu za gradnju,samo će u dozvoli biti navedeno da ste protiv,ali to ništa ne mjenja na stvari.
    (Naš je susjed dobio dozvolu za gradnju na zemljištu od 150m2,kuća 8x4,na tri etaže-i sve je u okvirima zakona)

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tko je odgovoran dođe li do poplave uslijed pražnjenja bazena u septičku jamu? Ili tko je odgovoran ako uslijed građenja dođe do odrona brda?
    A, ako i jest sve po zakonu? (tlocrtna površna 300 m2 na 600m2 okućnice)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

selim topic.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Tko je odgovoran dođe li do poplave uslijed pražnjenja bazena u septičku jamu? Ili tko je odgovoran ako uslijed građenja dođe do odrona brda?
    A, ako i jest sve po zakonu? (tlocrtna površna 300 m2 na 600m2 okućnice)
    koliko ja znam, odgovoran je izvodjac i nadzorni organ tj arhitekt koji potpisuje cijeli projekt. ako je sve napravljeno po propisima onda do poplave, odrona i slicnih situacija ne bi smjelo dolaziti. najcesci problem je da izvodjac (citaj investitor koji davi izvodjaca) "stedi" na materijalu i ne gradi po nacrtima...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: porezni propisi i nekretnine

Citiraj Roza prvotno napisa
    tražim osobu koja dobro barata s poreznim propisima koji se odnose na novoizgrađene nekretnine (plaćanje pdv-a, poreza na dobit od prodaje nekretnina itd). ne mislim pri tome na ono oslobođenje od plaćanja poreza za kupnju prve nekretnine, nego mi treba nešto malo kompliciranije.
    ima li koja sveznalica?
    Ima . Pitaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •