privatno na spermiogram

Thread: privatno na spermiogram

1. cinca said:

Default privatno na spermiogram

cure... može li mi koja od vas reći gdje se u zagrebu privatno može napraviti spermiogram... i koja mu je cijena?????
    tražila sam po temama ali nisam ništa pronašla....

2. ina33's Avatar

ina33 said:

Pogledaj site Poliklinike Vili ili Poliklinike IVF i vidi rade li oni to, a vjerojatno možeš doći i platiti u Petrovoj bolnici (ako nemaš uputnicu).

3. cinca said:

ma mogu ja nabavit uputnicu, ali petrova je koma...
    htjela bi dragome ipak malo bolje uvjete jer i to jako utječe na rezultat...
    hvala ti, pogledat ću...

4. cinca said:

misli da rade u poliklinici ivf...
    nazvat ću pa pitat..

5. rikikiki's Avatar

rikikiki said:

radi ti i vili..košta 300,00 Kn a uzora se obrađuje u Petrovoj. U vili uzorak možeš donijeti od doma ako nisi jako daleko!

6. katarina said:

ejakulat može i od doma, kupiš u ljekarni za 0,50 lipa sterilnu čašicu.
    kad ga nosite čašica mora biti blizu tijela da se održi tjelesna temperatura i požurite do bolnice.sretno

7. cinca said:

a ima li neki određeni sat do kad se to mora donjet i dal dugo traje to dok oni to prime tamo... kamo se to točno nosi? mislim, kome to tamo predati?
    koliko imamo vremena da to odnesemo...? oprostite na tolikim pitanjima...

8. pujica's Avatar

pujica said:

u Petrovu moras donijet izmedju 7 i 10 ujutro, u roku od 30 minuta nakon ejakulacije

mi svaki put nosimo od doma, , zasto bi placala privatno kad ovako mozes rjesit nelagodu kod TM

9. cinca said:

ajooooj.... a ne sat vremena nakon ejakulacije...?
    moram najavit da ćemo donjeti ili samo dođem s uputnicom?

10. katarina said:

samo dođeš s uputnicom i odmah predaš jer nema gužve, a ako i ima ti pokucaš
    u što kraćem periodu nakon ejakulacije dođeš tim bolje

11. cinca said:

hvala vam puno cure.... probat ćemo pa šta bude bude.....

12. Lili75's Avatar

Lili75 said:

Cinca,
    danas sam i ja zvala Vili i IVF. Rade obje klinike, s tim da u Vili naši M trebaju doći najkasnije do 16:00h, a u IVF od 9h do 12h.

Navodno biolog tamo već čeka i odmah stavlja svježi uzorak u "centrifugu" za spermiće, nalazi taj dan ili sutradan. Cijena =300 kn.

13. cinca said:

lili... materijal se donese ili se tamo napuni bočica?

14. Sandaaa's Avatar

Sandaaa said:

koliko se u petrovoj čeka na nalaz spermiograma?

15. gara said:

U Petrovoj se uzimaju uzorci ejakulata od 7-10 sati ujutro,nalaz ti je gotov drugi dan,i podize se od 14-15 sati.
    Ako ti suprug ima uputnicu od svog dr.opce prakse,ne placa se nista,osim participacije,cca oko 5 kn.

16. Lili75's Avatar

Lili75 said:

Cinca,

može to suprug obavit kod njih a može i donijeti od doma (al da je uzorak vremenski u labu nakon pola sata do sat vremena).
    ipak preporuča se svježi uzorak, znači tamo kod njih, ali možeš donijeti i od doma.
    mi ćemo definitivno ići privatno jer nam je na vrh glave tih "Bože me sačuvaj" uvjeta po bolničkim labovima,a još ako je i M malo osjetljiviji na zvukove (sestre koje pričaju šta će kuhat za ručak), mirise (ni ne zamišljat),higijenu...definitivno letimo u privat lab. al nakon mojih plodnih dana i 4-5 dana apstinencije.
    Good luck!

17. cinca said:

hvala lili!!!!!
    mislim da ćemo i mi privatno...
    moje mišljenje je: ako će mm-u biti ugodnije i mirnije, bit će i nalaz bolji...

18. Sandaaa's Avatar

Sandaaa said:

cure, hitno vas molim pomoć...
    vezano uz uputnicu za spermiogram - što točno na njoj mora pisati... došao mm doma, a na uputnici stoji upućuje se endokrinologu i na spermiogram??? meni to nešt ne štima. što mora točno pisati?
    i kud se u petrovoj nosi ejakulat? da ne bauljamo ako ikad dobijemo ispravnu uputnicu...

19. gara said:

Sandaaa,MM kad god je isao na uputnici mu je pisalo samo upucuje se :"spermiogram" bez endokrinologa,dosao je kod svoje dr.opce prakse i rekao da mu treba uputnica za spermiogram,i ona mu je tako napisala,bez ikakvog endokrinologa.
    Najbolje ti je uci na glavni ulaz ulaz u bolnicu,i na porti na ljevo potati,i gospoda ce ti odma objasniti kamo nosis.Ili ako udes na glavna vrata,prema onim stepenicama kao da hoces u bolnicu uci,nejdes unutra,nego skrenes lijevo,do kraja zgrade,kad dodes do coska zgrade,skrenes desno,vidjet ces,sastrane su uvjek parkirani auti,i i nakon par koraka prva nebi to nazvala "ulicica"vise kao dvoriste,desno.
    Imas na zidu plocu,pise mikrobioloski labaratorij ili tako nekako,vec sam zaboravila.
    Nadam se da te nisam previse spetljala i da sam ti pomogla.
    Sretno!

20. bony's Avatar

bony said:

sandaaa-mislim da se u ovom tvom slucaju moraš naručiti-TM naravno,ne zbog spermiograma već zbog endokrinologa.najbolje nazovi i provjeri da ne idete badava.

21. Ives000's Avatar

Ives000 said:

Da malo osvjezim temu Vidim nije nitko dugo. Moja situacija je ovakva. Narucila sam MM u Petrovu 13.05. na spermiogram, ali nalaz treba biti gotov do 11dc jer s tim moram kod svog doktora sto je kud i kamo prije dobivenog termina... isli bi mi i u privatnu kliniku ali me zanima da li tamo mozemo doci bez narucivanja i da li nalaz dobivamo isti dan ( to nam je jako bitno jer nismo iz ZG) do ZG imamo dva i po' sata jahanja ... ima li tko kakvih iskustava s VV?
    Last edited by Ives000; 18.04.2015 at 14:37.

22. laine said:

Moj suprug je bio radio u beta plus, naručio se dan ranije nalaz je dobio u roku sat i pol na mail. Ali su nas na sv.duhu tražili da napravi i kod njih, iako je nalaz identičnog izgleda. Cijena mislim da je 500kn. Sretno!
    Last edited by laine; 18.04.2015 at 15:12.

23. Ives000's Avatar

Ives000 said:

Hvala ti Laine puno si nam pomogla !